rugpijn en pijn aan de rechterkant van mijn buik

 • #1

  heb vaker last van rugpijn gepaard met pijn aan de rechterkant van mijn buik. Nu heb ik al een week weer pijn. Ben naar de huisarts geweest en ook doorverwezen naar de ziekenhuis. Daar hebben ze ook niks kunnen constateren. alleen dat mijn darmen ontstoken zijn. heb diclofinac gekregen maar dat help helemaal niet. daarna heb ik weer gebeld en heb dan tramadol voorgeschreven gekregen. het pijn blijft ik kan niet voorbuigen. en mijn buikpijn gaat ook niet over. Ik voel dat de rugpijn door de buikpijn komt. Ben echt radeloos. Want ook mijn rechterbeen doet pijn. Van mijn huisarts krijg ik te horen dat het op natuurlijke wijze overgaat.

  Reageer
  #2

  wat een raar verhaal: rugpijn, buikpijn, beenpijn.

  als het ziekenhuis zegt dat de darmen zijn ontstoken dan kan dat inderdaad pijn geven. Is er bloed geprikt? Is blindedarmontsteking met zekerheid uitgesloten? Anders toch nog maar even bellen met een arts!
  Sterkte Brenda

  Reageer
  #3

  he hallo

  ik weet hoe jij je voelt ik heb dit al twee jaar kom er niet vanaf heb er dagen tussen dat ik niks kan.
  loop het ziekenhuis in en uit.
  niks te vinden ja een prikkelbare darm en dan zeggen ze leer er maar mee leven.
  de pijn klachten zijn het zelfde als bij jou.
  krijg ook de zelfde medicijnen.
  ben donderdag bij de dokter geweest en heel boos geworden ik wil door een scan daar is meer op te zien dan bij die onderzoek die ze nu hebben gedaan.
  mijn huisarts vind dit onzin, dus ben ik naar een andere huisarts gegaan.
  heb volgende week een afspraak en wat er ook gebeurd of gezecht word ik ga door een scan ook al moet ik het zelf betalen of naar duitsland wand dit is geen leven. mischien is het idee voor jou om ook door een scan tegaan.
  ik ben 24 jaar en heb 2 kinderen een eigen zaak en dan hoor je minden in het leven te staan maar voor mij is dit leven niet leuk zo zoals jij al zij ben radeloos nou ik ook

  Reageer
  #4

  Hoi,

  Mijn moeder heeft dezelfde klachten en ze wordt ook steeds weggestuurd. Ze is al 2 maal opgenomen geweest en steeds weer naar huis gestuurd. In de papieren staat dat er cyste in de lver zitten en daar word dan niks over verteld. Het is mogelijk dat het een oorzaak zou kunnen zijn. Maar zoals jullie al aangeven het is geen leven op deze manier. als meerdere mensen die klachten hebben moet er toch wat zijn????

  weten jullie al wat meer over de situatie?

  Reageer
  #5

  Hoi Beste mensen!
  Het komt mij erg bekend voor,ik heb ook vaak pijn
  aan de rechterkant van de buik,dat doortrekt naar de rug,maar ook bij mij word er nogal laconiek op gereageerd door de huisarts(wel is bij mij (PDS)
  geconstateerd,-Prikkelbaar darm syndroom-maar dat zit aan de linkerkant in de dikke darm!dus ook bij mij vele vragen weinig antwoorden?

  Reageer
  #6

  Mario, hebben de voedings- en leefadviezen die gelden bij PDS bij jou een positief effect op de klachten? En is er een relatie met het maag-, darmstelsel, dus klachten die bijvoorbeeld altijd ontstaan na het eten, of als je al langere tijd geen ontlasting hebt gehad? Als dat geenzins het geval zou zijn namelijk, dan heb je een argument voor de huisarts dat eventueel nader onderzoek geïndiceerd zou zijn, bijvoorbeeld eens een keer met een cameraatje naar binnen bij de anus om alles goed aan de binnenkant te bekijken. Tenzij je natuurlijk geen enkele andere gastro-intestinale symptomen hebt, dan zou het vrij zinloos zijn.

  Reageer
  #7

  ik loop nu met ook deze klachten alleen de pijn zit in heel mijn onderbuik.en wordt op de loop van de dag erger
  de huisarts heeft een uitstrijkje gemaakt en daar moet ik nu op wachten wij hebben ook een eigen zaak en gaan een drukke tijd in terwijl ik zelf half functioneer echt balen

  Reageer
  #8

  Blijkbaar is er dus reden te denken aan een gynaecologische oorzaak van de klachten. Is er aanleiding te denken aan SOA gerelateerde aandoeningen? Heeft u ook last van afscheiding?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb precies dezelfde klachten.. Alleen dan aan 2 kanten
  Ook mij sturen ze naar huis, met reden je darmen..
  Ik wist net dat je rug daar ook pijn an kon doen, en je benen??!! Zelfs als k adem haal doet me hele rug pijn en het voelt aan alsof me organen in elkaar worden geknepen!:s

  Reageer
  #10

  Bij buikpijn rechtsboven in buik met uitstraling naar rug denk als differentiaaldiagnose aan galblaas!

  Reageer
  #11

  het wordt tijd dat doktoren mensen eens serieus nemen en niet denken dat zij alles weten

  Reageer
  #12

  ik heb ook las van mijn onderrug en heb vaak steken aan de rechterkant van mijn onder buik ik ben al 2 keer naar het ziekenhuis geweest voor mijn blinde darm de 1e keer konden ze hem niet vinden en de 2e keer wel hij was toen flink opgezwollen maar niet dik genoeg om hem er aan te worden geopereerd bijdoe keren was op (toen nog) koningin dag verder heb ik een spastische darm zo noemde de kinderarts het tenminste ik krijg dit nog wel een als ik heel veel stres maar mijn rug en steek in mijn buik klachten krijg ik op de raarste moment als ik bv aan het fietsen ben of gewoon in de les zit. ben er nog niet mee naar de huisarts gegaan oja op de plek waar ik pijn heb zat vroeger een dikke moedervlek nadat ik die verongelijk heb open gekrapt is het een witte moedervlek best raar maar dat heb ik al 2 jaar de rugklachten pas een half tot 3 kwart jaar

  rosane (12 jaar)

  Reageer
  #13

  op school kreeg ik op eens last van mijn been maar ik weer niet of dat er bijhoord of dat het nog was van toen ik met gym ,dinsdag, mijn been verrekte

  rosane

  Reageer
  #14

  De klachten aan je been zullen nog wel van de gymles zijn.

  De andere klachten die je hebt kunnen inderdaad door een spastische darm worden veroorzaakt.

  Reageer
  #15

  Sinds een paar dagen, heb ik pijnscheuten van mijn rug naar mijn rechter kan van de boven kant van me buik. Ook last van boeren en misselijkheid. dit heb ik vroeger wel eens gehad toen te vet of te veel gegeten had. Nu heb ik er al 3 dagen last van, ik moest ook stoppen met de pil omdat ik hier van te veel bultjes kreeg. Dus kreeg ik het advies om andere gebruiken met deze ben ik nog niet begonnen omdat ik eerst mijn menstruatie af moet wachten. Kan het daar misschien mee te maken hebben ?

  Reageer
Reageer op: rugpijn en pijn aan de rechterkant van mijn buik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief