Hernia operatie

 • #1

  Hallo,

  Ik ben 20 jaar oud en ik heb volgens de neurochirurg een flinke hernia. Als de neurochirurg mijn hernia had gehad dan zal hij zelf hebben gekozen voor een operatie en dit raad hij mij dan ook aan. Ik ben nog steeds bezig met het maken van het beste besluit voor mijzelf, maar ik denk dat ik akkoord ga met het advies van de neurochirurg! Ik loop hier namelijk al heel lang mee en het word er niet beter op maar eerder erger.

  Ik wil absoluut geen spook verhalen horen en ik wou eerst ook niks opzoeken op internet maar ik ben toch erg nieuwsgierig naar de na pijn van zo’n operatie. Waarmee kan ik de pijn vergelijken? Ik ben zelf niet mega bang voor de ingreep zelf, maar meer voor de na pijn en ik zal het fijn vinden als iemand mij zal kunnen vertellen wat voor pijn het zal zijn. Ga ik het uitschreeuwen van de pijn.. of valt het toch best mee.

  Alvast bedankt! & nogmaals aub geen spookverhalen vertellen 🙂

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Hier op het forum loopt nog een ouder topic over hernia operaties. Daar kan je ook lezen dat vrijwel de meeste mensen die daar reageren, na de operatie gelijk veel minder pijn hebben.

  Als jou hernia goed bereikbaar is en helemaal weg te halen is, zullen je klachten na de operatie juist heel snel verminderen. Omdat de druk van de zenuw die bekneld was af is. Ik heb nog nooit van iemand gehoord dat die het uitschreeuwde van de pijn. Je krijgt ook pijnstilling naar behoefte, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

  Mijn verhaal bespaar ik je, maar ik lag na mijn operatie met 3 anderen op een kamer die ook een hernia operatie hadden gehad en alle 3 mochten ze na 1 nacht weer naar huis. En al na een weekje beginnen met revalideren met de fysio.

  Dus ik zou zeker het advies van de chirurg opvolgen en je laten opereren. Als er risicos zouden zijn, zou hij je dat zeker verteld hebben......

  Groetjes Suzan

  Reactie
  #3

  Dankjewel voor je lieve en vooral duidelijke informatie!

  Ik moet bekennen dat ik voornamelijk bang ben voor de na pijn van zo’n operatie, maar als ik dit lees brengt dit mij zeer zeker wat tot rust. Ik krijg nog een gesprek van te voren met een verpleegkundige (hier heb ik zelf naar gevraagd) om mij een beetje op de hoogte te brengen van wat ik allemaal moet verwachten. Ik ga zeker de operatie doen, want op 20 jarige leeftijd in een rolstoel moeten zitten voor een dagje naar de stad bijvoorbeeld is ook niet leuk.. Thuis zit ik niet in een rolstoel. De neurochirurg heeft zeker de risico’s met mij besproken.

  Nogmaals heel erg bedankt!

  Reactie
  #4

  Als ik jou was, zou ik er zeker voor gaan.

  De napijn van de operatie valt echt mee hoor. Van mijn kamergenoten weet ik dat het wondje wat gevoelig is de eerste tijd,maar dat te verwaarlozen is bij de pijn die de hernia veroorzaakte. En ik heb toen best wat room mates gehad omdat ik toen 2 week in het ziekenhuis heb gelegen omdat ik voor de operatie een paar complicaties had waardoor ik daarna langer moest blijven.

  Niet te veel op internet gaan zoeken, als er  uit 100 operaties 5 niet goed gegaan zijn, dan zul juist die 5 gevallen tegen komen😉

  Reactie
  #5

  Dankjewel!

  Wat vervelend om te horen dat erbij jou complicaties zijn opgetreden.

  Ik ga zeker inderdaad niet op internet loeren, want je leest altijd alleen de horror verhalen en dat gaat mij juist beangstigen.. vandaar ook de vraag aub geen spookverhalen😂 was toch erg nieuwsgierig over de na pijn.

  Reactie
  #6

  Haha, ja horror verhalen idd genoeg!

  Maar ik kan je gerust stellen dat ik er in die 2 week niet 1 gezien heb😉

  Reactie
  #7

  Dat is fijn om te horen! Laten we hopen op een operatie zonder complicaties en een vlot herstel.

  Reactie
  #8

  Hernia operatie 6 oktober gehad. Operatie is goed gegaan! De pijn is te doen met pijnstilling. Ik heb even een vraagje over het volgende, klopt het dat je perse je rug continu recht moet houden? Bijvoorbeeld bij het uit bed komen. In het ziekenhuis hebben ze mij hier weinig over verteld.. Ik heb wel laten zien hoe ik lig in bed en hoe ik eruit kom en of dit slecht was en dit was niet het geval. Ik vraag het mij toch af.. wil natuurlijk niet de boel verpesten als dat mogelijk is

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De bedoeling is dat je je rug zoveel mogelijk recht houdt

  Reactie
  #10

  Maar het is niet erg als je een beetje met een gebogen rug uit bed komt?

  Reactie
  #11

  Je hebt het ze laten zien en het was goed bevonden

  Reactie
Reageer op: Hernia operatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief