fissuur pijn aambei

 • #1

  Hoi allemaal,

  Wat fijn om te lezen dat er lotgenoten zijn! Ik heb al jaren last van chronische fissuren. Ik dacht dat ik er 1 had maar bij m'n laatste bezoek aan de huisarts begreep ik dat ik er weer twee nieuwe bij had. Toch gek, als je iedere dag smeert....

  Vorig jaar hebben ze inwendig aambeien weggehaald. Ze dachten dat deze aanvankelijk ( evt. vocht wat ze produceren ) de jeuk veroorzaakte. Helaas, het werd niet minder. Ik heb verschillende zalfjes, poedertjes en pilletjes. In het zkhs vertelden ze me dat er weinig succesverhalen zijn over de mogelijke operaties.

  Momenteel slik ik Amitriptilyne tegen de zenuwpijn. Het doet wel iets, maar niet veel. Ook worden de knopen in mijn bekken manueel losgemaakt. Dit alles om de vicieuze cirkel te doorbreken. Inmiddels ben ik ook thuis van m'n werk. Heb zelfs een paar keer "een ongelukje" gehad. Vermoedelijk omdat ik te ver spoel en daarmee mijn endeldarm trigger?

  Ik durf dus niet zo goed meer op pad te gaan. Ik heb al veel gelezen over de informatie omtrent operaties en ik lees hier weinig goede ervaringen met botox spuiten. De arts zei dat er sensitisatie is opgetreden. Ik ben me gaan verdiepen in de poortcontrole theorie want uiteindelijk beginnen de pijnprikkels in onze hersenen.

  Is er nu echt geen arts die het wondermiddel heeft?! We zijn al zo ver met de gezondheidszorg in NL en toch lijkt het erop dat hiervoor nog geen ultiem middel / operatie wonderen kan verrichten. Ik hoor het graag als iemand nog DE tip heeft 🙂

  Reactie
  #2

  Hoi Loris.

  Ik wil je graag mijn ervaring vertellen.

  Goedenavond,

  Ik heb in februari 2020 een botox behandeling gehad. Ook ik liep jarenlang met pijn rond vanwege fissuren en aambeien. Diverse behandelingen en medische ingrepen hebben niet geholpen. Het werd alleen maar erger.

  De laatste optie zou een botoxbehandeling in de kringspier zijn. Ik heb advies gevraagd bij mijn huisarts. Hij raadde dit in eerste instantie af met name vanwege de mogelijke incontinentie problemen. Omdat de pijn steeds erger werd ben ik toch voor deze behandeling gegaan.
  Onder volledige narcose heb ik de behandeling gehad. Ik zou het zo weer doen. De fissuren heb ik na de behandeling niet meer gevoeld. Het is daarna snel genezen. Ik heb buiten af en toe een klein windje (wat ik gênant vind) nergens last van gehad. Als ik dat had geweten had ik het tien jaar eerder laten doen. Ik snap alle negatieve verhalen niet. Ik ben nu ruim vier maanden verder en kan eindelijk weer een leven lijden zonder pijn.

  Tegelijkertijd met de behandeling hebben we thuis een toiletdouche laten installeren. Een investering maar ik ben er elke dag nog blij mee. Het afvegen met papier hoeft niet meer.
  Ik denk dat zowel de botox als het nieuwe toilet ervoor hebben gezorgd dat het nu zo goed gaat met mij.

  Veel succes.

  Reactie
  #3

  Hoi Sandra,

  Ontzettend bedankt voor je reactie! Ik lees op internet inderdaad alleen de negatieve verhalen dus ik vind het heel fijn om positieve, hoopvolle geluiden te horen!

  Het gaat een heel klein beetje beter nu, het lijkt erop dat de Amitriptilyne ervoor zorgt dat de pijn iets minder is. Ik hoop dat dit voorlopig zo blijft en de combi met de fysio ervoor zorgt dat het blijvend minder wordt. Nu ik jouw verhaal gelezen heb weet ik wat een evt. volgende stap kan zijn.

  Dankjewel!

  Reactie
Reageer op: fissuur pijn aambei
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief