10 maanden pijn zonder oorzaak

 • #1

  Hoi allemaal,

  Ik ben een gezonde 28 jarige sportieve vrouw en ik heb sinds november 2018 pijn in de linker lies/fossapijn. Toen deze begon was dit slechts op deze plaats voelbaar en voelde als een zeurende pijn/soms brandend. Continu aanwezig, maar te houden. Ik heb dit dan enkele maanden aangezien en afgewacht tot deze een maand of vijf geleden erger werd. Ik merkte ook dat de pijn toenam bij verhoogde activiteit, met name lang lopen/staan maar ook bij lang zitten of autorijden komt deze pijn stevig opzetten. Drie maand geleden kon ik niet meer verder en kon ik na een lange dag lopen en staan amper nog stappen gezien de pijn uitstraalde naar mijn linker dijbeen en heup. Ik ben dan verder gaan zoeken en de uiteindelijke of voorlopige diagnose is een labrumscheur in de linkerheup, alsook een lichte heupdysplasie en lichte tekenen van slijtage in de heup. Echter heeft de dokter die me opvolgt vandaag gezegd dat deze de pijn die ik heb niet kunnen verklaren, dus ik sta eigenlijk nergens nu. Al de andere onderzoeken, ct abdomen, mri van de rug, EMG,.. waren allemaal negatief. Tijdens het orthopedisch consult werd wel vastgesteld dat de endorotatie van mijn heup beperkt is en dat er drukpijn is rond de pezen van mijn heup.. en toch kan de labrumscheur dit niet verklaren zegt men. Ik heb nu dus geen flauw idee wat de volgende stap is. De pijn is soms echt intens, ook ‘s nachts of als ik gewoon op de bank lig. Continu zeuren en branden.. Ik werk ondertussen half tijds omdat een hele dag lopen en staan (ik ben verpleegkundige) me weer hetzelfde pad op zou sturen als drie maanden geleden.. maar dit kan echt niet de bedoeling zijn voor een verder gezonde 28-jarige die voorheen 3 keer per week wel iets van sport deed, muurklimmen, spinning, crossfit... al die zaken zijn onmogelijk geworden of ik heb nadien veel pijn. Verder heb ik overigens nergens last van, geen pijnen in de rest van mijn lichaam, wel wat lage rugpijn die wel verergerd is de laatste tijd, maar verder helemaal oké..
  Ik hoop echt dat er iemand van jullie een idee heeft want mijn moed is me wederom in de schoenen gezakt vandaag en ik weet niet meer wat ik moet doen om mijn leven terug te krijgen..
  Alvast bedankt!!

  Britt

  Reactie
  #2

  Hallo Brit,

  Wat vervelend dat je deze klachten ervaart en nog vervelender dat niemand een idee heeft wat te doen! Ik ben niet echt bekent met jouw vorm van pijn dus ik kan je niet heel gericht advies geven. Toch zou ik mijn best doen je zo goed als mogelijk te helpen. Je zou natuurlijke ontstekingsremmers kunnen proberen zoals Teunisbloemolie, palmitoylethanolamide (PEA opt), Curcumine (met zwarte peper), Hyaluronzuur, Proteolytische enzymen (o.a. Serrapeptase) dit in combinatie met een hoge dosis (100mg) Pyridoxaal-5-Fosfaat (actieve vit. B6, een Magnesium Complex (met threonaat, glycinaat en tauraat) en 1 gram liposomale vitamine C met NAC (n-acetyl-cysteine) een belangrijke bouwsteen voor Gluthathion. Verder is een actief vit B complex ter ondersteuning een goed idee. Kortstondig kun je er ook NSAID's bijnemen als het effect niet voldoende is, maar gebruik deze niet langer dan 10 dagen achter elkaar! Of een lokaal op de huid aangebracht middel met verkoelende en pijnstillende werking (BioFreeze) Een maagbeschermer bij NSAID's is trouwens ook geen overbodige luxe. Beter als dit kan ik je helaas niet helpen aangezien mijn kennis qua pijnbestrijding beperkt is en jouw klachten vrij specifiek zijn. Ik wens je hoe dan ook veel sterkte!

  Reactie
Reageer op: 10 maanden pijn zonder oorzaak
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief