Aanvallen hevig brandend gevoel op de borst

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik hoop door mijn verhaal hier te vertellen dat iemand zich hierin herkend of kan vertellen waar dit vandaan komt.

  Sinds enkele maanden heb ik een paar keer per dag een hevig brandend gevoel op de borst en word deze pijnlijk. Ik voel dit aankomen omdat hier voorafgaand een zwaar gevoel in mijn linkerarm krijg of pijn tussen mijn schouderbladen. Tijdens deze aanvallen krijg ik het ontzettend heet en word kortademig Deze aanvallen duren doorgaans een paar minuten. Zodra deze over is voel ik mij ook weer prima en kan ik alles weer doen.

  Ik merk wel dat deze aanvallen vaker in de avond en nacht voorkomen.

  Onlangs duurde de aanval langer dan anders en was pijnlijker. Mijn zoon heeft toen 112 gebeld. De ambulancemedewerkers hebben mij toen nagekeken maar niets kunnen vinden. Uit voorzorg hebben ze me wel meegenomen naar het ziekenhuis. Na een nacht van onderzoeken aan hart, longen en buik mocht ik weer naar huis....niets gevonden.

  De volgende dag ben ik wel naar de huisarts geweest om dit toch verder na te laten kijken. De huisarts dacht aan brandend maagzuur en heeft me pantoprazol voorgeschreven. Nu na 30 dagen komen de aanvallen nog steeds onverminderd voor.

  Ook heb ik inmiddels uitgebreid bloedonderzoek en een echo van de buik (nieren, galblaas, blaas en aorta) gehad, ook hier was alles normaal.

  Omdat deze aanvallen zeer pijnlijk en vervelend zijn heb ik maar weer een afspraak bij de huisarts gemaakt, hier kan ik aanstaande dinsdag weer terecht.

  Ik maak me gelukkig minder zorgen nu ik weet dat met hart en longen alles in orde lijkt te zijn.

  Ik hoop eigenlijk dat iemand deze klachten herkend of misschien weet waar dit vandaan zou kunnen komen.

  Reactie
  #2

  Het zouden toch maagklachten kunnen zijn. Refluxklachten. Of wellicht een middenrifbreuk. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de MDL-arts

  Reactie
  #3

  Ik had al medicijnen tegen reflex gekregen. Je zou in elk geval vermindering van de klachten verwachten hierdoor, maar dit was niet het geval. De huisarts gaat me toch weer naar de cardioloog sturen, dus maar weer wachten.

  Wat ik nog vergeten te vertellen was, na zo’n aanval blijf ik ongeveer 5-10 minuten ontzettend vaak gapen. Misschien gaat er dan bij iemand een lampje branden?

  Reactie
Reageer op: Aanvallen hevig brandend gevoel op de borst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief