Beperkte bewegen bovenlijf, pijn!, tussen schouderbladen, borstbeen.

  • #1

    hallo ik ben een jongen 27 jaar gezond gewicht, en heb altijd voldoende beweging. Echter ook al een lange tijd klachten aan m'n ribben/ borstbeen. Tevens ook wel angst, stress en hyperventilatie gekend. Echter ben ik daar voor zover ik weet vanaf. De klachten zijn meestal smorgens het heftigst en na wat rekken en strekken eigenlijk vaak  wel weg, maar smorgens altijd dus het meeste last. Nu werd ik afgelopen ochtend waker en meteen met het uit bed stappen voelde ik al dat m'n boven lijf niet tof voelde. Na een paar minuten merkte ik dat het serieus veel heftiger was dan normaal, het afgelopen weekend had ik nergens last van! En maandag ochtend lijkt het wel alsof ik van een klif gevallen ben.

    De pijn zit voornamelijk bij de T4 T5 T6 T7 T8 ( wervels )  en de 1e 2e 3e 4e? Rib aan het borstbeen. Als ik vervolgens met mijn linker hand naar mijn rechter schouder rijk en vast pak dan wordt de pijn erger dat zelfde geldt ook als ik met rechts mijn linker schouder pak. ( helemaal als ik verder door draai/rijk) Ook kon ik met moeite voor over bukken of een holle rug maken, omdat dit een scherpe pijn veroorzaakte, ook bij diep ademhalen niezen doet het zeer. Eigenlijk elke beweging/handeling is pijnlijk afhankelijk van de belasting (gestrekte arm/gewicht).

    nu kan ik dit totaal niet verklaren zo van de ene op de andere dag zulke heftige pijn, terwijl ik niks geks gedaan heb geen overbelasting niks het afgelopen weekend had ik zelfs zo goed als geen klachten tot maandag ochtend.  nu heeft mn vriendin wel eens een pAar keer gezegd dat mn adem wel is stokt snachts als ik slaap maar kan dat wel zulke klachten geven de volgende dag? Heeft iemand mischien een iedee wat de oorzaak zou kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ga met de klachten naar de huisarts of een fysiotherapeut

    Reageer
Reageer op: Beperkte bewegen bovenlijf, pijn!, tussen schouderbladen, borstbeen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief