bekkenbodemspieren

  • #1

    Ik heb overactieve bekkenbodemspieren volgens test in ziekenhuis. Nu ben ik 18 keer nr kinesist geweest maar ik merk echt totaal geen verschil. Het enige wat kinesist deed al die keren was eerst beetje praten, dan op zij liggen en 10 keer blaas/anus opspannen en ontspannen. En dan zelfde maar dan als ik gewoon neer zit. Dat was het. Ik moest die oefeningen ook 3x per dag thuis doen. Ik moest ook langer proberen te wachten om nr toilet te gaan en ik moest zittend plassen zoveel mogelijk. Dit heb ik ook allemaal gedaan maar ik merk echt totaal niks van verschil. Volgens dokter halen ze super resultaten met kine. Dan vraag ik me toch af bij welke kine die gaat maar wat ik heb gedaan bij kine, dat vind ik toch wel raar om hiermee resultaten te hebben. Volgens dokter is er ook niks nog aan te doen nu, kine helpt niet dus is dit voor rest van mijn leven. Na 1 minuut terug buiten, heel onbeleefd... Ik heb zo mijn best gedaan bij kine, ik heb al mijn oefeningen gedaan thuis... Heb nog yoga erbij gedaan. En nu krijg ik nog es volle laag van dokter omdat het blijkbaar niet helpt. Wat kan ik nog doen? Ik heb er nog altijd heel veel last van. Alternatieve oplossingen/therapieën/medicatie?

    Reageer
    #2

    "Volgens dokter halen ze super resultaten met kine" dat is dan wel heel erg optimistisch van de dokter.
    Is het wel een kine die gespecialiseerd is in bekkenbodem problemen?
    Medicatie in de vorm van een spierverslapper kunnen ook tijdelijk een hulp bieden.

    Ik vind de oefeningen die je beschrijft wel heel erg beknopt.
    Hieronder een lijstje met goede oefeningen

    Oefening A: basisoefening
    Ga ontspannen en met gestrekte benen op je rug liggen en leg, indien nodig, een kussen onder je hoofd en eventueel onder je knieën. Leg een hand op je onderbuik, zodat je de buikademhaling voelt. Probeer tijdens het uitademen je bekkenbodemspieren één seconde aan te spannen. Hoe? Door een knijpende of intrekkende beweging te maken van de anus en de plasbuis. Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat de buik- en bilspieren hierbij ontspannen blijven. Ontspan daarna de bekkenbodemspieren weer. Herhaal dit tien keer op elke derde keer dat je uitademt.

    Oefening B: knieën optrekken
    Ga op je rug liggen, trek je knieën op en leg je handen losjes op je buik. Span, tijdens het uitademen, de bekkenbodemspieren aan. Probeer deze spieren aangespannen te houden, terwijl je blijft in- en uitademen. Heb je deze oefening onder de knie? Probeer hem dan eventueel zittend of staand te oefenen tijdens uw dagelijkse activiteiten. Span de bekkenbodemspieren drie seconden aan en ontspan daarna drie seconden. Gaat dit goed? Span ze dan vijf seconden aan en ontspan daarna weer vijf seconden. Herhaal deze oefening tien keer.

    Oefening C: de hip bridge
    Ga, bij voorkeur, op een stevig matras, tapijt of yogamatje liggen. Buig je knieën, zet je voeten parallel aan je heupen uit elkaar. Kantel je bekken naar achter en span je bilspieren en onderrug op. Duw je gespannen billen omhoog, zodat je dijen en buik een rechte lijn vormen. Ook wel bekend als de hip bridge. Houd deze positie een aantal seconden vast. Laat langzaam los en ga bijna terug naar je beginpositie. Laat je billen dus nog enkele centimeters boven de grond zweven, met behoud van wat spanning. Herhaal deze oefening vijf tot tien keer.

    1. Vind je het lastig om bovenstaande oefeningen middels de beschrijving uit te voeren? Zoek dan naar bekkenbodemoefeningen voor mannen op YouTube. Via YouTube vind je verschillende video’s van bekkenbodemoefeningen voor mannen.
    2. Het is belangrijk om de oefeningen op regelmatige basis te doen. Voer je de oefeningen vaker uit, dan wordt de controle over je bekkenbodem snel sterker. Zeker na een operatie is dit belangrijk. Twee keer per dag is prima, maar vijf keer per dag is beter. Gebruik je de oefeningen als man vooral om de bekkenbodem te ontspannen? Denk dan aan twintig minuten en dat ongeveer twee keer per week.

    Reageer
Reageer op: bekkenbodemspieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief