Overactieve bekkenbodem

  • #1

    Geplaatst: 13-01-2016 22:50Beste allemaal, 

    Situatie: 

    Ik ben 20 jaar en sinds een halfjaar geleden is er een overactieve bekkenbodem bij mij geconstateerd. Nu heb ik altijd al van jongs af aan lange ontlastingsmomenten gehad. Elke dag zo'n 4x en dan variërend van halfuur tot driekwartier. Ik dacht altijd:'Oh, iedereen heeft zo zijn eigen duur qua ontlastingsmomenten', dus ik had er nooit bij stil gestaan. Sinds een jaar geleden begon ik steeds meer te eten met fitnessen en zat ik echt bomvol de hele dag en daarbij duurde het erg lang voordat het zakte en er daadwerkelijk iets uitkwam. Hierdoor stapelde het steeds op en was het dus constant vol zitten de hele dag, daardoor niet kunnen slapen soms etc. Toen dacht ik :'Volgens mij is dat toch niet goed.' En toen ben ik dus naar de dokter gegaan. 

    Nu een halfjaar dus verder, ben ik zo'n vijf maanden in behandeling bij een bekkenfysiotherapeute. Echter na deze vijf maanden nog geen vooruitgang.  Het wordt eigenlijk ook steeds vervelender. Steeds vaker maagkrampen en nog tal van klachten als gevolg. Nu constateerde de bekkenfysio ook nogal een extreme spanning bij mij. Ze vroeg zich al af of ik niet elke dag maagkrampen/steken had. Nou, die komen nu dus steeds vaker. 
    Na 3 maanden ontspanningsoefeningen wat geen resultaat opleverde, besloot ze om functionele elektrostimulatie toe te passen met zo'n probe. Ook dit helpt tot nu toe nog niet, de spanning van mijn bekkenbodem was volgens mij rond de 15 en een normale bekkenbodem hoorde rond de 3 te zijn. Na zo'n stroomschokbehandeling daalde hij wel naar 12, maar de keren erna zat hij weer even hoog. Het lukt me niet om de ontspanning vast te houden. Ik snap dat die jarenlang opgebouwde spanning niet zomaar weg te halen is, maar ik begin nu toch wel een beetje de hoop te verliezen. 

    Ze zeiden ook dat als dit niet vooruitgaat ik eventueel naar een specialist kan, maar ik zou echt niet weten wat die zouden kunnen doen? Welke behandelingen er nog meer mogelijk zijn? 

    Vraag: 

    Heeft er iemand van jullie ook last gehad van dit probleem? En hoe hebben jullie hem leren ontspannen of hebben jullie tips? Want mij lukt het echt niet om hem te ontspannen, soms een klein beetje met de warmtekussen wel heb ik het gevoel. Dus echte bewustwording is er nog niet. 

    Alvast Bedankt!

    PS: Weet iemand waar je een soort mini skippybal kan halen om op te gaan zitten? Dus echt een kleine, ietsjes groter dan een tennisbal?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het sowieso goed zou zijn om een MRI te laten maken van je bekken, om erachter te komen wat de oorzaak van de overspannen bekkenbodem is. Therapie is prima, maar als de oorzaak niet achterhaald wordt, heeft het uiteindelijk niet al te veel zin. Vraag om die doorverwijzing zodat er eens goed onderzoek gedaan kan worden.

    Reageer
    #3

    Lastig dat het te weinig helpt. Is in elk geval goed om te kijken naar eventuele oorzaken. Emotionele dingen bijvoorbeeld.

    Veel mensen hebben tekorten aan oa magnesium en die werkt ook op je spieren dus wellicht dat dat iets kan schelen. En als je heel veel eet, misschien teveel dan neem je voedingsstoffen denk ik wat slechter op en kan de boel gaan gisten in je lijf. Voor de sport is het belangrijk om voldoende eiwitten en de juiste vetten zodat je verzadigd bent en dan hoef je niet direct veel te eten.

    Reageer
    #4

    Al verbetering?

    Reageer
    #5

    Ik heb precies dezelfde klachten en bij mij is het ook begonnen sinds ik ben begonnen met krachttraining. Verlaagd libido, erectie problemen etc tot gevolg. Heeft iemand een oplossing?

    Reageer
    #6

    @Bart, intensief sporten geeft natuurlijk meer spanning op je spieren., zoals de psoas. Je kan denken aan manieren als bekkenbodemtherapie, osteopathie of een methode als geestelijke oprichting. Dat laatste van de week zelf ondergaan en zit beter in m'n vel.

    Reageer
    #7

    Je geeft het antwoord eigenlijk zelf al:
    "sinds ik ben begonnen met krachttraining" daar zul je dan iets aan moeten doen. Mogelijk heb je met de krachttraining je bekkenbodemspieren overspannen. Daar kun je dan voor naar een bekkenbodemfysiotherapeut gaan

    Reageer
Reageer op: Overactieve bekkenbodem


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief