Gespannen bekkenbodem??

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een man van 48 jaar. Ik heb in februari niersteenaanval gehad. Ik heb 3 weken met klachten rondgelopen. Uiteindelijk echo, CT-scan en urineonderzoek gehad en geen afwijkingen gevonden. In diezelfde periode heb ik ook last gekregen van mijn anus. Ik heb daar de hele dag last van. Alleen niet als ik in bed lig. Het begint 's-morgen als ik naar de WC ben geweest om te poepen. Na de ontlasting ontstaat een branderig gevoel waar ik de hele dag mee blijf rondlopen. Het doet geen pijn maar ervaar het als een heel vervelend gevoel. Het voelt net alsof er iets in mijn anus zit vlakbij de sluitspier maar dokter heeft gevoeld en niks kunnen constateren. Allen de prostaat was iets vergroot maar verder mooi egaal. Ik heb ook een flowmetrie gehad en de uroloog constateerde aan de hand van grafiek dat ik erg gespannen bekkenbodem heb. Ik heb ook een licht prikkelend (brandend) gevoel na het plassen. Huisarts heeft me doorverwezen voor bekkentherapie. Ben daar nu 2 weken mee bezig maar merk weinig verschil. De oefeningen zorgen ervoor dat ik ook last krijg van mijn stuitje. Van de huisarts heb ik hydrocortison meegekregen en nog een vette crème maar beiden hebben totaal niks geholpen. Ik merk wel dat mijn dag wordt beïnvloed door dat vervelende gevoel in mijn anus omdat ik daar steeds naar afgeleid wordt. Zijn deze klachten voor iemand herkenbaar? Kan een gespannen bekkenbodem deze klachten veroorzaken? Ik heb ook gelezen over de pudendus zenuw die bepaalde vervelende klachten kan uitlokken. Ik heb een redelijk normaal ontlastingspatroon en ook geen bloed bij de ontlasting. Ik eet voldoende vezelrijk.

    Reageer
    #2

    Overspannen bekkenbodemspieren kunnen dat idd ook veroorzaken. Ga hiervoor naar een bekkenbodemfysiotherapeut

    Reageer
    #3

    Hi topic starter, heb je uiteindelijk een diagnose gekregen voor je klachten? Ik heb namelijk precies hetzelfde en ben 2 weken geleden naar de HA geweest. Ik ben erg benieuwd of en hou je van je klachten bent afgekomen.

    Reageer
Reageer op: Gespannen bekkenbodem??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief