Last van onderrug, blaas regio, teelballen, darmen en liezen

  • #1

    Dag allemaal,

    Een week of 4-5 geleden kreeg ik op een dag een licht stekende pijn in mijn rechter teelbal. Dit was overigens alleen voelbaar bij direct aanraking. Die pijn ging na 2-3 dagen weer weg. Echter werd die scherpe maar toch lichte pijn vervangen door een zeurend gevoel tussen mijn geslachtsorgaan en navel (regio van de prostaat/blaas). Die pijn bleef en ging langzaam gepaard met een zeurende pijn in de rechterlies en onderrug.

    Na 2 weken een afspraak gepland met de huisarts. Die heeft een kort onderzoek gedaan naar de staat van mijn teelballen. Hij kon daar achter niks vreemds op aanmerken. Geen rare gevoeligheden, geen verdikking, geen uitzakking, geen knobbels en dus geen signalen van een typische vorm van teelbalkanker. Dit was wel mijn eerste angst door mijn leeftijd (24).

    Ik heb in mijn leven door zowel privé als werk veel gezeten (meer dan een gemiddelde persoon) in allerlei onverantwoorde houdingen. Ook doken de eerste klachten op, 1 dag nadat ik iets was hersteld van een kleine verkoudheid/griepje (zo rond begin januari). In die zin zou mijn immuunsysteem ook niet optimaal geweest zijn, mede door een gebrek aan vitamine D/C.

    De klachten werden echter wel beter door wat meer te bewegen en staand werk te doen. Na een goede nachtrust waren de klachten gedurende de dag vrijwel volledig afwezig, tot ongeveer einde middag waarna het weer licht opspeelde.

    Inmiddels zijn de klachten nog wel in een milde vorm aanwezig, soms goede dagen, soms wat minderen. Het valt mij op dat de klachten eigenlijk altijd op één van die benoemde plekken aanwezig zijn. Het is dus niet zo dat de pijn consistent aanwezig is en al helemaal niet op één plek. Het zit echt in die regio en hangt sterk af van wat ik op dat moment aan het doen ben.

    Voor de rest ervaar ik geen klachten bij het urineren of bij mijn ontlasting. Alles ziet er normaal uit en geen enkele vorm van pijn. Wel is het zo dat ik merk dat wanneer ik veel zuivel heb genuttigd, de klachten ietwat erger kunnen worden door druk op in de darm. De klachten gaan dan ook weer snel weg nadat de darmen geleegd zijn. Hier heb ik al een flinke tijd last van.

    Voor de rest handig om te weten: beide ouders hebben geen vormen van kanker. Wel heeft een van mijn ouders ervaring met een zwakke rug/hernia (ook voor geopereerd). Mijn beide opa's hebben door een verleden van veel roken echter wel long/alvleesklier kanker gehad. Echter heb ik geen enkele vorm van pijn in die regio. Daarbij rook/drink ik zelf absoluut niet. Ook acht ik de kans op een SOA klein. Geen wisselende partners en altijd beschermd.

    De klachten zijn niet persé heftig en ik heb er in die zin ook geen last van. Waar ik meer last van heb is dat ik niet goed weet waar de oorzaak ligt. Dit maakt mij erg onzeker. Mentaal gezien denk ik er iedere dag aan. Ik ben erg stress gevoelig en merk dan ook dat wanneer ik een een situatie terecht kom waarbij veel stress komt kijken, mijn spieren over mijn hele lichaam enorm aanspannen, koud worden en dat vervolgens de klachten die ik heb enorm heftig worden. Ik denk zelf dan ook dat het probleem in mijn bekkenbodemspier ligt, omdat de pijn weg te drukken valt door op de zere plekken te drukken (meestal).

    Ik hoop dat iemand mij kan vertellen waar dit vandaan zou kunnen komen en vooral waar ik op zou kunnen letten. Ook vraag ik mij af hoe lang dit soort klachten ongeveer zouden kunnen aanhouden. Ik las online dat klachten in de bekkenbodem regio soms wel een half jaar kunnen duren.

    Reageer
    #2

    Gespannen bekkenbodemspieren kunnen dit soort klachten wel veroorzaken. Daar kun je dan voor naar een bekkenbodemfysiotherapeut gaan

    Reageer
    #3

    Stress kan gekke dingen doen. Heb soort gelijke klachten. Door stress span je onbewust spieren aan rond de bekkenbodem die pijn uitstraalt naar de ballen

    Reageer
    #4

    Ik ervaar momenteel precies hetzelfde. De diagnose is een bijbalcyste (na echo).
    De pijn in de buik is niet constant bij mij en inderdaad al helemaal niet op dezelfde plekken. Pijn aan m'n rug heb ik niet, wel in de liezen. Verbaasd mij dat zulke stekende pijn in verschillende kanten van de buik door zoiets kan komen. Ben zelf 25, dus bijna even oud.

    Reageer
    #5

    Goed om te lezen dat ik niet de enige ben met dit soort klachten. Het is vooral in het begin vrij beangstigend, omdat klachten die langer aanhouden dan een aantal dagen al snel als vreemd aanvoelen. Ik hoop ook dat niemand op basis van mijn klachten wantrouwend wordt over de oorzaak. Wel vraag ik mij af hoe lang zoiets in/rondom de bekkenbodem gemiddeld kan duren en vooral hoe het komt dat ik zo opeens op m’n 24e daar last van krijg, terwijl ik daarvoor ook wel stress ervaarde natuurlijk. Maar ik neem voor alsnog aan dat ik mij niet al teveel zorgen hoef te maken.

    Reageer
    #6

    Het is toch iets dat langzaam opgebouwd wordt, totdat de spanning van de spieren een punt bereiken dat ze klachten gaan geven. Veel (verkeerd) zitten kan een oorzaak zijn en ook te weinig beweging.
    Het kan lang duren als je er niets aan doet

    Reageer
    #7

    Dat is goed om te weten! Ik hoorde inderdaad wel eens voorbij komen dat je er zo een half jaar mee opgescheept kan zitten als je je dagelijkse leven niet aanpast. Ik zal toch maar weer eens een tweede afspraak maken met de huisarts om te kijken wat de fysio mogelijkheden zijn. Dank u wel! Alle overige ervaringen en wellicht tips zijn uiteraard nog meer dan welkom! Ik merk enorm dat om te weten dat ik niet de enige ben en het over het niet zo levensbedreigend is als ik in mijn paniek heb gedacht mij enorm goed doet. Het is toch altijd even een eye opener dat je op deze jonge leeftijd absoluut niet onschendbaar bent voor dit soort lichamelijke klachten.

    Reageer
Reageer op: Last van onderrug, blaas regio, teelballen, darmen en liezen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief