Zeurende bal, heup en lies

 • #1

  Goedemorgen,

  Al enige tijd heb ik last van m’n heup, lies en balzak. Allemaal aan de rechterkant. Ook merk ik regelmatig dat ik een wat branderig gevoel heb tijdens het plassen. Het is allemaal niet heel erg pijnlijk. Het is meer zeurend en soms stekend.

  Ik maakte me direct zorgen om mijn ballen en ben naar de huisarts gegaan. Deze voelde niks geks, maar wilde voor mijn geruststelling wel verder onderzoek laten uitvoeren.

  Ik werd getest op soa’s en een eventuele blaasontsteking. Tevens onderging ik een echo van mij scrotum. Tijdens deze onderzoeken werden er geen afwijkingen geconstateerd, waardoor mijn huisarts aangaf dat er geen afwijkingen zijn aan mijn ballen en het nou eenmaal vaak voorkomt dat deze zeer gevoelig zijn. Wel zagen ze wat irritatie rondom de adductoren(?) in de liesstreek. ‘Gewoon rustig aan doen’, aldus de Radioloog.

  Omdat de klachten bleven aanhouden (inmiddels al een maand of 5), ging ik vorige week weer terug. De huisarts voelde ook in mijn liesstreek en met name op de plek waarbij hij aangaf dat daar de zaadleider zit voelde het zeer gevoelig. Hij zei dat het waarschijnlijk allemaal wat geïrriteerd is en deed het daar mee af.

  Ik vraag  mezelf nu af wat ik moet doen. Ik lees dat stress (heb een vervelende tijd achter de rug) ook een oorzaak zou kunnen zijn. Maar geeft dit dan ook pijn bij aanraking? Soms is m’n rechterbal wat gevoelig bij aanraking. Vooral als ik de hele dag gezeten heb (kantoorbaan). ‘S ochtends bij het wakker worden heb ik eigenlijk geen klachten, en als ik druk bezig ben eigenlijk ook niet.

  Kan het geestelijk zijn? En zo ja, geeft dit dan ook die fysieke klachten bij bijvoorbeeld aanraking? Ik zie ook een donkerblauwe/paarse hele dunne ader over het midden van mn balzak en twijfel of deze er altijd al zo uitgezien heeft. Ik denk en zie nu van alles waar ik voorheen geen erg in had. Hetgeen me een beetje gek maakt.

  mijn linkerbal geeft overigens geen enkel probleem, net als dat ik niks voel aan mijn lies of heup links.

  Wat kunnen jullie mij aanraden om te doen? Toch weer naar de huisarts of stoppen met piekeren?

   

  Reactie
  #2

  Ga eens met de klachten naar een bekkenbodemfysiotherapeut. Het zou kunnen dat je bekkenbodemspieren overspannen zjn

  Reactie
Reageer op: Zeurende bal, heup en lies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief