Last van ballen (met name bij zitten)

 • #1

  Sinds 2 maanden heb ik, met name bij het zitten, last van mijn ballen (naar mijn gevoel, met name de rechterbal) . Daarbij merk ik vooral dat ik bij staan / wandelen er eigenlijk weinig tot geen last van heb.

  Ik weet niet goed hoe ik de pijn moet beschrijven: niet ├ęcht pijnlijk, maar meer een beetje drukkend, waardoor je eigenlijk het liefste gaat staan.
  Wat ik merk is dat het ook wat anders erbij hangt. Vaak na het zitten of na het slapen, hangt de rechterbal zowat horizontaal of in een andere rare positie (dat ik het zelf weer even "terughang" zegmaar). Ook merk ik, vooral als ik in bed lig, dat de rechterbal een stuklager hangt (Dit was voorheen niet zo. Ik weet dat het normaal is als een bal lager hangt dan de andere, maar het is nu net wat anders).
  Het viel me daarbij dus ook op dat als de zak wat "strakker" is, ik er minder / geen last van heb, maar wanneer het wat meer kan gaan hangen, het irritante gevoel opduikt.

  Het klinkt misschien niet ernstig, maar ik heb er echt last van. Voornamelijk bij het studeren, heb ik op een gegeven moment zo'n bedrukkend gevoel dat ik me niet echt op het werk kan concentreren.

  Ik ben al een keer naar de huisarts geweest, die heeft ze gecheckt op rare bobbeltjes etc. maar die zaten er niet. Ik wil ook benadrukken dat het aanraken van de ballen geen pijn doet.

  Heeft iemand een idee wat het kan zijn? Ik ben van plan weer naar de huisarts gaan, met de boodschap dat het nog steeds niet over is, maar zou het fijn vinden als jullie een idee hebben waar het aan kan liggen.

  Dankuwel!

  Reactie
  #2

  Het zou een gevolg kunnen zijn van overspannen bekkenbodemspieren. Neem hiervoor contact op met een fysiotherapeut

  Reactie
  #3

  Zou dit ook het anders hangen van de ballen (rare posities , horizontaal, scheef, stuk lager) kunnen verklaren? Dankuwel trouwens.

  Reactie
  #4

  dat zou in principe kunnen

  Reactie
  #5

  Zou voor deze klachten een echoscopie (voor liesstreek en scrotum) en urinetest verstandig zijn? Het liefst heb ik ook dat het ineens verdwijnt .. maar twee maanden is wel een ruime tijd.
  Dankuwel.

  Reactie
  #6

  Een echo zou een mogelijkheid kunnen zijn

  Reactie
  #7

  Oke dank! Een urinetest dus niet nodig? (dacht misschien aan prostaat, of zouden de klachten daarvoor anders moeten zijn? Plassen doet geen pijn namelijk, maar aangezien het in die streek zit..)

  Reactie
  #8

  De klachten lijken niet op prostaatklachten

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Last van ballen (met name bij zitten)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief