biopsie

 • #1

  Beste dokter John en lotgenoten

  Ik ben naar de dermatoloog geweest vanwege bultjes op mijn voorhuid onder mijn plasbuis.
  Volgens dermatoloog is het onschuldige talgkliertjes. Maar als je wilt kunnen we wel biopsie doen. Ik vroeg me af of ik lelijke littekens aan zal overhouden.

  Reactie
  #2

  Voor onschuldige talgkliertjes zou ik het niet doen. Er komt een littekentje

  Reactie
  #3

  Oke bedankt.

  Maar me dermatloog en huisarts sluiten genitalle wraten niet uit. Wat raad uw dan aan ipv van biopsie gewoon weglaseren

   

  Reactie
  #4

  Maar de dermatoloog zei toch dat het onschuldige talgbultjes zijn?

  Reactie
  #5

  Ze gaan er van uit dat talgbultjes zijn. Maar ze sluiten niet uit dat sommige bultjes en wrat kan zijn.

  Reactie
  #6

  Dan zou ik zeker een biopsie laten doen. Genitale wratten zijn zeer besmettelijk!!!. U bent dan zelf door iemand anders besmet. Zelfs condooms helpen daar niet voldoende tegen. Dus wilt u niet uw partner of toekomstige partners besmetten, dan dient u te weten wat het is. Als het toch genitale wratten blijken te zijn (wat ik niet hoop voor u), zou u zich ook moeten laten testen op HPV, vaak komt dat samen voor. Vrouwen kunnen daardoor baarmoederhalskanker krijgen en krijgen daarvoor vanaf hun 30e een uitstrijkje voor. Mannen en vrouwen merken niet dat ze dat bij hun dragen omdat het geen klachten geeft.

  Uw eigen gezondheid en dat van een partner lijkt mij voorgaan op een littekentje.

   

   

   

  Reactie
  #7

  Bedankt voor uw reactie,

  Is het dan niet beter om het weg te laten vriezen op laseren dan een biopsie. Want ik vind het sowenso niet zo fijn eruit zien. Hele kleine pukkeltjes op mijn voorhuid. Anders ga ik eerst biopsie en dan laseren. Dan kan ik beter in 1 keer laseren op vriezen ben ik er gelijk van af.

   

  Met vriendelijke groet

  Pechvogel

  Reactie
  #8

  Door bevriezen of laseren weet u nog steeds niet of u genitale wratten heeft. Kunt u niet met uw arts overleggen om alleen een bultje weg te halen wat het meest op een wrat lijkt en dat te laten onderzoeken? Dan is er maar een zeer klein littekentje en niet heel veel. Of een second opinie bij een andere dermatoloog met veel expertise op t gebied van genitale wratten. U moet ook aan uw dermatoloog vragen of weglaseren of bevriezen voor 100% het besmettingsgevaar weggaat van genitale wratten. Daar wordt over getwijfeld in wetenschappelijke onderzoeken. Hopelijk denkt u ook aan uw toekomstige (sex)partners en de overdraagbaarheid tov een littekentje. U heeft mogelijk onbeschermde sex gehad met een partner die wratten heeft en dit voor u verzwegen heeft of niet wist dat men ze had. Daarom is het belangrijk dat u weet wat u heeft. Al hoop ik dat uit een minimale biopsie blijkt dat het geen wratten zijn.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bedankt voor uw reactie

  Reactie
Reageer op: biopsie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief