Hydrocele – operatie ervaring

  • #1

    Ik heb recentelijk mijn hydrocele laten opereren. Normaal ben ik zelf dokter, nu was ik eens patiënt. Het viel mij op dat er wel een paar ervaringen gedeeld waren, maar dat ik toch niet goed kon inschatten wat mij te wachten stond.

    Mijn ervaring:
    Ik ben vrijdag geopereerd. Ik moest zo snel mogelijk aan het werk, vervanging is erg duur, dus ik heb op basis van ervaringen hier alles voorbereid.
    Allereerst: de operatie zelf gaat echt vlot. Ik koos voor een ruggenprik - de prik zelf voel je weinig van, een beetje alsof iemand een duim in je spier drukt. Twee tellen later worden je billen warm en begint de verdoving te werken. Dertig minuten later was alles ook weer klaar. Je ziet zelf niets, je ligt altijd met je hoofd achter een doek, met de anesthesist naast je. Ik voelde tijdens de ingreep wel een flinke doffe 'pijn' in mijn flank: een uitstraling van de zaadleider, bij mij helaas net boven het verdovingsniveau. Het gaf een weeiig gevoel, met misselijkheid. Gewoon eerlijk zeggen, de anesthesist kan krachtige pijnstillers toedienen. Ik hield mijn mond, en gaf pas op de verkoever aan dat ik lag te creperen. Twee minuten later keek ik scheel van de morfine, en was de wereld weer een vrolijke plaats zonder pijn.
    Toen ik mijn knieën weer kon wiebelen mocht ik door naar de verpleegafdeling.
    Daar wacht je tot de ruggenprik volledig is uitgewerkt, en je weer kan plassen. Ik kreeg de prik rond 09.45u, rond 15.00u kon ik zelf plassen, en dus het ziekenhuis uit (meestal gaat dit sneller).
    De belangrijkste tip: Strak ondergoed mee! Vanaf de eerste minuut stevig inpakken loont! Zo voorkom je nabloedingen. Ik heb een 'ballenknijper' (slip) gekocht, zelfde maat als mijn boxershorts, en die over mijn boxer getrokken. In mijn boxer heb ik een lading gazen gestopt. Samen perfecte druk en bescherming. Met plassen hield ik die druk er ook op. Huiswaarts ging moeizaam: zolang ik maar doodstil zat of lag voelde ik geheel niets, maar elke vorm van beweging gaf pijn: met de rolstoel naar de auto dus.
    De volgende ochtend heb ik de gazen verwisseld, maar eerst direct op de wond een Mepitel One 5*7cm siliconengaas gelegd (protip). Dit is een speciale wondbedekker die een week mag blijven zitten, de wond beschermt, zorgt dat de gazen niet vastplakken en zorgt dat wondvocht wel af kan voeren. Direct weer de strakke boxer+slip-combo eroverheen.
    Ik heb vanaf de dag na de operatie geen pijnstilling meer nodig gehad. Lopen was wel erg gevoelig - maar dat moet je dus ook niet doen. De sleutel tot goede genezing hier is dat je de eerste 72 uur (3 dagen) echt druk er op houdt, en rust houdt.
    Vanaf maandag kon ik al een beetje rondwandelen, dinsdag stukken beter, en vanaf woensdag kon ik weer goed aan het werk - inclusief veel lopen, behoudens bukken (sokken, schoenen strikken). Vrijdag, een week na de operatie, was zelfs verend de trap oplopen in een flatgebouw geen enkel probleem.

    Hopelijk geeft deze ervaring een beetje aanvulling op wat er al geschreven is.
    Bestellijstje:
    *Mepitel One 5x7cm (2 stuks)
    *Pakje niet-steriele gazen 10x10cm
    *Strakke slip om over je boxershort te doen (niet per se een maat kleiner - je kan opvullen met de gazen)

    Reageer
    #2

    Op 1 juni geopereerd aan een hydrocele rechts.
    Na 1 week wond opengebarsten wegens inwendinge bloeding / bloeduitstorting.

    Nu op 1 juli nog steeds flink aan het bloeden, dat is al 4 weken.

    Ziekenhuis of uroloog geeft geen info of tips of antwoord op vragen..
    Heb enorme angst:
    Iemand hier ervaring mee, hoe lang kan dit duren ?
    Wat is de beste verzorging ?
    Wat wel en juist niet doen ?
    Komt dit ooit nog goed ?

    Reageer
    #3

    Ga nar de uroloog. Bel de poli en zorg dat je een afspraak krijgt met die gast. En anders naar de huisarts en via de huisarts een afspraak maken

    Reageer
    #4

    Ik heb dus een hydrocoele, ongeveer zo groot als een peer. Ik ben bang voor een operatie. 8 jaar geleden heb ik een dubbele liesbreuk operatie gehad en zijn er matjes in geplaatst. Sindsdien heb ik last. Elke keer als ik nu een keer fanatiek sport ( dus ook buikspieroefeningen ) heb ik 4 dagen serieuze buikpijn en voel ik het ' borrelen in mijn lies alsof vocht een uitweg zocht. Dat heeft het dus gevonden want ik heb nu dus een hydrocole.
    Ik zie die operatie als symptoom bestrijding, het probleem zit niet in die teelbalzak, het probleem zit in mijn lies.
    Stel je hebt thuis een lekkende kraan en de loodgieter zegd dat hij de afvoer wel groter maakt zodat het water makkelijker wegstroomt. Fout, hij moet die lekkende kraan repareren. Die lekke de kraan zit bij mijn lies, niet in mijn teelbal.
    Is er überhaupt een arts die echt uitzoekt wat en waar de oorzaak is ???

    Reageer
    #5

    Je hebt in ieder geval een hydrocele...,. daar zal dan ook wat aan gedaan moeten worden. En dan zal er een chirurg naar die lies moeten gaan kijken

    Reageer
    #6

    5 dagen geleden ben ik geopereerd geweest aan de hydrocele. Nu nog altijd een grote teelbal en raar gevoel in mijn lies/onderbuik. Is dit normaal? Mvg

    Reageer
    #7

    Dat is niet zo vreemd na 5 dagen. Maar je kunt morgen natuurlijk ook even met de poli urologie bellen en dat navragen

    Reageer
Reageer op: Hydrocele – operatie ervaring


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief