Operatie Hydrocele, ervaringsdeskundige?

  • #1

    Als je geopereert wilt worden aan een hydrocele kan je aan mij het een en ander vragen want ik ben net geholpen, ik heb voor de operatie ook aan het zoeken geweest naar ervaringen van medepatienten maar helaas, er is weinig te vinden op het internet hierover, dus schaam je niet en vraag het gerust!

    Mvg Edwin

    Reageer
    #2

    Hallo Edwin,

    Mag ik je wat vragen? Tot welk niveau ongeveer rijkt jouw kennis? Of bedoel je dat je ervaringsdeskundige bent? Of geef je ook adviezen zoals een arts dat doet?

    Leuk dat je dit forum gevonden hebt.

    Reageer
    #3

    Hoi Agnes,mijn kennis rijkt tot wat ik de afgelopen weken heb meegemaakt als patient.
    Dmv dit forum wil ik graag mijn ervaringen delen.

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Hoi Edwin,

    Ik ben benieuwd. Ben onlangs in het streekziekenhuis (|Harderwijk) geweest met een forse zwelling aan een van mijn testikels, maar daar dachten ze dat 'het vanzelf wel weg zou trekkken'. Dat leek mij niet, en ben eens gaan speuren op internet.
    Gezien de gebrekkige diagnose en hun 'oplossing' van het probleem durf ik daar een operatie niet aan. Dus ik ben op zoek naar een goed ziekenhuis waar ze bekend zijn met operaties van een hydrocele en bij voorkeur d.m.v. 'aspiratie' (punctie).

    Ben benieuwd naar jouw reactie.
    Groet,
    Marc

    Reageer
    #6

    Bedankt voor de reactie,

    Ik ben ook erg benieuwd naar de ervaringen van mensen die behandeld zijn voor een hydrocele door middel van aspiratie...

    Reageer
    #7

    Hallo Marc,ik weet niet hoe lang je er al last van hebt,ik liep er nl al zo,n 5 jaar mee, door die tijd heeft hij een omvang van +/- 14 cm bij 8 cm gekregen.
    Aspiratie hebben daar hebben ze het bij mij niet eens over gehad,alleen opereren of ermee leren leven,toen heb ik nog maar een jaar gewacht en van de zomer (2009) had ik toch maar besloten om een afspraak te gaan maken!
    Je denkt zelf dat het waarschijnlijk een hydrocele is.

    Reageer
    #8

    Is een ontsteking geweest van afgelopen zomer. Zwelling ging niet over na de ontsteking en vervolgens naar het ziekenhuis geweest waar ze (na de ontsteking dus) vochtophoping in/rond de bijbal constateerden.

    Gezien de zwelling en de pijn die ik nu heb, zal ik er wat mee moeten.
    Wat ik op internet vind aan materiaal stemt me niet blij. Cirurgen zetten (overal) graag het mes in, ik ben dus benieuwd naar aspiratie ervaringen. Dat ik daar niemand over hoor zou kunnen betekenen dat het niet/nooit wordt toegepast, of dat de ingreep zo weinig inpact heeft dat niemand het er over heeft achteraf.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ben sinds kort ook geopereerd1
    Alles redelijk verlopen, echter 1 week na de operatie begon de zaadbal te zwellen en deze zwelling is er nog steeds.
    Hoe lang gaat dit duren????

    Reageer
    #10

    Hai Paul,

    Ik ben drie weken geleden geopereerd en van de wal in de sloot beland: van de oorspronkelijke omvang van een kippenei, is mijn hydrocele nu de grootte van een grapefruit. Rust en een antibioticakuur hielpen niet. Heb eergister een punctie gehad maar het loopt nu weer langzaam vol. Hoe verloopt het bij jou?

    Reageer
    #11

    Hallo Henk,

    Afwachten!!!!
    Ik heb een goede hoop, dat alles weer goed komt.
    Moet 2 augustus naar uroloog voor controle.
    Dan neem ik aan, dat alles weer de normale vormen heeft aangenomen.
    Heb geen pijn.

    Reageer
    #12

    Ik heb jullie verhalen gelezen, en ik wens jullie van harte beterschap!

    Reageer
    #13

    Beste Edwin & collega's,
    Sinds een jaar of 8 heb ik een hydrocele die inmiddels zo groot als een royaal ei is. Ik begreep van de uroloog dat de aspiratie weinig wordt toegepast omdat de kans op infectie groot is. Volgens planning kan ik 01-09-2010 worden geopereerd. Voor welke narcose hebben jullie gekozen: ruggeprik of gehele narcose? Is plassen pijnlijk de eerste dagen? Hoe gaat het lopen de eerste week? Hoe lang duurde het voordat jullie "gewoon" naar jullie werk konden? Hoe lang duurt het voordat de zwelling vermindert?
    Hadden jullie last van napijn?
    Alvast bedankt voor jullie reacties.
    Met vriendelijke groet,
    Anders

    Reageer
    #14

    Hai Anders,

    Vanuit mijn ervaring antwoorden op jouw vragen:

    Ik heb voor de ruggeprik gekozen wat prima ging. Alleen duurde het bij mij niet de gebruikelijke twee, maar zes uur voordat het uitgewerkt was dus dat was een beetje irritant. Ik dacht dat ik met de ruggeprik de 'kater' van algehele narcose voorkwam maar ik voelde me toch twee dagen nog een beetje gammel.

    Plassen was bij mij geen enkel probleem. Is op zich ook niet raar want je urineweg wordt volledig met rust gelaten.

    Lopen ging eigenlijk meteen al, alleen moet je echt even de eerste week zo weinig mogelijk lopen om de boel goed te laten genezen en wondzwelling te voorkomen. Werken kan je eigenlijk ook meteen weer, maar het is aan te raden eerst een paar dagen vanuit huis te werken als je die mogelijkheid hebt.

    Napijn: heel raar maar ik heb geen pijnstiller genomen nadat ik uit het ziekenhuis was vertrokken. Enige vervelende was dat ik een complicatie had (zie eerdere post), wat nu inmiddels ook door middel van een punctie zo goed als opgelost is.

    Laat maar weten als je nog meer vragen hebt.

    Reageer
    #15

    Beste Henk,
    Bedankt voor je reactie, sorry dat ik niet eerder reageerde. Voordat ik op deze pagina van http://www.dokter.nl kwam zag ik dat enkele ziekenhuizen een pdf van hun patiëntenfolder over een hydrochèle online hebben gezet. In grote lijnen gebruiken ze dezelfde tekst die voor mij wat praktische vragen (zie boven) niet beantwoordt. Daarnaast roept de hydrocèle bij mij een onprettige herinnering op aangezien mijn vader ook aan deze kwaal is geopereerd en daarna een infectie opliep. Ik weet dat die kans klein is. Inmiddels ben ik bij de anesthesiste en een verpleegkundige geweest. Ik kies ook voor de ruggenprik vanwege de kortere hersteltijd. Deze verpleegkundige adviseert een weekje rust te houden voordat ik weer aan het werk ga. Aangezien ik mijzelf makkelijk voorbij loop denk ik dat advies te volgen. Als ik nog vragen heb of, na 1 september, suggesties zal ik die hier zeker melden.
    Succes met jouw herstel en bedankt voor je hulp.
    Met vriendelijke groet,
    Anders

    Reageer
Reageer op: Operatie Hydrocele, ervaringsdeskundige?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief