Zoveel vage klachten

  • #1

    Beste,

    Al een jaar lang heb ik te maken met vele vage klachten. Onder andere:
    - somberheid en negatieve gevoelens tijdens menstruatie
    - duizelig, benauwd, hartkloppingen
    - pijn in spieren en gewrichten (vnl handen)
    - zere kaken
    - tintingen
    - gebrek aan eetlust afgewisseld met vreetbuien
    - hoofdpijn
    - wazig zien
    - hevige menstruaties (koperspiraal)

    Bovengenoemde klachten zijn niet continu allemaal aanwezig, maar wisselen elkaar een beetje af. Soms ben ik ook een week klachtenvrij.

    Er is vorig jaar een mri gemaakt van hoofd en rug, hier kwam niks uit. Diverse keren bloedgeprikt, ook hier geen gekke dingen. Ijzer keurig, TSH keurig. Bloeddruk keurig. Ik weet eigenlijk niet meer in welke hoek ik het zoeken moet... ik ben een vrouw van 27 met 2 jonge kindjes, en voel me eigenlijk gewoon heel gelukkig! Alleen die stomme klachten gooien roet in het eten...

    Reageer
    #2

    Weet je nog wanneer je klachten begonnen zijn?
    Wanneer is de laatste bevalling geweest?
    Zijn ook je hormonen gecontroleerd bij bloedonderzoek?
    Waarom heb je een koperspiraal?

    Reageer
    #3

    De klachten zijn begonnen aan het eind van mijn laatste zwangerschap, nu precies een jaar geleden.

    Hormonen worden bij bloedonderzoek niet gecontroleerd omdat mijn huisarts(en) dit onzin vinden...

    Ik heb een koperspiraal omdat ik dacht dat het goed zou zijn geen hormonen meer te stukken in verband met mijn klachten. De koperspiraal heb ik vanaf november. Maar misschien voelde ik me met de microgynon achteraf toch beter!

    Reageer
    #4

    Heb je het moeilijk gehad tegen het einde van de zwangerschap en daarna?

    Vreemde huisarts heb je...

    Reageer
    #5

    Ik vond mijn zwangerschap erg zwaar tegen het einde en ben dan ook ingeleid omdat ik het niet meer trok, maar durf eigenlijk niet te zeggen of het feit dat ik het zwaar vond de oorzaak of het gevolg was van mijn lichamelijke klachten.

    Ik baal ook van het feit dat de huisarts het al snel afschilderen als: 'veel vrouwen zijn wat instabiel in het jaar na de bevalling'. Mijn gedachten gaan ook wel uit naar iets hormonaals, maar 'wat instabiel na de bevalling' vind ik in deze toch wat kort door de bocht.

    Reageer
    #6

    Het was inderdaad wat kort door de bocht....

    Het zou heel goed met je hormonen te maken kunnen hebben. Maar daar zou dan bloedonderzoek voor gedaan moeten worden. Een andere mogelijkheid is een postnatale depressie..
    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #7

    Ik scoor 68, dus behoorlijk hoog. Na de vakantie heb ik weer een afspraak staan bij de huisarts, dan toch het verhaal van hormonen prikken nog maar eens op tafel gooien.

    Een postnatale depressie heb ik kort na mijn bevalling inderdaad ook aan gedacht, toen zat ik er behoorlijk doorheen. Vooral door angst dat er echt iets ergs aan de hand was, en ik mijn kinderen niet kon op zien groeien. Inmiddels sta ik gelukkig weer een stuk positiever in het leven.

    Reageer
    #8

    Ik denk dat er dan toch sprake is (geweest) van een depressie. Je scoort namelijke nagenoeg maximaal voor hyperventilatie klachten. Ik denk dat er chronische hyperventilatie is ontstaan.
    Dat zou in ieder geval je klachten verklaren. Ga naar en fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen.

    Kijk hier eens welke klachten er allemaal kunnen ontstaan door CHV
    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste anoniem, het lijkt we of ikzelf het verhaal heb geschreven. Ik zelf heb sinds november 2016 een koperspiraal en heb sindsdien ook allemaal vage klachten gekregen, incl mri scan en nu weer veel last van hartkloppingen. Ik zelf laat mijn spiraal verwijderen omdat ik de klachten toch koppel aan het spiraaltje. Ik ben benieuwd of je zelf wel nog het spiraaltje hebt en zo niet of je jezelf weer beter bent gaan voelen. Mvg.

    Reageer
    #10

    Beste Grietje.

    Ik zie dat je reactie alweer van bijna 2 jaar geleden is. Aangezien ik de beschreven klachten erg herken en zelf ook link aan het koperspiraaltje, vraag ik me af wat je ervaring is geweest na het verwijderen? Of misschien inmiddels al andere inzichten?

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Ik ben dit topic ooit gestart. Ik heb het koperspiraaltje nog steeds. Ik denk dat we het toch in een andere hoek moeten zoeken. Bij mij is in de tussentijd ADHD geconstateerd, nadat ik met een angststoornis/burnout te maken heb gekregen.

    Door gezond te eten en het slikken van DIM supplementen heb ik mijn maandelijkse buien iets kunnen verminderen. Daarnaast heb ik de pijn in spieren en gewrichten nog steeds af en toe. In mijn bloed is hier niks van terug te vinden. Je beland dan al gauw in het fibromyalgie hoekje. Ik denk persoonlijk dat dit toch met de opbouw van stress te maken heeft. In drukke periodes bouwt de stress zich op in mijn lichaam, en wanneer ik het rustiger lijk te hebben, komen de klachten opeens weer om de hoek. Alsof je lichaam op die manier de stress loslaat...

     

    Sterkte gewenst!

    Reageer
    #12

    Bedankt voor je reactie.

    Dat het een zoektocht is, is zeker inderdaad. Al verschillende kanten belicht, maar nog geen duidelijkheid voor mezelf. Daarom dacht ik aan het koperspiraaltje, ook omdat ik jouw symptomen herkende.

    Goed te lezen dat jij voor jezelf in ieder geval meer duidelijkheid hebt gekregen en je lichaam beter begrijpt. Succes met alles!

    Reageer
    #13

    Hi,

    Probleem van stress is zoals jullie al een beetje beschrijven dat het vaak een vicieuze cirkel is waarin je terechtkomt en je daar op een gegeven moment geen uitweg meer in ziet. Naast alle medicatie, voedingsmiddelen ed. die je kunt nemen zou je ook kunnen overwegen om cognitieve gedragstherapie te starten om zo te achterhalen waar de stress gerelateerde klachten vandaan komen en wat je hier tegen kunt doen.

    Groetjes

    Reageer
    #14

    Hey ik heb net het zelfde de artsen hebben niks terug gevonden volledig onderzoek gehad ik heb ook een koperspiraal niet eerste keer maar nu twijfel ik of het daardoor kan zijn. Was het uiteindelijk daardoor bij u?

    Reageer
Reageer op: Zoveel vage klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief