intiem onderzoek bij huisarts

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een afspraak staan bij de huisarts wat gaat over een probleem met mijn arm. Nu heb ik ook daarnaast een vraag over mijn teelballen, dit heb ik niet aangegeven bij de afspraak dat ik dit wil bespreken omdat het nu naderhand opeens in mij opkwam. Ik wil weten of het wel goed aanvoelt bij mijn teelballen want ik weet niet zeker of het klopt. Ik heb een vrouwelijke huisarts en vraag me af of ik haar hiermee zou overvallen? Ik wil niet overkomen als iemand met rare seksuele gedachtes. Zo van: oh ja kun je ook even mijn ballen voelen..

    Bedankt voor het antwoord.

    Reageer
    #2

    Daar zal een huisarts niet van opkijken hoor....

    Reageer
    #3

    oke, ik ga het vragen. Bedankt voor het snelle antwoord

    Reageer
    #4

    Veel mensen maken daar zich zorgen om, maar als er daadwerkelijk een taboe op zou rusten dan zou iedereen die een vrouwelijke huisarts heeft, nooit met dergelijke klachten zorg of controle kunnen krijgen of eerste aanspreekpunt. Nu zijn er evenredige aantallen mannelijke en vrouwelijke huisartsen, en het is een waan als je denkt dat een huisarts raar tegen zoiets op zou kijken; die hebben de vraag al zó veel vaker gekregen en hebben er al tig keer van gekeken.

    Het enige waar de arts aan zou relateren als je zoiets vraagt: denken van, ja daarmee gaan veel mensen uit voorgevoel niet zo snel mee naar de dokter, maar goed van wel..
    Dat je de stap neemt schept dus al tevredenheid omdat het statistisch gezien een verborgen groep lijders creert omdat patienten niet snel zulke onderwerpen aansnijden met artsen of het genant vinden. En artsen zijn natuurlijk uit op het zo goed mogelijk iemand helpen, daarmee is het dus eerder een doorn in het oog dat er mensen met dergelijke problemen blijven lopen puur omdat ze er niet mee komen.

    Reageer
    #5

    ik wil eens vragen hoe het er bij een huisarts aan toe gaat als je daar naar een consulyt vraagt dta je eens helemaal onderzocht wil worden ?
    ik zou het wel eens kunnen nodig hebben maar het is de stap zetten als je ,
    bij de huisarts zegt dat je je intieme organen ook eens wil laten onderzoeken .
    dat is bbij mij althans wel een probleem soms voor de stap te zetten .

    wie heeft daar ervaring mee ? graag een antwoordt dank u op voorhand .

    Reageer
    #6

    Die stap zetten is voor veel mensen wel een probleem. Maar voor de arts is het dagelijks werk. Maak eerst een afspraak bij je huisarts en bespreek het met hem/haar. De huisarts gaat je dan precies uitleggen wat er gedaan gaat worden...

    Reageer
    #7

    ZAL HET DAN TOCH ONDERNEMEN HET MEDISCH ONDERZOEK BIJ DE HUISARTS .AL HET BESPREKEN EN TOCH LATEN DOEN .DANK U VOOR DE REACTIE . NU BEN IK GERUST .

    Reageer
    #8

    HEB EEN AFSPRAAK IN JUNI VOOR MIJN MEDISCH ONDERZOEK BIJ MIJN HUISARTS VOOR HET ONDERZOEK HEB NIET MEER GETWIJFELD EN ER VOOR GEGAAN .
    NIET MEER BANG EN VOOR MIJN GEZONDHEID IS HET ECHT NODIG .
    ALLES LATEN ONDERZOEKEN .GEWOON DOEN .

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Goed gedaan.

    Reageer
Reageer op: intiem onderzoek bij huisarts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief