Zenuwen in de nek

 • #1

  Goedemiddag,

  Voor mijn studie ben ik bezig om samen met 3 mede-studenten een bedrijf op te zetten. Wij lopen alleen tegen een medisch punt op namelijk: hoe heet het zenuwpunt in de nek waar de zenuwen vanuit de hersenen naar het lichaam gaan. Is hier een Latijnse benaming of iets dergelijks voor? Met onze medische kennis kunnen wij namelijk niks relevants vinden via Google.

  Groetjes

  Reageer
  #2

  Dat gaat via de hersentam (truincus cerebri) en het verlengde merg (medula oblongata)

  Het verlengde merg zendt opdrachten vanuit de hersenen door naar alle lichaamsdelen. Tevens bevat het centra die de hartslag, ademhaling, spijsvertering en bloeddruk reguleren.

  In de medulla oblongata vindt ook de kruising van zenuwbanen plaats. Dit zijn de zenuwbanen van de tast en voor de motorische aansturing van spieren van armen en benen. Hierdoor is het linkerdeel van de hersenen verantwoordelijk voor de binnenkomst van informatie en de aansturing van spieren in het rechterdeel van het lichaam, en andersom.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw antwoord.

  Misschien kunt u mij bij mijn volgende vraag ook helpen: heeft het zin om deze plek in de nek te koelen zodat de temperatuur van het lichaam afkoelt, denk hierbij aan oververhitting bij hoge temperaturen zomerse temperaturen. Of wanneer er gepresteerd moet worden tijdens het sporten bij deze zeer hoge temperaturen?

  Met vriendelijke groet.

  Reageer
  #4

  In je hoofd, nek en handen zitten de meeste bloedvaten vlak onder de huid. Deze plekken worden door je lichaam gebruikt om hitte af te stoten en kou op te nemen. Om dat een beetje te stimuleren kun je het beste je handen af en toe onder de koude kraan houden en ijsklontjes in een doek in je nek leggen. IJsklontjes in je elleboog- en knieholtes werken ook.

  Reageer
Reageer op: Zenuwen in de nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief