INWENDIG TRILLEN,HELP!!

  • #1

    Hoi allemaal, Een tijdje geleden kreeg ik steken in mijn borst. Die blijken af te komen van mijn rug, nergens om me zorgen te maken. Maar ik kan het maar niet van me afzetten. De angst is nu wel gestopt, maar ik ben nu bang dat ik chronische hyperventilatie heb. Ik ben erg snel buiten adem, ik zucht veel en ik heb een hele belangrijke en vervelende klacht: ik tril inwendig. Het is niet heel erg trillen, maar meer of er een kat tegen je aan licht te brommen. Het is erg zachtjes, maar wel hee, vervelend. Heeft dit met hyperventilatie te maken, en zoja heb ik chronische hyperventilatie? Ik ben overigens een 13jarig meisje met erg veel huiswerk en stress.

    Reageer
    #2

    Het hoeft niet perse chronische hyperventilatie te zijn. Maar hyperventilatie zou kunnen. Ga met de klachten naar je huisarts.

    Reageer
    #3

    Ik heb dit ook! Het inwendig trillen bedoel ik! Ik kan niet geloven dat dit door stress zou komen of hyperventilatie.Ik word er helemaal gestoord van.

    Reageer
    #4

    Waar kan dit dan wel zijn? Ik heb iets gehoord over elektromagnetische velden??

    Reageer
    #5

    Als dat zo zou zijn wat kan je daar dan aan doen? Eerlijk gezegd vind ik dit ook erg ongeloofwaardig overkomen, heb zelf geen idee wat het zou kunnen zijn maar word er echt stapelgek van! De dokter komt niet verder dan bloedonderzoek en dat was goed, echter er was geen hb geprikt, kan dit nog eventueel een oorzaak zijn?

    Reageer
    #6

    Ik (degene die dit onderwerp gestart heeft) voel wel meer trillingen als ik bij computers ben, maar ik weet niet of dit psychisch is, omdat ik me erop focus.
    Ik vind het zelf ook ongeloofwaardig overkomen, maar wat kan het anders zijn???

    Reageer
    #7

    Ja dat is nu net de vraag he...wat het kan zijn....ben jij al naar de huisarts geweest en hoe lang heb je er al last van? Zijn het vooral de benen waar je last van hebt? Ik word er echt helemaal gek van en niemand die me kan helpen. Ik ervaar eigenlijk helemaal geen stress, word alleen onrustig van de sensaties in mijn lijf.

    Reageer
    #8

    Hoi,

    Misschien kan Tandor hierop reageren? Ik zag dat je op een ander forum vroeg of het erger werdt bij inspanning, maar bij mij is dat zo. Als ik ijvootbeeld de trap op loop, voelt het boven veel erger. Wat kan dat zijn?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het is heel goed mogelijk dat het met stress en hyperventilatie te maken heeft. Chronische hyperventilatie dan. Hoe meer je je op de klachten/symptomen focust, hoe meer last je ervan gaat krijgen. Dat met de trap op lopen heeft natuurlijk met inspanning te maken en de angst voor de klachten. Ga eens naar de huisarts en bespreek de klachten eens met de huisarts.

    Reageer
    #10

    Tandor, ik wil u/je erg bedanken omdat je/u overal op reageert, dat vind ik echt heel fijn.
    Weet je/u ook of als deze klachten met hyperventilatie te maken hebben, of het dan logisch is dat het verergert bij inspanning?

    Reageer
    #11

    Je is voldoende, U is onnodig hoor........

    In de regel verergeren de klachten bij hyperventilatie juist als je in rust bent. Maar dat wil niet zeggen dat dat altijd zo is. Het heeft alles te maken met de manier van ademhalen tijdens inspanning. Bij chronische hyperventilatie ziet men dat wel vaker.

    Reageer
    #12

    heel erg bedankt!

    Weet je toevallig ook hoe ik als ik chronische hyperventilatie heb, hoe ik dit kan herkennen en misschien wel verhelpen?

    Reageer
    #13

    Je zou daar ademhalingsoefeningen voor kunnen doen.
    Herkennen doe je het aan de klachten die erdoor kunnen ontstaan.
    Op onderstaande site vindt je een overzicht van alle mogelijke klachten..
    http://chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen kun je hier vinden:
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
    #14

    Ik had hier ook een bericht geschreven, had er ook erge last van...het was even weg en toen kwam het toch weer opzetten maar nu alweer zo'n twee maanden een heel stuk minder. Geen idee waar het door kwam maar ik voel me veel beter nu!

    Reageer
    #15

    Lange tijd last van inwendige trillingen en inderdaad meest inb de benen maar ook trekt het naar boven . Een enkele keer begint het in mijn nek en hoofd . Dokter geweest mas r die kan er niets op zeggen . Alles nagekeken en perfecte waardes aangetroffen . Ik dacht ik mi et zelf eens gaan zoeken en tot mijn verbazing lees ik over anderen die precies omschrijven hoe het voelt . Bij mij begint het ook altijd nadat ik 5min in bed lig . ik kan me wel vinden in die chronische hyperventilatie ik heb een leven lang stres gehad . Dus als dit verwerking betekent dan hoop ik dat het over gaat . In ieder geval is het geen levens bedreigend iets .ben best blij nu ! Herkenning !!!

    Reageer
Reageer op: INWENDIG TRILLEN,HELP!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief