Trillingen spieren is dit ALS??

 • #1

  Ik heb sinds een paar maanden last van spiertrekkingen. Op veel plekken krijg ik trillingen op verschillende plekken. Kuiten, benen, oog, onder- en bovenarmen, schouderbladen en heupen. Ik ben langs fe huisarts gegaan die geeft aan dat dit door stress komt. Daarnaast heb ik een tijd terug last gehad van tintelingen dat is inmiddels weg. Ik wordt regelmatig wakker met hoofdpijn en spierpijn. Heb de hyperventillatie test gedaan en valt wel aan de hoge kant 64. Zijn dit normale symptomen van hyperventilleren?

  Ik ben ook langs de neuroloog gegaan. Ik ben getest op mijn reflexen en daar scheen niets mee aan de hand te zijn.

  Inmiddels bezig voor een 2de afspraak bij de neuroloog, omdat ik het niet vertrouw.

  Is er iemand die hier meer over kan vertellen of hetzelfde heeft.

  Reactie
  #2

  Het zijn toch typische klachten bij hyperventilatie

  Reactie
  #3

  Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen. En dan iets doen aan de oorzaak van het hyperventileren doen.

  Reactie
  #4

  Ik heb dezelfde klachten. Reeds drie maal bij neuroloog geweest. Ik ben binnenste buiten gekeerd. Niets te vinden. Het ligt aan stress. Ik ben ervoor in behandeling bij een psycholoog en het gaat al iets beter.

  Reactie
  #5

  @FTP, dankjewel voor je reactie. Ik ben  echt ten einde raad. Merk nu zelfs dat na het gapen spiertjes in mijn voorhoofd samentrekken. Ik hoop dat na de afspraak bij de neuroloog het goed nieuws word.

  Groetjes

  Reactie
  #6

  Ik begrijp je volkomen. Mijn lijdensweg duurt al meer dan 2 jaar. De lijst met symptomen die ik al heb gehad is eindeloos. Ik ben zelfs op de spoeddienst beland omdat ik echt dacht dat ik iets vreselijks had. Het enige wat bij mij helpt om me beter te voelen is meditatie en psychologische hulp. Ik begin nu eindelijk wat op te knappen.

  Reactie
  #7

  ik heb ook dezelfde klachten. Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben.. heb het al maanden

  Reactie
  #8

  @FTP, bedankt voor het reageren. Het stelt me wel een beetje gerust om te horen dat meerdere personen kampen met dit soort klachten, maar het niets ernstigs is. Bedoel er niet mee dat ik blij ben dat jij het ook hebt. Goed om te horen dat het wat beter gaat. Hoop dat je snel opknapt!

   

  @Roel, echt irritant is het. Pff hoop dat wij er snel vanaf komen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Zou denken aan de rol van je voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen. Zo is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk. Een schommelende bloedsuikerspiegel kan hyperventilatieklachten verergeren. Ook histaminerijke voedingsmiddelen kunnen klachten uitlokken. Bij spiertrekkingen zouden er tekorten aan voedingsstoffen kunnen spelen. Gewoon bloedonderzoek zegt weinig over tekorten. Op alternatief gebied zijn andere testmethoden. Denk aan stofjes als magnesium, vitamine B en taurine. Mensen die weinig of geen vlees eten, kunnen bepaalde aminozuren tekort komen. Eventueel medicijngebruik zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen. Denk verder aan de invloed van electromagnetische velden, zoals wifi, electrische wekker en smartphone.

  Reactie
  #10

  @Catootje, bedankt voor je reactie. Heb echt tallozen bloedonderzoeken gehad. Alles was goed. Verder eet ik veel vlees. Ik merk bij mijzelf wel dat de spiertrekkingen meer worden, als ik me geirriteerd, opgejaagd voel of als ik teveel pieker. Hoop dat dit echt stressgerelateerd is dan een ernstige aandoening.

  Groetjes

  Reactie
  #11

  De bijnier ervaart echte stress door straling, daarom houden de klachten gerelateerd aan stress dus ook 24 uur per dag aan omdat de velden van de draadloze apparaten altijd aanwezig zijn. Vermindering van blootstelling gaat helpen bij het verminderen van de klachten. Het lichaam heeft hulp nodig om zich weer wat  te herstellen dus voeding, EM velden thuis uitschakelen 's nachts, veel bewegen, helpt je lichaam een handje.

  Reactie
  #12

  @Danny, bedankt voor je reactie. Ga dit zeker proberen.

  Reactie
Reageer op: Trillingen spieren is dit ALS??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief