Stinkende anus

 • #1

  Beste,

  Ik merk sinds een tijdje dat ik niet altijd fris ruik, en het komt niet uit mijn huid of oksels oid. Het komt echt bij mijn anus vandaan. Ik heb een goede hygiene, zorg goed voor mezelf etc.
  Weet iemand wat dit kan zijn? En belangrijker: wat ik er aan kan doen?

  Reactie
  #2

  Draag je veel synthetisch strakzittend ondergoed en kleding?

  Reactie
  #3

  Bedankt voor je snelle antwoord.

  Nee ik draag bijna nooit synthetische boxers. Soms wel redelijk strakzittend ondergoed, maar zeker niet standaard.

  Reactie
  #4

  Het kan door transpireren komen, maar ook een infectie is mogelijk. Heb je voor de rest geen klachten aan je anus?

  Reactie
  #5

  Verder geen klachten. Het is daar inderdaad dan ook vochtig, maar ik weet niet of dat van zweet is of dat het van binnen uit komt? Want waarom zou het zweet daar stinken als ik alles goed heb schoongemaakt?

  Reactie
  #6

  Als het vocht is dat uit je anus komt, stinkt dat natuurlijk.
  Ik zou je adviseren om toch even naar de huisarts te gaan.Het zou een infectie kunnen zijn.

  Reactie
  #7

  Kan zo'n infectie niet vanzelf over gaan?

  Ik loop er liever nog bijvoorbeeld een maand mee rond dan dat ik bijvoorbeeld een coloscopie moet ondergaan..

  Had ergens anders ook iets gelezen over meer vezels eten, heb gecheckt en blijkt dat ik idd erg weinig vezels binnen krijg. Dus ga misschien eerst dat proberen..

  Reactie
  #8

  In de regel gaat dat niet vanzelf over. En een colonoscopie is daar niet voor nodig. De huisarts kan zo zien of er sprake is van een infectie. Meer vezels kan natuurlijk geen kwaad. Maar ook daar gaat een infectie niet mee over als het een infectie is tenminste.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oke, ik ben er vrij zeker van dat het komt door het zweten. Wat kan ik hier het beste zelf aan doen??

  Reactie
  #10

  Tenminste dat denk ik. Ik vind het zo raar! Ik let er nu een tijdje op, en meestal krijg ik het dan een beetje warm bij me billen/benen soms ook in m'n linker voet. Als ik dan even naar de WC ga en (genant..) een hand door m'n bilspleet haal is het vochtig en stinkt het echt! En het is niet gewoon een zweet geur, of is het normaal dat zweet bij de bilnaad anders ruikt dan okselzweet? M'n ontlasting zelf stinkt echt bijna nooit, anderen ruiken ook nooit dat ik een grote boodschap heb gedaan als zij na mij naar de wc gaan.

  Ik ruik het zelf dus ook normaal niet tenzij ik echt even voel en ruik, sommige mensen met een goede neus ruiken het wel, heel beschamend! Ik durf hier echt nog niet mee naar de dokter. Eet nu sinds een paar dagen meer vezels, maar merk nog weinig verschil.

  Het is dus ook niet de hele dag door maar echt als het daar vochtig wordt door warmte?/zweet?/of iets anders?

  Ik hoop niet dat ik je te veel werk bezorg, maar zijn er een paar dingen die ik zelf eerst zou uit kunnen proberen? Dan kan ik die dingen van het lijstje strepen als het niet werkt en misschien dat ik dan wel naar de dokter durf te gaan. Ik vind dit echt vervelend!

  Bvd!

  Reactie
  #11

  Misschien ook relevante informatie: De geur gaat niet in mijn boxershort zitten.

  Reactie
  #12

  Transpiratie in de bilnaad ruikt inderdaad anders dan oksel transpiratie. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de omgeving. (anus)
  Er zijn een aantal dingen die je zou kunnen uitproberen.

  Zorg ervoor dat je bilnaad goed droog is na het douchen.
  Zorg dat je anus goed schoon is na het ontlasten. Gebruik eventueel een nat washandje om nog even na te wassen en droog dan vooral weer goed. Gebruik geen vochtige toiletdoekjes. Draag zoveel mogelijk katoenen ondergoed. Slaap 's nachts met blote billen. Je zou eventueel een beetje Deoleen creme in je bilnaad kunnen smeren om overmatige transpiratie tegen te gaan. Kijk ook even naar je anus en naar je bilspleet of er rode vlekken of irritaties zijn.

  Reactie
  #13

  ik heb steeds terugkerende rode vlekken rond mijn anus,telkens 1 tot drie vlekjes de grote van een erwt ongeveer,plaats verandert ook,smeer cortisone zalf en verdwijnt dan enkele weken maar keert steeds terug,soms blijven ze nog een tijdje zichtbaar maar helemaal verbleekt tot licht roze,heb ook s'nachts jeuk soms overdag...bilnaad zweet ook,ik heb ook hetzelfde probleem op mijn voorhuid en eikel,hoewel de vlekken er daar anders uitzien,daar heb ik al meerdere malen antibiotica zalf gesmeerd ik denk terramycine en en ook cortisonezalf,maar keert altijd terug na enkele weken,huisarts denkt een vorm van candida en in de bilnaad irritatie....ik heb deze problemen nu 2 jaar en wil er vanaf,wat kan ik doen?

  Reactie
  #14

  Als het een terugkerende candida infectie is, zal er toch een andere behandeling gekozen moeten worden. Cortisonzalf zal hier zeker niet tegen helpen. En voor de eikel en de voorhuid is die al helemaal niet goed. Ze maakt namelijk de huid dunner waardoor nog eerder irritaties of infecties kunt krijgen. Ga dus terug naar de huisarts en vraag eventueel een verwijzing voor de dermatoloog

  Reactie
  #15

  Welke andere behandeligen zijn er dan? Ik heb namelijk al een 3 tal keer geweest voor hetzelfde probleen,en zouden volgens u de anale ronde vlekjes en de uitslag op de voorhuid hetzelfde zijn?,en is dit hesmettelijk voor mijn vrouw?grtjs

  Reactie
Reageer op: Stinkende anus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief