Snel warm en snel zweten

  • #1

    Hoi,

    Eerst wat over mij, ik ben een man, 21 jaar oud en volgens mij verder helemaal gezond (behalve dat ik rook). Ik heb echter een probleem:

    Ik heb het echt super snel warm en transpireer daarbij veel. Ik heb hier best veel moeite mee omdat je het na een tijdje ook gaat ruiken, ondanks goede verzorging. Ik heb gegoogled op "snel warm snel zweten". Het eerste resultaat is deze link: [url=http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/41128-te-snel-werkende-schildklier-symptomen-hyperthyreoidie.html]http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/41128-te-snel-werkende-schildklier-symptomen-hyperthyreoidie.html[/url]

    Ik heb gekeken naar de symptomen op die website en best veel dingen komen over een. Namelijk:

    - Warmte-intolerantie (het heel snel warm hebben, overgevoeligheid voor warmte);
    - Warme huid die vochtig is van zweten - overmatige transpiratie; (Zoals al eerder vermeld, ik zweet enorm snel en veel. Gelukkig niet op me hoofd, maar de rest van m'n lichaam wel.)
    - Gewichtsverlies, ondanks normale of zelfs toegenomen voedselinname en gezonde of zelfs toegenomen eetlust; (Niet perse gewichtsverlies, maar ik kom ook niet aan, ondanks het eten van vette dingen. Nou moet ik zeggen dat ik op een gemiddelde dag best weinig eet; 's ochtends muesli, rond 16u wat fruit of nog een broodje, 's avonds avondeten)
    - Gejaagd gevoel; (Weet ik niet zeker wat hier mee bedoeld wordt. Ik zou het omschrijven als "gehaast".
    - Tachycardie (hartritme waarbij het hart klopt met een frequentie van meer dan 100 slagen per minuut); (Ik heb in dit geval geen hartslag van 100, maar wel van 95, wat ver boven het gemiddelde ligt.)
    - Tremor (constant trillen van de handen) - warm-vochtige trillende handen en vingers; (Trillen van de handen meestal niet, of ik moet echt weinig gegeten hebben. Wel heb ik last van warme en vochtige handen (zweet?) er komt gewoon pure warmte van af.
    - Kortademigheid bij inspanning; (Maarja, ik rook dus ook.)
    - Vermoeidheid en algehele malaise; (Zeker last van vermoeidheid, als ik thuis kom van m'n colleges heb ik echt het gevoel alsof ik 2 dagen niet geslapen heb. Na het avondeten blijft de vermoeidheid aan houden tot ik op bed lig.)
    - Spierzwakte, spierverslapping; (Afname in spieren, maar zoals ik eerder al aangaf, ik eet laatste tijd niet zo goed en doe ook niks maar aan fitness. Dit deed ik voorheen wel altijd.)
    - Slaapstoornissen, slecht slapen; (Enorm veel moeite met inslaap vallen, dit lukt gewoon echt niet. Vaak word ik pas moe rond een uur of 3, terwijl ik er om 6 - 8 uur weer uit moet. Dit ondanks dat ik wel echt moe ben)

    Maar aan de andere kant staan er ook weer punten op waar ik totaal geen last van heb:

    - Diarree, brijachtige ontlasting;
    - Frequente stoelgang;
    - Misselijkheid en overgeven (braken);
    - Jeuk;
    - Gezwel in de nek door opgezette schildklier (struma, ook wel krop genoemd);
    - Zenuwstoornissen zoals angsten, prikkelbaarheid, emotionele labiliteit, depressie, somberte en angstaanvallen;
    - Mensen met hyperthyreoïdie die door de ziekte van Graves wordt veroorzaakt, kunnen getroffen worden door uitpuilende ogen (exoftalmus: het uitpuilen van een of beide ogen, waardoor de ogen abnormaal bol lijken) of klagen over een gevoel van zandkorrels in de ogen of een branderig gevoel.

    Van die symptomen heb ik dus geen last.

    Ik ga niet graag naar de dokter, ik wacht dingen liever even af. Ik ben een keer eerder naar de dokter geweest omdat ik toen last had van pijnscheuten. Een soort van groei pijn terwijl ik al jaren uit gegroeid ben, er is toen bloed geprikt en vastgesteld dat er waarschijnlijk niks aan de hand was. Ik was daarvoor al jaaaaren niet naar de dokter geweest, en beschouw mezelf als gezond. Toen er bloed was geprikt etc en bleek dat er niks aan de hand was, schaamde ik me best wel. Daarom ben ik bang dat dat nu weer het geval is en dat het bijv gewoon komt door het te weinig eten, roken en weinig sporten..

    Toch naar de dokter gaan? Ik zie mezelf dat niet zo snel doen, ivm boven gemelde. Ander advies? Herkent iemand hier iets in? Is het misschien gewoon normaal en is er niks aan de hand?

    Al het advies is welkom!

    Reageer
    #2

    P.S.

    Ik ben me er al jaren van bewust dat ik een snelle stofwisseling heb, heb altijd kunnen eten wat ik wil zonder aan te komen. Heb me er eigenlijk ook nooit druk over gemaakt of bij stil gestaan, ik zag het als een "gift". Echter heb ik nu sinds 2 jaar dat zweet probleem..

    Reageer
    #3

    Het is mogelijk, dat je stofwisseling ook wat problemen veroorzaakt. Wellicht niet allemaal, maar toch....
    Of je ook genoeg eet is nog maar de vraag...ik heb zo mijn bedenkingen. Je zou op de site van voedingscentrum een eetdagboek (eetmeter) kunnen bijhouden. Dat is gratis. https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/

    Als je dit een week gebruikt kun je precies zijn hoe het met je voeding is gesteld. Ik zou je dat in ieder dringend adviseren. Je zou ook gebruik kunnen maken van:
    http://www.dokter.nl/coaching/personal-health-assistant

    Verder denk ik dat het goed om door de huisarts bloedonderzoek te laten doen voor:
    bloedsuikerspiegel, vitamines en schildklier.

    Als je last zou hebben van Hyperthyreoïdie, ook een mogelijkheid gezien je klachten hoef je niet alle kenmerken cq klachten te hebben die daarbij kunnen voorkomen.

    Reageer
    #4

    ik heb dit ook alleen ben ik best dik en kom ik alleen best makkelijk aan uemand met een idee

    Reageer
    #5

    @Niffaw, Allereerst is het wel handig om, voor de duidelijkheid, goede zinnen te schrijven, met interpunctie enzo.

    Bij overgewicht speelt insulineresistentie een grote rol. Daarbij is je eetpatroon belangrijk. Het beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Daarnaast kunnen divers vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren meehelpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Dit alles kan gunstig werken voor je hormonen, het overgewicht te vermindern en het zweten te verminderen.

    Reageer
    #6

    oke

    Reageer
    #7

    Hallo.

    Ik heb sinds een aantal weken dat ik erg snel zweet. Ik ben best magertjes en at nooit echt veel. Sinds een maand of 3 ben ik dus 3x per week aan het fitnessen en probeer op me boeding te letten ( meer eten dan nodig ) toch lukt dit niet altijd. Ik heb sinds een week of 3 last van acuut zweten. Ik heb hier nooit eerder last van gehad. IK denk zelf misschien dat het komt omdat ik best veel suiker eet. Vooral toegevoegde suikers, ik vind het alleen erg lastig om dat te vermijden aangezien ik het al moeilijk genoeg vind om wat meer te eten met mijn noten/pinda en melk allergie. Heeft iemand het zelfde probleem als mij of heeft iemand tips? Alvast bedankt

     

    Reageer
Reageer op: Snel warm en snel zweten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief