Lusteloos, wazig zien, druk in hoofd, nekpijn, Gleuf op voorhoofd

  • #1

    Beste

    Hierboven staan een deel zaken waar ik nu toch al enige jaren mee zit! Mijn dokter heeft bij elk bezoek gezegd dat dit door stress kwam maar dat betwijfel ik toch...ik heb inderdaad veel stress gehad, heb in november ook gezeten met een maagzweer en tijdens de stressperiode heb ik felle steken gehad in borst en linkerarm...maar dat is nu voorbij...het is een tijdje goed gegaan maar de laatste tijd is het weer minder...ik heb 2 jaar terug een hartonderzoek laten doen maar er was niets abnormaals te zien! Ik laat ook geregeld mijn bloed trekken maar ook daar vinden ze niets in. Ik zal alles even opsommen waar ik mee zit: lusteloos, altyd moe, wazig zien, dubbel zien, veel moeite om te concentreren, nekpijn, druk in hoofd, vaak benauwd gevoel, soms moeite met wandelen en op mijn woorden te komen, en wat ik vooral eng vindt is de dunne gleuf die je ziet en is te voelen op mijn hoofd, deze begint boven mijn rechteroog en gaat zo in een bocht naar het midden van mijn hoofd, dit is goed te voelen en had ik vroeger niet...

    Reageer
    #2

    Toch komen jouw klachten sterk overeen met iemand die overspannen is.

    Reageer
    #3

    De volgende klachten kunnen erop wijzen dat u overspannen dreigt te raken:

    u piekert, bent gespannen en prikkelbaar, u slaapt slecht, bent neerslachtig en huilt gemakkelijk;
    u bent moe en lusteloos, u heeft moeite met nadenken en concentreren;
    u heeft het gevoel het niet meer aan te kunnen; u kijkt als een berg tegen kleine dingen op;
    u voelt zich duizelig, u heeft hoofdpijn, pijn op de borst, hartkloppingen of maagklachten.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF49.htm

    Reageer
    #4

    Best Michael,
    Ik zie behalve die gleuf alles wat bij mij overeenkomt. Ik heb het nu ook al meer dan 1,5 jaar. Het begon allemaal zo. Ik ging altijd net als normaal elke zomer met vrienden in de haven zwemmen. Maar deze keer sprong ik in het water en toen ik er uit kwam, voelde ik me heel raar. Ik heb me vanaf toen nooit meer gevoeld zoals ik me daarvoor voelde. Druk op mijn hoofd(vooral aan de achterkant en daar ook boven) ik kan slecht zien, het lijkt net of ik een soort van bezopen ben ofso. Als ik met een groep ben dan hoor ik alles door elkaar en ik ben gewoon mezelf niet meer. Het is ook nooit meer in die tijd normaal geweest. Ik heb heel veel ziekenuisbezoeken gehad. Vooral bloedonderzoek en nog meer, daar is niks uitgekomen. Toen ben ik nog naar een physioteraphie gegaan. Maar ik sporte daarvoor gewoon heel veel en dan lieten ze me 1x in de vier weken eventjes op zo'n roeiapparaat roeien. Dit hielp vrij weinig. Dan krijg je ook nog een psycholoog, waar je bij jezelf bij denkt, ik voel me zelf gewoon niet lekker en dat zit niet psychisch. Ik ben daar dus allebei mee gestopt. Toen kwam ik uiteindelijk bij een osteopaat, dat is iemand die heel veel van je boten en spieren weet, enzovoorts..., terecht. Dan moet je veel dingen vertellen en toen we eens goed gingen terug denken, kwamen we bij het volgende terecht. Ik ben waarschijnl. een paar weken voordat ik in de haven sprong ongeveer, nog een keer heel hard op mijn stuitje gevallen. Die man zei dat mijn rug ook bij mijn geboort al een beetje krom stond. Mijn nek zat ook heel erg vast, wat ik ook er goed voelde en wat je hoofd nog een soort van zwaarder maakt. Hij zei dat, dat samen bekneld loopt en je zenuwstelsel door de war brengt. Er loopt dus ook een vlies door mijn rug over mijn hersens heen en dat stond waarschijnl. strak en daardoor had ik veel druk op mijn hoofd.
    Die osteopaat zei tegen me dat hij waarschijnl. het stuitje met af en toe een soort van buigen of duwen het recht kan krijgen.
    Ik ben toen in behandeling gegaan en hij zei dat er wel veel tijd over zou gaan zo'n 0,5 jaar voordat je het gaat merken.
    Ik ben nu ongeveer 0,5 jaar verder en hij zegt dat het al wel beter zit allemaal. Ik voel zelf wel dat mijn nek veel lekkerder zit en dat ik weer meer doe. Ik hoop dat ik snel beter word, want helemaal de oude ben ik nog niet. Maar dat kost bij zulke dingen tijd, hoor ik van anderen. Ik hoop dat ik je nu informatie heb gegeven waar je wat mee kunt. Ik vind het ook zo akelig, ik heb het nog niet tegen veel mensen verteld, ik wil anderen er niet mee lastig vallen. En je kan ook niet laten zien dat je bijv. je been gebroken hebt en daarom vind ik het ongeloofwaardig overkomen, maar het is echt wel gewoon balen. Ik hoop dat ik ooit de oude word en ik hoop het ook voor u/jou.

    Reageer
    #5

    Ik ben trouwens 17 jaar en was toen 15 of bijna 16. Dat hoorde er ook nog bij.

    Reageer
    #6

    Het lijkt ook een beetje op fibromyalgie.

    Reageer
    #7

    Hi Michael, weet je wat het is was? Ik heb precies dezelfde symptomen en ben al bij veel artsen geweest die niets kunnen vinden.

    bedankt voor een reactie! Hoop dat jij er immiddels vanaf bent!

     

    groetjes

    Reageer
    #8

    @Monique. Bij dat soort vage klachten kan het goed zijn om te kijken naar de oorzaken, iets wat een arts niet zo gauw doet. Zo is je dagelijkse voeding belangrijk. Het beste zo min mogelijk geraffineerde suikers en witmeelproducten.

    Dan zou je nog tekorten kunnen hebben aan bepaalde vitaminen, mineralen, bepaalde vetzuren en aminozuren. Allerlei stoffen werken samen in je lichaam dus een combinatie is vaak beter. Als je bijv vitamine D slikt is het beter om er ook vitamine A en magnesium bij te gebruiken. Zit zelf een stuk beter in m'n vel sinds ik mijn voeding heb aangepast en een paar supplementen gebruik. Zou je moeten uitzoeken wat je lichaam nodig heeft. Niet alles is meetbaar in je bloed.

    Dan kan er ook nog de invloed van electromagnetische velden spelen. Deze kunnen een stressreactie in je lichaam geven, wat weer allerlei klachten kan geven.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb precies zo’n gleuf in mijn hoofd. Vroeger niet. En hij begint ook zichtbaar te worden op mijn voorhoofd.

    Reageer
    #10

    Ook ik heb last van dezelfde klachten

    Altijd pijn, altijd moe, mist in mijn hoofd, stijfheid, vaak hoofdpijn.

    Alles onderzocht revalidatie en mind fullness gevolgd.

    Diagnose Fybromyalgie, maar geen erkende ziekte, dus 100% arbeidsgeschikt, terwijl dit nu juist niet lukt.

    Niemand ziet het en voelt het, maar ik wordt er radeloos van, ik wil graag werken maar mijn lijf protesteert.

    Reageer
    #11

    Hoi,

    meer dan 2 jaar nu. Eerste symptoom was een scheut van het knobbeltje waar je nek begint tot achteraan boven in mn hoofd, toen mn zicht tijdelijk verloren. De weken daarop schrik gekregen en een paar weken medicatie genomen om van die schrik vanaf te geraken. Ik heb toen ook hyperventilaties in been en hoofd gehad.Alles was voorbij van die angsten.Maar ik loop al 2 jaar rond met pijn in nek,schouders, geen extreme pijn, maar in de nek wordt het erger.Gekraak,stijfheid,maar daar heb ik al mee leren leven, massages,sauna(koud/warm bad) helpen tijdelijk.

    Ik voelde me terug beter in de maten van het mogelijke, mits een goed kopkussen en handdoek in de plooi tussen nek en kopkussen slaap ik ook terug beter.

    Maar nu komt het: sinds de laatste 2 weken in een periode (waar ik totaal geen stress heb om de naar stress wijzers voor te zijn) waarin we leuke dingen aan het doen zijn, krijg ik plots dagelijks meer druk in mn hoofd, af en toe duizelingen, zelfs evenwichtsstoornis soms en mn zicht is slechter/troebel/minder goed verzien.

    Ik heb altijd in de buurt van de kleine hersenen lichte pijn ervaren, dus het moet daar ergens iets zijn, komt het vandaar of komt het van de nek, ik weet het niet.De dokter heeft een CT scan voorgeschreven, waarom een CT scan ipv mri scan moet ik nog vragen.

    Ik wil weten wat er in mn nek of hoofd afspeelt, ik denk de druk in mn hoofd en wazig zien de laatste 2 weken is een slechte doorbloeding denk ik om welke reden dan ook.

    grts

    Stefan

     

     

    Reageer
    #12

    @stefan, je zou kunnen denken aan osteopathie. En een complementair genezer voor je algehele gezondheid. Denk ook aan de rol van electromagnetische velden, zoals van wifi, smartphone en electrische wekker. Ook daardoor kan de boel gaan vastzitten. Ook beter metaalvrij slapen dus houten bed en matras zonder metalen erin.

    Reageer
    #13

    Meid verkondig niet van die ongefundeerde lulkoek

    Reageer
    #14

    Beste allen,

    Ik zit met exact dezelfde problemen (moe, nekpijn, rugpijn, heel veel last van wat ik hersenmist noem, wazig zicht, dubbel zicht, hoofdpijn etc.).

    Alles werd ook al op medisch en lichamelijk vlak uitgesloten en ze hebben mij met burnout thuis geschreven 13 weken terug. Ik doe mijn job echter graag maar met mijn zeer gebrekkig concentratievermogen ging dit gewoon niet meer.

    Ik heb al alles geprobeerd en niets hielp en dus ben ik nu al weken aan het rusten maar mijn hersenmist en alle andere klachten beteren niet. Ik ging reeds naar een fysiotherapeut, psycholoog, oogarts, NKO maar niets helpt.

    Zijn jullie er uiteindelijk vanaf geraakt en hebben jullie tips en tricks voor mij? Acupunctuur wordt mij ook ingefluisterd maar ik heb al zo veel geld aan zaken gegeven doe niets helpen waardoor ik kritischer en kritischer word.

    Dikke merci alvast voor jullie feedback.

    Groeten Michiel

    Reageer
    #15

    Een natuurgenezer zou je wellicht kunnen helpen. Vooral ook je gevoel volgen. Dan kom je ook eerder uit bij de juiste therapie. Acupunctuur zou misschien kunnen ondersteunen maar dit soort klachten heeft toch vaak te maken met factoren als voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding, tekorten aan voedingsstoffen enz. Verder kan osteopathie helpen voor je rug en nek.

    Reageer
Reageer op: Lusteloos, wazig zien, druk in hoofd, nekpijn, Gleuf op voorhoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief