Harde bult op scheenbeen.

 • #1

  Hallo,

  Een paar dagen geleden trof ik per toeval een raar bobbeltje op mijn scheenbeen. Hij zit ong. een cm of 10 boven mijn voet.

  De bult zelf is erg hard en ik kan hem ook niet 'verschuiven'. Het doet een beetje zeer als ik er op druk, dan trekt er een pijnscheut tot net onder mijn knie. Het is niet rood, gewone huidskleur en ik zie ook geen wit puntje of enig soort vloeistof als ik er druk naast zet. Ik kan de bult niet vastpakken. Heb het been niet gestoten, ben niet gebeten door een insect o.i.d en heb het been ook niet overbelast.

  Omdat ik niet gelijk naar de huisarts wil rennen ben ik benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft of een idee heeft wat het kan zijn?

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Waarom zou je niet direct naar de huisarts rennen? Weet je zeker dat het niets ernstigs is?

  Reageer
  #3

  Hoi Axl, bedankt voor je bericht.

  Nee ik kan niet ruiken of het ernstig is ๐Ÿ™‚
  Maar wil niet voor elk wissewasje naar de huisarts gaan.

  Groetjes,
  Kiara

  Reageer
  #4

  Dat is toch vreemd, een bult die zomaar uit het niets op het scheenbeen groeit! Wordt de bult ook langzaam groter, en heb je pijn op die plek, en weet je zeker dat er niets gebeurd is dat de bult veroorzaakt kan hebben.

  Een bekende oorzaak van bulten op het scheenbeen is overbelasting bij hardlopen. Dit geeft wel degelijk pijn en kan een bult veroorzaken. De naam van deze aandoening is shin splint (zie: http://www.getyourserenity.com/blog/media/blogs/a/shin_splints_mod.jpg), oftewel een stress (=overbelasting) syndroom (=groep symptomen) van de tibia (=scheenbeen).

  Maar andere oorzaken kunnen natuurlijk ook, zoals een infectie, een cyste, een ingegroeid haarzakje (follikel), een breuk, huidkanker, botwoekering, littekenweefsel en misschien callus vorming, dus als je echt zeker wilt weten wat de oorzaak is, is het toch verstandig even naar de huisarts te gaan.

  Kun je misschien nog meer symptomen noemen van de bult op jouw scheenbeen? We kunnen dan misschien beter met je meedenken. Een lichamelijk onderzoek kan echter alleen de huisarts doen.

  Reageer
  #5

  Hoi Francine, bedankt voor je bericht!

  Het is zeker vreemd dat die bult daar zomaar is.
  Ik kwam er ook toevallig achter dat hij er zat, heb er namelijk geen last van!
  Enkel als ik er op druk doet het wel zeer, maar ook niet zo dat de tranen gelijk in mijn ogen springen zal ik maar zeggen.

  Hij lijkt wel iets groter dan een paar dagen geleden, maar misschien is dat omdat ik er af en toe aan zit?
  Hij is keihard, maar valt niet te verschuiven of vast te pakken. Wat ik er van kan voelen is het ook geen mooie ronde bult.

  Helemaal zeker dat er niets gebeurd is ben ik niet, ik kan hem best gestoten hebben hoor, maar er is geen blauwe of rode plek te zien, dat is zo raar.

  Overbelasting vermoed ik niet, ik ben de afgelopen dagen met dat hete weer niet erg actief geweest haha.

  Ik probeer te traceren waar het zeer doet als ik er op druk, maar ik voel het van m'n knie tot m'n tenen. Misschien zit de bult op of tegen een spiertje?

  En ik ben het met je eens dat een bezoekje aan de huisarts niet geheel onverstandig is, ik kijk het nog een dag of 2 aan, als het dan niet minder is ga ik hem maar eens goeiendag wensen ๐Ÿ™‚

  Bedankt voor je reactie!

  Reageer
  #6

  Hallo,

  Ik heb ongeveer dezelfde bult die Kiara beschrijft.
  Mijn bult zat er ineens 2 weken terug, is niet blauw, rood of iets dergelijks.
  Als ik erop druk voelt de pijn aan als een blauwe plek.
  Ik heb mij niet gestoten, of iets geks met mijn scheenbeen gedaan. De "pijn" wordt niet minder en de bult wordt ook groter of kleiner. Je ziet hem zitten als je tegen mijn been aan kijkt. Ik vind het maar een rare bult. Ik heb geen last van stress of vermoeidheid.

  Ik twijfel ook over een bezoek aan de huisarts. Dus ik ben benieuwd naar de uitkomst van jou bezoek Kiara..

  Groetjes

  Reageer
  #7

  Wordt de bult nu groter of kleiner? Ik begrijp dat niet goed uit jouw beschrijving.

  Reageer
  #8

  Het LIJKT of de bult wat breder wordt... Maar misschien is dat ook wel omdat ik er zo op zit te letten..
  Heb je enig idee?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb sinds gisteren hetzelfde voor..

  ook een harde bult, zonder ergens tegen te botsen..
  doet pijn als ik stap en pijn voelt aan als een blauwe plek, maar men vel zit er normaal uit..

  Reageer
  #10

  Ik ben in alle drukte helemaal vergeten te melden wat het was!

  Ik kreeg van de dokter te horen dat het een LIPOOM was, een goedaardig gezwel van vetweefsel. De dokter gaf aan dat wanneer het bultje in de weg gaat zitten, of te groot wordt, ik het weg kan laten halen als cosmetische ingreep.

  Wanneer het van vorm, hardheid of kleur verandert moet ik direct terug voor controle.

  Mijn bultje is nog steeds aanwezig, maar nog te klein om er echt last van te hebben.

  Ik raad aan toch even langs te gaan bij de huisarts, want niet alle bulten zijn hetzelfde!

  Reageer
  #12

  Bedankt voor je antwoorden ik heb even wat rondgekeken op internet, maar een vetbultje (lipoom)kan je bewegen en ligt heel oppervlakkig onder de huid. Ook had ikk gelezen dat de zwelling of het bultje vaak niet pijnlijk is.. Die van mij is nog steeds even pijnlijk, wordt niet groter noch kleiner... en ik kan hem zeker niet bewegen....

  Mhh

  Reageer
  #13

  Ben toch maar naar de HA gegaan angezien ik er al 6/7 weken last van heb, deze kon het ook niet precies zeggen zelfs toen hij er een collega bij haalde wisten ze het niet.
  Om uit te sluiten dat het niet kwaadaardig is moet ik naar het ziekenhuis voor een echo.
  Ben benieuwd..

  Reageer
  #14

  Ai, dat is wel spannend.
  Ik duim voor je dat het niets geks is ๐Ÿ˜‰

  Veel sterkte!

  Reageer
  #15

  Wanneer krijg je het onderzoek? Kan je met echo zien of het afwijkend is? Laat je weten hoe het verder gaat? Heel veel succes.

  Reageer
Reageer op: Harde bult op scheenbeen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief