kattenkrabziekte, hypothereoidie of iets anders?

  • #1

    Ik heb een vraag over de kattenkrabziekte.
    Heb thuis een huistijger lopen die mij regelmatig tijdens het spelen een haal geeft (goed bedoeld).

    Ik loop nu al bijna 5 weken met de volgende klachten:
    -vermoeidheid
    -vergeetachtigheid
    -concentratieproblemen
    -aankomen (1 broekmaat) bij ongewijzigd eetpatroon
    -veel koud hebben
    -gewrichtspijn
    -depressieve klachten
    -prikkelbaarheid
    -huiduitslag (vooral rondom mond aan linkerzijde)
    en vandaag voelde ik in mijn hals 2 opgezette klieren (?). 1 onder de hoek van mijn linkerkaak (0,5cm) en een knobbel naast mijn strottenhoofd (1,5cm).

    Heb inmiddels al bloedonderzoek laten doen nav de vermoeidheid. t4 en t3 waren normaal maar bezinksel was iets hoger.
    Daarnaast heb ik nu 2 maanden last van mijn rug (door sporten opgelopen) en ben 2x behandeld door chiropractor die me laatste behandeling heeft doorverwezen om een foto van wervel te laten maken, aangezien hij de pijnreactie daar tijdens de behandeling niet kan plaatsen (bij lichte druk al aanwezig.

    Heb geen idee of deze 2 dingen met elkaar te maken kunnen hebben, maar ik begin me onderhand wel zorgen te maken, want zo ken ik mijn lijf niet...(ben 26).

    Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?
    Heb een afspraak met de internist staan voor over 2 weken...uitslag van de foto van mijn rug krijg ik vrijdag as.

    (evt. factoren die van invloed kunnen zijn; kat, flink roken al paar jaar (2 pakjes per dag), heb al 13 jaar eetstoornis BN)

    ???

    Reageer
    #2

    De meest opvallende symptomen die mij tenminste opvallen zijn niet degene uit jouw keurige lijstje met in mijn ogen voornamelijk 'vage' en onschuldige klachten, maar jouw eetstoornis en jouw rookgedrag.

    Ik heb sterk het vermoeden dat het beste dat je zou kunnen doen eens naar een goede psycholoog gaan, of in overleg met jouw huisarts, een verwijzing vragen naar een psychiater die onderlegd is in psychosomatiek.

    Als jouw voorkeur uitgaat het probleem op te lossen in de somatische 'hoek', dan ben je bij de internist aan het juiste adres, en ik wens je alle succes en ik hoop voor je gemoedsrust dat er een degelijke diagnose gesteld kan worden waarvoor je behandeld kan worden zodat al je problemen over zijn.

    Mocht je na het internistisch consult wederom met lege handen staan, overleg dan eens met de internist en of de huisarts of een zoektocht tussen de oren wellicht wel resultaat zou kunnen opleveren.

    Misschien wat direct, maar wel direct uit het hart, en goedbedoeld.

    Succes.

    Reageer
    #4

    Ik snap de reactie op ES en rookgedrag. Echtr ben ik met de ES al 12 jaar aan de slag op verschillende vlakken (zowel regulier als alternatief, psychologie en psyciatrie). Maar dit is een beeje het kip ei verhaal.

    Als je hormoonbalans niet klopt en schildklier niet goed functioneren kan werkt nl ook wee ES en depressie etc in de hand, evenals het roken.
    Het werkt vise versa op elkaar in.

    Ga van mij uit dat de klachten niet 'onschuldig'zijn. Ken mijn lijf aardig goed en functioeer niet meer.

    Dus adviezen rondom es en roken, ookal goed bedoeld, heb ik niet zoveel aan...en ga ik verder ook niet op in als je het niet erg vindt, omdat ik daarin al een dozijn aan professionals heb geraadpleegt.

    Het gaat mij er meer om dat i nu inzicht krijg in mijn huidige toestand en weer terug ga functioneren. (de rest wordt namelijk al intensief aan gewerkt...)

    ๐Ÿ™‚

    Reageer
Reageer op: kattenkrabziekte, hypothereoidie of iets anders?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief