Medisch onderzoek voor werk – ASS

  • #1

    Hallo

    Ik ben een Belgische vrouw van 34 jaar met een milde vorm van ASS.
    Mijn collega's zijn allemaal heel begripvol en ik voel me de laatste jaren erg goed op mijn werk en ook daarbuiten. Maar soms zijn er kleine zaken die me zorgen baren, zoals nu...

    Binnen enkele weken moeten een aantal collega's, waaronder ik, voor de eerste keer op medisch onderzoek bij IDEWE.
    Dit lijkt weinig speciaals voor de meeste mensen, maar voor mij geeft dit een enorm onrustig gevoel, vooral omdat ik niet weet wat me te wachten staat.
    Wat gaat de dokter doen? Moet ik daar in mijn lingerie staan? Moet ik op blote voeten? Gaat de dokter mijn lichaam aanraken? Gaat hij naar mijn hart/longen luisteren? Dat soort vragen blijven door mijn hoofd spoken en maken me onrustig.

    We hebben wel een overzichtje gekregen (gewicht, lengte, ogen, oren, bloeddruk, vaccinatiestatus, urinecontrole, hartritme), maar dit lijstje lijkt me vaag en zal zeker niet compleet zijn.

    De ervaring leert me dat als ik iets meer gedetailleerd weet wat me te wachten staat, me dit heel wat rust gaat geven. Daarom heb ik hier met collega's over gesproken (zonder echt te zeggen hoe ik me hierbij voel) maar met alle goede wil kunnen ze me ook niet de antwoorden geven die ik zoek.

    Ik hoop via dit forum wat info te krijgen die me rust kan geven.

    Heel erg bedankt al !

    Reageer
    #2

    Onderstaand stukje tekst komt van de website van IDEWE:
    "Meer informatie? Vragen over het medisch onderzoek of de digitale vragenlijst? Je IDEWE regionaal kantoor helpt je graag verder!"

    Ik denk dat je beter je vraag rechtstreeks aan IDEWE kunt stellen.
    En uitleggen waarom je dit graag wilt weten.
    Zij kunnen je vraag beter beantwoorden dan mensen op een forum.
    Hier loop je kans verschillende antwoorden te krijgen van mensen die er ook ooit geweest zijn,wat voor jou alleen maar meer stress geeft.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je antwoord!
    Ik snap dat je 100% gelijk hebt en wil graag proberen of ik de moed kan opbrengen om IDEWE zelf te contacteren.

    Ik begrijp uiteraard dat hoe zo'n onderzoek verloopt, afhangt van welke arts en ook van de reden van het onderzoek (mogelijk contact met virussen en bacteriën in mijn geval).
    Een exact draaiboek zal ik uiteraard niet kunnen krijgen (niet hier, en niet van IDEWE zelf), maar daarmee moet ik vrede nemen.

    Groeten,
    Ingeborg

    Reageer
    #5

    Het is voor jou en voor hun wat ongemakkelijk als je niet weet wat er gaat gebeuren daarom heb je dat lijstje ook al gekregen zodat zij een beeld van jou krijgen. Je moet hun verder vooraf een berichtje sturen met wat jij vind dat zij nog meer moeten weten, je milde vorm van ASS dus en ook wat je mag verwachten van het onderzoek kan je vragen, Zeer mogelijk moet je bloot en kunnen ze bloed en urine afnemen, dit is heel gewoon. Het is voor je gezondheid moet je maar denken, succes.

    Reageer
Reageer op: Medisch onderzoek voor werk – ASS


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief