Koortsaanvallen blijven aanhouden

  • #1

    Hi,
    Ik kreeg vorige week woensdagnacht koorts en toen heb ik af en aan best hoge koorts gehad (met soms uitschieters boven de 39 graden maar meestal daaronder). Voelde me de dag ervoor al vooral grieperig (spierpijn ook etc). Ik hoest enorm veel slijm op. zondag leek het overdag iets beter te gaan maar sloeg de koorts in de avond weer toe. Ben maandag naar de huisarts geweest. Saturatie was in orde en ze hoorde niks in mn longen maar uit de bloedprik snelle test kwam een ontstekingswaarde van boven de 200, dus ze dachten door het vele hoesten en koorts en neusverkoudheid toch aan een bacteriele long/luchtweginfectie. Inmiddels bijna 3 dagen verder met antibiotica merk ik niet echt veel verschil (wel sinds dinsdagmiddag ietslagere koorts). Dus ik moet woensdagmiddag terugkomen voor eventuele nieuwe antibiotica omdat deze wellicht niet aan slaat. Komt dit vaker voor en kan een goede griep met veel koorts zo lang duren? De koorts komt echt in aanvallen, is dat normaal? En is het zeker te zeggen dat het bacteriëeel is met zo’n snelle test? Ik hoor wel van meer mensen in mijn omgeving dat ze lang koorts hebben maar niet zo vaak grote aanvallen en ik begin me ook wel zorgen te maken

    Reageer
    #2

    Van hoge koorts spreek je pas boven de 40 graden en dan constant, daarom zal je huisarts het niet heel zorgelijk hebben gevonden.

    Antibiotica heeft tijd nodig om te gaan gaan werken en dat kan tot na de kuur duren,het is geen paracetamol wat na een half uurtje werkt. Dus ook dat is geen raar beeld.

    En een flinke griep kun je 3 weken ziek van zijn. Je huisarts weet dit allemaal en handelt daar dan ook naar. (Je vraagt nu btw of je huisarts het wel goed weet, op een forum waar helemaal geen artsen zijn!)

    Reageer
    #3

    Thanks voor je reactie! Ik ben er niet op achteruit (langere periode zonder koorts) gegaan volgens mij alleen ontstekingswaarden waren gelijkgebleven (althans, nog steeds boven de 200 maar ze kunnen niet zeggen precies of het is veranderd dus). Maar omdat ik niet perse veel zieker was geworden gingen ze er vanuit dat het aan slaat of gaat slaan. Ben dus wel een beetje bezorgd of de ontstekingswaarden echt omlaag gaan maar dat moet ik indd even afwachten.

    Reageer
    #4

    Na 5 dagen antibiotica zijn de koortsaanvallen wel wat gaan zakken (en vooralsnog laatste keren als ze er zijn iets minder hoog en minder frequent). Het slaat dus wel een beetje aan lijkt me dan toch?Maar bij een normale griep is het dus wel gebruikelijk dat verhoging/koorts wekenlang kan optreden? Hebben meer mensen dit? Ga maandag weer naar huisarts voor controle (denk meer voor geruststelling en controle, ze gaan ook wat bloed afnemen , meer op mijn eigen verzoek, ik ben nogal hyperchonder).

    Reageer
    #5

    Een normale griep kun je wel 2 weken echt ziek van zijn,met echt koorts en daarna nog wel twee weken niet lekker omdat je verder herstellen moet van de griep.

    Reageer
Reageer op: Koortsaanvallen blijven aanhouden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief