Beta-defensine 2

  • #1

    Bij ontlastingsonderzoek wordt aangegeven dat beta-defensine 2 verhoogd is (99). Maar er is geen sprake van Inflammatoire darmziekten (colitis ulcerosa, ziekte van Crohn) ook zijn er geen parasieten aanwezig. Wie weet wat dan een eventuele oorzaak zou kunnen zijn? Maar nog beter, wat moet en kun je er tegen doen?

    Reageer
    #2

    Ik neem aan dat de uitslag nog besproken gaat worden door je arts. En dat is de persoon die je daar dan antwoord op kan geven

    Reageer
    #3

    Dank je wel voor de reactie. Maar het probleem is juist dat huisartsen en specialisten zich niet bezig houden met deze waarde en het bedrijf dat onderzoek gedaan heeft, geeft genoemde oorzaken aan terwijl volgens huisarts dit niet aan de orde is. Daarom had ik gehoopt dat iemand op dit forum dit misschien kon verklaren.

    Reageer
    #4

    Wat was de reden om de test te doen?
    Ik neem aan dat er dan ook klachten waren waarmee je dan ook naar de huisarts bent geweest

    Reageer
    #5

    Heb al 1,5 jaar klachten en inmiddels vele onderzoeken gehad en specialisten gezien. De klachten blijven onverklaarbaar maar intussen zo erg dat ik gewoon aan huis gebonden ben. Probeer dus zelf ook om een verklaring te vinden, vandaar dat onderzoek.

    Reageer
    #6

    Beta-defensine-2 is een natuurlijke ontstekingsremmende stof die vrijkomt bij een infectie. Beta-defensine-2 wordt alleen door het slijmvlies van de dikke darm geproduceerd en toename duidt dus specifiek op een aandoening van de dikke darm. De test kan helpen bepalen of de ziekte van Crohn โ€“ die in de dikke en de dunne darm kan voorkomen โ€“ de dikke darm heeft aangetast. Daarnaast is beta-defensine-2 bijna altijd verhoogd bij besmetting met de parasiet Dientamoeba fragilis.
    Het zou eventueel ook eventueel een probleem met je immuunsysteem kunnen zijn, maar da zal dan verder onderzocht moeten worden. Een voedselallergie zou er ook invloed op kunnen hebben.
    Maar alleen een wat verhoogd Beta-defensine 2 waarde zegt eigenlijk helemaal niets.

    Ik heb naar eerdere topics van je gekeken, maar de klachten die daarin staan hebben met Beta-defensine 2 eigenlijk niets te maken.

    Reageer
    #7

    Mijn klachten begonnen met trillingen/kloppingen in onderbuik en heb daar inderdaad op dit forum al eens een vraag over gesteld. Inmiddels zijn er heel veel klachten bijgekomen en kan ik inmiddels niets meer. Probeer alles om hier een verklaring voor te vinden...

    Reageer
    #8

    Heb je geen last van angsten/stress of spanningen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee, gelukkig nog niet. Maar als het zo blijft doorgaan zal dit wel gaan gebeuren wellicht.

    Reageer
    #10

    IK heb er helaas ook geen oplossing voor.

    Reageer
Reageer op: Beta-defensine 2


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief