bleekmiddel inname

  • #1

    Ik heb een hele lichte hoeveelheid bleekmiddel (onverdund) binnengekregen. Ik heb verder geen enkele klachten. Wat te doen? En wat zijn de gevolgen?

    Reageer
    #2

    Bleekwater bestaat uit een oplossing van natriumhypochloriet in water. De concentratie van de oplossing bepaalt de schadelijkheid en wordt uitgedrukt in graden.

    Huishoudelijk bleekwater bevat tussen 5 en 15 graden natriumhypochloriet. De inname van een kleine hoeveelheid hiervan is niet gevaarlijk. Het kan leiden tot milde symptomen van misselijkheid, braken en buikpijn. U moet water te drinken te geven om het bleekwater te verdunnen en zo de irriterende werking te verminderen. Bij maagpijn mag u een maagbeschermend geneesmiddel geven.

    Grote hoeveelheden huishoudelijk bleekwater of hoger geconcentreerde oplossingen (industriƫle bleekwaters, huishoudelijke bleekwaters die nog moeten verdund worden en producten voor zwembaden) kunnen inwendige brandwonden veroorzaken. Hetzelfde geldt voor bleekwatertabletten. In al deze gevallen geeft u water te drinken en brengt u het slachtoffer zo vlug mogelijk naar het ziekenhuis.

    een vraagje hoe heb je die bleekmiddel binnengegregen?

    Reageer
    #3

    Een heel klein beetje verdund bleekwater kan geen kwaad.

    Pas in het vervolg wel beter op want als je meer had binnen gekregen waren de poppen aan het dansen. je maag- en je keelbinnenwand knnen er erg door beschadigd raken.

    Goede reactie van de vorige schrijver trouwens! Want inderdaad is de toegangsweg ook van belang.

    Reageer
    #4

    Ik had een beetje onverdund bleekmiddel op een witte broek gedaan om wat lijmresten eruit te bleken. Ik heb met mijn vinger over de vlek met bleek gewreven en met mijn kunstnagel er overheen gekrabt. Daarna heb ik mijn kunsnagels met mijn tanden van mijn hand af getrokken. Ja het is misschien wel heel erg indirect... maar goed (vandaar ook die lichte hoeveelheid)

    Reageer
    #5

    Maak je geen zorgen, dat is zo ontzettend weinig dat het zelfs bijna niets is. Dat hele kleine beetje wordt heel snel verdund door het speeksel, en in in de maag.

    Niets aan de hand!

    Reageer
    #6

    Bedankt voor de reacties. Het heeft me echt geholpen.

    Groetjes,

    Anne

    Reageer
    #7

    Ik heb gisteren per ongeluk 1 slok water uit de kraan gedronken, wat niet de bedoeling was. In het gebouw zijn ze namelijk bezig met het schoonmaken van de waterleidingen en daarvoor hebben ze chloor in deze waterleidingen gestopt. Het water hat een lichte groene kleur. Ik was licht misselijk gedurende de dag. Voel me nu weer beter, maar wilde toch even voor de zekerheid weten of ik niet toch iets moet. Zeker nu ik iets lees over maagwand beschadigingenen enzo...

    Alvast bedankt voor de reactie.

    Groeten,

    Steven

    Reageer
    #8

    Hai Steven,
    Ook ik heb zo'n 25jaar geleden een slok puur bleekmiddel genomen (zat in een fles frisdrank. . . dus ik dacht "lekker, een beetje limonade drinken").
    Nou, nu 25 jaar later heb ik nog steeds een gezonde maag.
    Ik zou me er niet erg ongerust over maken.
    Groetjes, Gus

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9
    Reageer
    #10

    wauw "zo erg is dat niet"

    Reageer
    #11

    Als je bleekmiddel drinkt... begint het dan pijn te doen in je buik of voel je daar niks van?

    Reageer
    #12

    Dat doet wel zeer ja.....je keel en je slokdarm verbranden

    Reageer
    #13
    • Tja, het ligt eraan welke soort bleek het is en hoeveel.
    • Als je boven 100ml bleek drinkt is een bezoek aan het ziekenhuis heel handig!
    • Hoe heeft u het trouwens binnengekregen
    Reageer
    #14

    29 jaar geleden (5 jaar)heb ik ook een 100 ml chloor gedronken. Ik had dorst en dacht dat t water was. was misselijk geworden en had toen alles eruit gekotst wat er in mn maag zat. Zelf n gebakje wat ik n uur eerder had opgegeten.God zij dank had ik niets opgelopen daardoor. Maar n bezoek naar t ziekenhuis kan ik me niet meer herinneren.

    Reageer
    #15

    Ik heb dir ook wel eens gehad. Een flinke slok!! Gelijk kwam alles eruit. Wel ziekenhuis geweest, maag zag er prima uit. Ben nu wel bang dat er toch vanalles beschadigd is (weefsel slokdarm etc) Of zouden ze dat hebben moeten zien tijdens maagonderzoek?

    Reageer
Reageer op: bleekmiddel inname


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief