Heel veel kuchen

 • #1

  Hi allemaal,

  Ik heb al een week lang kriebelhoest ondertussen doet mijn hoofd pijn van al het hoesten, dus probeer ik nu op andere manieren te hoesten met mijn mond wijd open en dat alleen mijn keel het kuchgeluid maakt of ik rem het hoesten af zodra het slijm naar boven is, geen idee hoe, maar het voelt alsof ik een stoot tegen mijn tanden krijg.

  Vraag is: Kan veelvuldig en hard kuchen/hoesten tot schade aan tanden lijden? Maak me daar best zorgen over namelijk.

  Reageer
  #2

  Voor je tanden zal het niet uitmaken,maar je kunt beter gewoon hoesten als je die aandrang hebt, ipv het te onderdrukken.
  Hoesten is een manier om je longen schoon te maken en houden en voorkomt dat je longontsteking als je een luchtweg infectie hebt.
  Wel kun je bijvoorbeeld een hoestsiroop en paracetamol gebruiken om de klachten te verlichten.

  Reageer
  #3

  Ja, langdurig en hard hoesten kan inderdaad schade aan de tanden en het tandvlees veroorzaken. Bij frequent en krachtig hoesten worden de spieren in de borst, rug en buik aangespannen, wat kan leiden tot een toename van druk in de mond en de keel. Deze druk kan op zijn beurt leiden tot het loskomen van vullingen, barsten of breuken in tanden, tandpijn en tandvleesontsteking.

  Het is belangrijk om te proberen de oorzaak van de kriebelhoest aan te pakken, zodat het hoesten kan worden verminderd. Als de hoest aanhoudt, is het verstandig om een afspraak te maken met een arts om de oorzaak te achterhalen en te behandelen. In de tussentijd kan je de pijn in je tanden en kaken verminderen door regelmatig te spoelen met zout water en door zachtjes te poetsen met een tandenborstel met zachte haren.

  Reageer
  #4

  ^ Klopt. Ik had longontsteking en toen zijn 3 van mijn voortanden door het vele hoesten grijs gekleurd. Ik dacht dat dit door hoestdrank kwam, bleek het door hoesten te komen. Uitleg tandarts was dat er druk ontstaat door te hoesten. Probeer nu maar eens en let op de druk en belasting die de tanden ervaren. En als TS dat ook nog eens met gekke bekken probeert, kan de druk nog hoger zijn.

  Reageer
  #5

  ^ Tanden zijn vervangen door brug, alledrie waren afgestorven.

  Reageer
  #9

  @Tourniquet

  Dank voor je reactie, was hier al bang voor. Ik dacht dat tanden alleen door een fysieke klap kunnen afsterven, maar uiteraard kan het zo ook, ik voel flink veel druk op mijn tanden tijdens het kuchen, en dat is dus ook een soort van klap, waardoor tanden kunnen verschuiven en zonder zuurstof komen te zitten.

  Ik ben radeloos, wat nu?

  Reageer
  #10

  Van hoesten en kuchen raak je geen randen kwijt. Dan moet je toch wel een heel slecht gebit hebben, en dan is dat de oorzaak

  Reageer
Reageer op: Heel veel kuchen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief