Heel veel slikken

 • #1

  Ik ben verkouden en daardoor heb ik nogal last van slijm... maar het probleem is nu dat ik de hele tijd het gevoel heb dat ik moet slikken.
  Door het vele slikken voel ik me nu beroerd (veel boeren, brandend maagzuur, etc.) en kan ik 's nachts niet meer slapen...

  Ik heb het gevoel dat het voor een groot deel gewoon tussen m'n oren zit, maar ik weet niet hoe ik dit moet oplossen.
  (Had het een paar maanden geleden ook, en toen werd het na een paar dagen langzaam aan steeds minder, dus het zal vanzelf wel weer overgaan...)

  Zijn er mensen die dit herkennen of heeft iemand ideeën over hoe ik dit op kan lossen?

  Reageer
  #2

  Ga eens langs de huisarts, die kan je vast verder helpen.

  Reageer
  #3

  Blijkbaar niet... ben bij de huisarts geweest, maar die heeft niets kunnen vinden.

  Hij dacht dat het misschien kwam omdat ik vaak m'n keel schraap (is een zenuwtrekje van mij), aangezien dat weer speekselontwikkeling kan veroorzaken schijnbaar.

  Ik doe nu m'n best dat zo weinig mogelijk te doen, maar de problemen gaan nog niet weg...

  Het is ondertussen wel weer een stukje beter geworden, maar het is nog lang niet over.

  Reageer
  #4

  Hoi

  Ik las deze post en ik kan je zeggen dat ik er ook veel last van heb. Als ik onder stress sta of ik moet reizen dan krijg ik een raar gevoel en moet ik veel slikken. Dat heeft natuurlijk als gevolg dat ik dan moet boeren. Soms gaat dat niet direct en word ik misselijk. Het is een hele opluchting wanneer het voorbij is. Ik weet hoe het voelt en ik weet het het is niet leuk

  Thomas

  Reageer
  #5

  Beste Pieter (of iemand anders),

  I.v.m. vergelijkbare klachten ben ik benieuwd naar het verloop van je klachten. Hoe lang heeft het uiteindelijk aangehouden? Heb je een middel gevonden wat geholpen heeft of in ieder geval een bijdrage heeft geleverd? Heb je andere tips?

  Bedankt voor je reactie!

  Mark

  Reageer
  #6

  Veel slikken kan ook een psychische component hebben. Bijvoorbeels als je erg gespannen bent. Als je al lange tijd achter elkaar gespannen bent, heb je dit misschien niet meer zo door, maar met bewuste ontspanningstraining (met oefeningen) kunnen de klachten van het vele slikken snel afnemen.

  Reageer
  #7

  Beste Fabian,

  Bedankt voor je reactie! Je hebt het over een ontspanningstraining. Waar kun je dit soort trainingen volgen? Heb je misschien persoonlijk goede ervaringen met een bepaalde training, misschien zelfs specifiek bij deze klacht? Ik hoor het graag. Nogmaals dank!

  Mark

  Reageer
  #8

  Overleg even met je huisarts. Misschien is een psycholoog geïndiceerd, of een Mensendieck therapie, of Tai-chi, of meditatie, of een logopedist die je helpt bij je spraak en keelproblemen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Hoi ja heb er ok last van.
  Heb het altijd s'nachts wordt er wakker van heb dan zo vaak geslikt dat ik er misselijk van wordt en moet overgeven.
  Braaksel is dan alleen maar speeksel en wat zuur met nagenoeg weinig tot geen etens resten.

  Reageer
  #11

  Ik heb al een tijd precies hetzelfde probleem, veel last van grote hoeveelheden (waterig) speeksel. Ik kom er maar niet van af en vind het erg vervelend. iemand een oplossing?
  hoor het graag!
  Groeten Berend

  Reageer
  #12

  Huisarts?

  Reageer
  #13

  Speekselvloed of sialorrhoe of ook wel hypersalivatie is een aandoening waarbij de normale gemiddelde dagelijkse speekselproductie (ca 1,2 à 1,5 liter per dag) sterk overschreden wordt.

  Ooorzaken van sialorrhoe zijn onder andere pijn in de mond, overgeven, prikkelende voedingsmiddelen, neurologische aandoeningen zoals een beroerte, mentale retardatie, een verlamming van aangezichtszenuw, dementie, bepaalde geneesmiddelen en nog vele andere oorzaken.

  Reageer
  #14

  En is het over gegaan?

  Reageer
  #15

  Hoi!!
  Ik herken het helemaal!
  Heb het zelf om de zoveel maanden. Op moment helaas ook weer.
  Heb de griep erbij en ben erg verkouden. De tweede nacht kwam het speekselprobleem weer. Elke 10 sec moeten slikken en daar werd ik weer beroerd van. Heb het nu alweer 48 uur (zolang heb ik ook al niet geslapen). Na wat op internet te hebben gelezen zag ik dat het ook kon komen door een medicijn. Sinds ik de griep heb, slik ik wel medicijnen (op recept van de dokter). Mogelijk dat het hierdoor komt. Ik stop er per direct mee en ga over op paracetemol. (die slik ik het hele jaar door) Ik hoop dat dit helpt..!!

  Reageer
Reageer op: Heel veel slikken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief