Veel snoepen

  • #1

    Hallo,

    Ik maak me ergens heel druk om. Ik heb de afgelopen paar dagen heel veel gesnoept. Dat doe ik wel vaker, maar nu heb ik op 1 dag bijv het volgende naar binnen gewerkt:
    4 jodekoeken
    1 reep chocola
    19 snoepjes van Maoam (dat snoepjesmerk)
    Een kitkat mini

    Ik ken best wat mensen met kanker en ik heb daarom eens gelezen dat je dat van ongezonde voeding kunt krijgen. Ja en ook van stress of roken enz. Ik ben nu heel bang dat ik kanker krijg. Ik weet dat het beetje gek klinkt voor die 4 keer maar het is wel heel veel he? En omdat ik dus sowieso best vaak snoep. Ik wil me nu eigenlijk laten onderzoeken (ja ik las ook dat die verkeerde celdelingen pas vaak na een tijdje meetbaar zijn) maar ze gaan je nafuurlijk niet onderzoeken als je geen klachten hebt. Maar ik ben bang dat ik mijn lichaam iets aangedaan heb. Weet u raad?

    Reageer
    #2

    je krijgt er alleen maar een dikke buik van

    Reageer
    #3

    Echt??? Nou en die krijg ik dus niet. Ik merk wel dat ik af en toe 2 kilo meer ben. Dan let ik er ff op en gaan ze er weer af. Maar zoveel koeken en snoep naar binnen werken is toch niet gezond? Je kunt er op den duur bijv toch ook poliepen van krijgen en onvruchtbaar worden? Dit heb ik ook gelezen. In 1 van die Maoamsnoepkes zitten soms weer 6 andere snoepjes he. Of 8 ofzo. Dus het is echt veel..

    Ik heb het soms zo druk dat ik niet meer wil nadenken dus ook niet bij eten..

    Reageer
    #4

    Door veel te snoepen kun je insuline-resistentie ontwikkelen. Dat is een proces van jaren, niet van een paar dagen veel snoepen. Door insuline-resistentie kun je erg dik worden en je kunt er diabetes type-2 van krijgen. En daarna komt er een heel scala aan andere ziektes als hart- en vaatziektes bij.
    Van veel snoepen krijg je geen kanker, maar het is wel erg ongezond als je het vaak doet.

     

    Reageer
    #5

    Dan zouden er wel heel veel mensen met poliepen rond lopen die dan ook nog onvruchtbaar zijn....
    Je kunt er meer kans op diabetes door hebben

    Reageer
    #6

    Al die suiker zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat dus kan leiden tot insulineresistentie. Ook zijn voor de verwerking van suikers allerlei vitaminen en mineralen nodig, zoals vitamine B, chroom en zink. Omdat die niet in geraffineerde suiker zitten, worden ze aan je lichaam onttrokken.  Bij rietsuikers is dat iets minder omdat daar nog een beetje vitaminen en mineralen in zitten. Ook is suiker slecht voor je darmflora. Een slechte darmflora zorgt voor een verminderde opname van allerlei voedingsstoffen. Ook bevordert suiker verzuring van je lichaam en kan het candida bevorderen. Kankercellen zijn dol op suiker maar het is niet zo dat je zomaar kanker krijgt van teveel snoepen.

    Het beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dan heb je ook minder de neiging om te snoepen. Er zijn gezondere manieren om je zoetbehoefte te bevredigen, zoals gedroogd fruit. Bij de natuurvoedingswinkel vind je ook gezondere alternatieven. En zorgen voor wat extra voedingsstoffen kan ook zinvol zijn.

    En vooral wat doen aan je spanningen. Zo kan de rescue remedie helpen om wat te ontspannen. De rescue 'nacht' werkt wat sterker tegen piekeren. Die mag je trouwens ook gewoon overdag gebruiken.

    Reageer
    #7

    Oh dat stelt me wel gerust! Dank u wel.

    U bent het in dit artikel dus met het voedingscentrum eens? https://www.ad.nl/koken-en-eten/slecht-eten-zorgt-echt-voor-kanker~a06c3d82/

    Ik kreeg de indruk dat het met het voedsel dat je neemt te maken heeft.

    Reageer
    #8

    In dat artikel wordt toch gedoeld op statistisch onderzoek en niet op causaal onderzoek.
    Er wordt niet gezegd dat je van bewerkte voedingsmiddelen kanker krijgt, er wordt gezegd dat kanker vaker voorkomt onder groepen van mensen die vooral bewerkte voedingsmiddelen eet.
    Dat iets statistisch invloed heeft onder groepen van mensen wil helemaal niet zeggen dat het ook de oorzaak van een ziekte is. Insuline-resistentie en de gevolgen daarvan zijn wel causaal (oorzakelijk) aangetoond, maar niet als je 2 weken veel snoep eet. Wel als je jarenlang veel snoep eet.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Peter,

    Aha. Bedankt! Ik trok de conclusie dat het kankerverwekkend is. En vind t wel opvallend dat kanker meer voorkomt bij mensen die ongezond eten, maarja. Diabetes en hart en vaatziekten zijn ook erg dus ik zal maar proberen niet meer zoveel te vreten... Dank je wel!

    Reageer
Reageer op: Veel snoepen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief