HPV vaccinatie nog zinvol als 26 jarige man?

 • #1

  Hi,

  Ik ben een 26 jarige man en heb een uitnodiging gekregen voor het HPV vaccinatie programma. Nu twijfel ik of deze zinvol is door het volgende:

  • Er wordt gezegd dat de vaccinatie ook zinvol als je al seks hebt gehad, omdat je mogelijk nog geen HPV hebt opgelopen. Ik heb echter met meerdere tientallen vrouwen seks gehad, dus het lijkt me vrijwel onmogelijk dat ik het nog niet heb 'opgelopen'.
  • Daarbij gaat het in het vaccinatieprogramma om het Cervarix vaccin die beschermt tegen type 16 en 18. Nu heb ik vroeger last gehad van genitale wratten (wat al jaren is verdwenen) en heb ik toen der tijd gelezen dat het Gardasil (9) vaccin mogelijk helpt bij het eventuele terugkomen van genitale wratten.

  Ik vraag me af of de vaccinatie zinvol is in mijn geval. Op de website zie ik enkel staan dat het zinvol is voor mensen die al seks hebben gehad omdat zij het mogelijk nog niet hebben ontvangen. Er wordt echter niks gezegd over mensen die 'actief' zijn geweest. Daarbij draagt Cervarix ook niet bij aan genitale wratten. Ik weet niet zo goed of de vaccinatie zinvol is in mijn geval.

  Hoor graag voor reactie zodat ik een keuze kan maken, alvast bedankt en met vriendelijke groet!

  Reageer
  #2

  Dat is een vraag die ik zo helaas ook niet kan beantwoorden. Ik zou dat even navragen bij de instantie waar je de uitnodiging van hebt gekregen

  Reageer
  #3

  Duidelijk, toch bedankt voor je reactie!

  Reageer
Reageer op: HPV vaccinatie nog zinvol als 26 jarige man?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief