Hpv vaccinatie

  • #1

    Ik ben nu 20 en heb 8 jaar geleden een inenting voor hpv gehad. Weet iemand of ik nu nog steeds beschermd ben tegen de 2 typen hpv waar het vaccin voor was of is dit al 'uitgewerkt'?

    Reageer
    #2

    Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door het HPV-virus. Door de inenting herkent je lichaam het HPV-virus als je hiermee in aanraking komt. Je lichaam ruimt het virus dan op. Je voorkomt een HPV-infectie en hierdoor kun je geen baarmoederhalskanker krijgen. Het vaccin beschermt niet tegen alle varianten van het HPV-virus die baarmoederhalskanker veroorzaken. Met de vaccinatie ben je beter beschermd, maar het geeft geen garantie dat je geen baarmoederhalskanker krijgt.

    Reageer
    #3

    Maar je hoeft het vaccin dus niet te herhalen? Die antistoffen blijven voor altijd? Sommige sites zeggen namelijk dat het vaccin maar voor 5 jaar werkt en andere
    Sites zeggen veel langer

    Reageer
    #4

    Hoe lang de vaccinatie beschermt tegen HPV16 en HPV18 is ook niet zeker. Het vaccin bestaat nu bijna 12 jaar. De meisjes die 12 jaar geleden als eerste zijn ingeënt worden vanaf het begin gevolgd. Zij zijn nu nog steeds goed beschermd omdat ze nog veel antistoffen in hun bloed hebben. Daarom verwachten wetenschappers dat het veel langer bescherming geeft. Het zou kunnen dat vrouwen op latere leeftijd nog een extra vaccinatie nodig hebben.

    Reageer
Reageer op: Hpv vaccinatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief