Angstig, prikkelbaar, ongeduldig, emotioneel

 • #1

  Ik ben een man van 27 jaar.
  Sinds 5 jaar heb ik plots oorsuizen gekregen. Ik heb verschillende dokters en ziekenhuizen gezien en de conclusie was vermoedelijk veroorzaakt door gehoorschade en er mee leren leven.

  Ondertussen zijn we dus 5 jaar verder en heb ik het inderdaad geaccepteerd. Ondanks dat ik het heel de dag gewoon hoor en het enkel luider is geworden tegenover het begin, heb ik geaccepteerd dat ik het heb.

  Sindsdien heb ik vele klachten die enkel maar erger lijken te worden.

  - Ik ben een pak prikkelbaarder als voordien, ik kan kwaad worden om niks.
  Als ik nog veel te doen heb, bijvoorbeeld stofzuigen, dweilen, het gras afrijden en de bedden opdekken, begin ik hier over te piekeren en word ik helemaal opgejaagd en boos. Iedereen dat dan bij me in de buurt komt krijgt een snauw.
  - Ik kan me niet meer concentreren. Een lange tekst lezen zorgt ervoor dat als ik aan het einde van de tekst ben ik niet meer weet wat ik in het begin gelezen heb, of dat ik een zin 5 keer opnieuw moet lezen.
  - Ik heb geen geduld meer. Voordien was ik een fanatieke nachtvisser, nu denk ik "Leuk, ik ga vissen", ik pak m'n spullen, rijd naar de vijver, stel alles op en na een half uurtje ga ik al zenuwachtig heen en weer lopen omdat ik me verveel.
  Ook in bad zitten is saai, hetzelfde geldt voor iets gaan drinken op een terras samen met m'n vriendin, na een half uur heb ik het gezien en wil ik door.
  - Sinds kort ook angstig. Door een tunnel rijden laat me nadenken over wat er gebeurt als deze instort. Vliegreizen vind ik te eng om nog te doen, nachtvissen vind ik eng en doe ik ook niet meer, in kleine ruimtes voel ik me plots claustrofobisch, een lift nemen ontwijk ik zoveel mogelijk want ik ben bang dat deze vast komt te zitten.
  - Altijd een gespannen gevoel. Ik schrik heel snel als ik iets aan het doen ben in plots iemand m'n naam roept. Ik heb ook altijd last van natte zweetvoeten.
  - Empathie heb ik niet meer. Als iemand begint te vertellen over zijn dag voel ik 0,0 interesse. Als mijn vriendin boos wordt om iets kan ik niets anders denken dan "Zo'n overdreven reactie, dramatiseer is niet, er is niks aan de hand" & als we een discussie hebben stop ik gewoon met praten en ga ik verder met wat ik bezig was.

  Vroeger was ik de rust en geduldheid zelve en nu ben ik een ongeduldig, gespannen, nerveus persoon geworden.
  Ik heb altijd het gevoel gehad dat dit begonnen is sinds het oorsuizen gekomen is maar hier is natuurlijk geen garantie voor.
  3 jaar geleden ben ik ook gestopt met roken en dit doet me soms ook wel afvragen of ik niet gewoon zo rustig was door het roken & of ik m'n rust weer zou vinden als ik weer ga roken..
  Alle verschillende theorieën spoken door m'n hoofd.

  Ik heb deze uitleg vorig jaar ook eens aan mijn huisarts gedaan en deze wou toen antidepressiva voorschrijven. Ik ben deze nooit gaan halen omdat ik me op zich niet depressief voel, ik kan nog gewoon lachen bij gezelschap enzo & ik sta ook niet te springen om antidepressiva te nemen gezien de reputatie dat deze hebben.

  Ik hoop dat iemand hier deze klachten kan linken aan iets waardoor ik weer vooruit kan, met de nodige medicatie oid.
  Ik slik ondertussen al 2 maanden Zaffranax en heb wel het gevoel dat ik hierdoor toch al minder pieker, maar de ongeduldigheid, angst en gespannen gevoel is er niet minder door geworden.
  Ik wil weer rustig en geduldig worden, ik wil weer kunnen gaan vissen en gewoon in het donker buiten komen zonder een constant angstig gevoel.

  Reageer
  #2

  Dat klinkt niet zo best.
  Heeft u zelf een hypothese waarom u zoveel klachten erbij heeft gekregen?
  Waar komen de angsten vandaan?
  Wat maakt boos of ongeduldig?

  U kunt natuurlijk altijd eens voor een gesprek naar een psycholoog gaan, lijkt mij ook meer de eerste keus dan antidepressiva. Soms zou ik willen dat huisartsen daar eens mee stopten, ze zijn geen psychiaters en antidepressiva zijn niet zomaar iets.

  Reageer
  #3

  mijn theorie is dat de constante suis in mijn oren mijn lichaam op een “fight or flight- modus” zet waardoor ik onbewust constant gespannen rondloop alsof er elk moment iets mis kan lopen.

  dit zou op zich veel klachten kunnen verklaren imo.

  Vandaar ik ook hoopte dat Zaffranax zou helpen, om het gespannen gevoel terug te dringen & alle klachten dan vanzelf weg zouden zakken.

   

  Reageer
  #4

  Ga naar psycholoog

  Reageer
  #5

  Oorsuizen kan allerlei oorzaken hebben. Soms gehoorschade maar veel vaker door andere factoren als voedingspatroon, tekorten aan voedingsstoffen, schildklierproblemen, spanningen in de nek en lichte scheefstand van de atlas. Ook straling kan een rol spelen. Slapen op metaal doet je lichaam ook geen goed. Trekt ook straling aan.
  Roken doet je gezondheid natuurlijk geen goed. Zorgt voor een belasting door gifstoffen, verzuring, verlies van vitaminen en mineralen en werkt ontregelend op je schildklierhormonen. Zaak dus om je lichaam weer in balans te krijgen. Allereerst met volwaardige voeding. Ontgiften kan goed zijn. Een natuurgenezer kan advies geven om beter in balans te komen en adviseren over voedingssupplementen en eventueel celzouten.

  Reageer
  #6

  Even een update;

  Ondertussen ben ik nogmaals bij de dokter geweest met mijn klachten en heb ik duidelijk aangehaald geen voorstander te zijn van antidepressiva.

  Zijn mening is dat ik een angststoornis ontwikkeld heb, waarschijnlijk veroorzaakt door het oorsuizen.

  Voorlopig heeft hij me aangeraden om Cogniton Plus te nemen om even terug een positieve boost te krijgen, hier hebben ze bij hun in de praktijk positieve ervaringen mee en dit is volledig natuurlijk.
  Als dit na 2 weken nog geen merkbaar verschil geeft zou hij toch een zéér licht antidepressivum voor willen schrijven.

  Hij raadde me wel aan om niet met de klachten te blijven lopen en bij geen verbetering dus ook met een psycholoog te gaan praten.
  Ikzelf sta niet direct te springen om naar een psycholoog te gaan, ik zie dit altijd als iets voor lange termijn, ik wil nu resultaat, ik wil nu weer kunnen genieten & ontspannen..

  Voorlopig is het dus wachten geblazen of de Cogniton Plus iets doet..

  Reageer
  #7

  Zoek ook een naar behandelingen voor het oorsuizen zelf. Wie weet zijn hier andere manieren voor. Ik had een website gepost daarvan, maar mijn post is verwijderd.

  Psycholoog kan misschien iets, maar antidepressiva mbt angststoornis kan ik niet zo goed volgen. Misschien bedoelt hij een somatoforme of somatisch symptoom stoornis, waarbij je te heftig reageert op een lichamelijke klacht.

  Sterkte, het lijkt me erg vervelend

  Reageer
  #8

  Volgens de dokter worden er wel vaker antidepressiva voorgeschreven bij angststoornissen gezien dit allemaal in hetzelfde spectrum valt.

   

  qua behandelingen voor het oorsuizen heb ik het een paar jaar geleden opgegeven, des te harder je er mee bezig bent, des te meer last ondervind je er van..

   

  wel heb ik gisteren m’n hoorapparaatje inclusief ruisgenerator binnengebracht voor herstelling. Deze gebruikte ik al een paar jaar niet meer omdat ik de piep geaccepteerd had.

  ik hoop dat dit m’n hersenen weer wat rust geeft doordat ze bepaalde signalen weer binnenkrijgen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Angstig, prikkelbaar, ongeduldig, emotioneel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief