Buikklachten / pds?

 • #1

  Ik heb jaren geleden maagklachten gehad. Sindsdien eigenlijk altijd wel een gevoelige maag. Middenrifbreuk ook. Maar ik merk dat ik in periodes meer klschten hebben soms ook niet.
  Nou merk ik dat ik soms wanneer ik slecht slaap of laat slaap in de ochtend wakker wordt met buikpijn/maag kramp achtig vooral links boven in m’n buik. Ik ben dan misselijk en heb het gevoel dat ik naar de wc moet. Dit trekt dan pas later weg. Maar ik merk dat ik me dan de hele dag een beetje zo vervelend blijf voelen. Ik voel dan zo’n beklemmend gevoel in m’n buik etc. Kan dit horen bij pds? Soms heb ik periodes geen last en dan weer periodes wel, vooral wanneer ik weer slecht/laat slaap etc. Ik hoor graag wat huerover

  Reageer
  #2

  Zoek eens op bijvoorbeeld Thuisarts.nl eens op wat pds inhoudt en wat het triggert.
  Dan zul je zien dat de dingen die jij beschrijft,daar bij staan.
  Stress,slecht slapen en nog veel meer.

  Reageer
  #3

  Is het normaal dat je in periodes dan buik klachten hebt? Soms gaat het echt goed en soms weer ineens dagen en soms weken niet goed. Wat ik vaak voel:
  - beklemmend gevoel links boven in m’n buik
  - soort van beurse plek links boven of links naast m’n navel, altijd wel daar
  - geen eetlust soms
  - misselijk
  - soms opeens na het eten en dan met name in de ochtend dus, beetje soort van hartkloppingen gevoel alsof ik dan naar het toilet moet om te ontlasten
  - vaak naar de wc moeten grote boodschap of in ieder geval die aandrang

  Zijn deze klachten herkenbaar?

  Reageer
  #4

  Dat past idd bij pds

  Reageer
  #5

  Ik word soms wel angstig omdat ik bijna elke dag wel iets van ongemak merk in m’n buik. En dit al ongeveer 11 jaar. Soms periode beter en soms weer even niet. Is het normaal dat je hier soort van je hele leven last van kan hebben? Want soms maakt het me echt angstig en dan ga ik er van alles Achter zoeken. Sorry voor dit hele verhaal. Vooral dat beklemmend en beurs gevoel beangstigd me. De verminderde eetlust soms ook trouwens

  Reageer
  #6

  Pds is iets waar je helaas je hele leven last van kunt blijven houden.

  Je zou eens met je huisarts kunnen bespreken dat het je onzeker maakt. Die zou je bijvoorbeeld naar de praktijkondersteuner kunnen verwijzen zodat je wat mentale hulp krijgt bij het omgaan met en accepteren van een chronische aandoening, wat pds toch is. Als je er minder stress over hebt,kan dat weer een positief effect op je klachten hebben,omdat stress één van de triggers is.

  Reageer
  #7

  Dus het is normaal dat je bv bijna elke dag wel last ervaart. Hoort snel vol zitten daar ook bij?

  Ik had ooit jaren geleden een maag onderzoek gehad sindsdien eigenlijk altijd wel in periodes maagklachten etc. Daarna kwamen de darm problemen erbij. Ongeveer 3 jaar geleden keertje met veel klachten angst etc naar dokter geweest, die benoemde toen pds. Moet ik daar dan maar op vertrouwen?

  Reageer
  #8

  Ik had toen trouwens ook gluten intolerantie test gedaan maar dat was allemaal goed.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je kunt van pds dagelijks last hebben.
  Als je huisarts het toen al benoemd heeft,kun je daar op vertrouwen.
  Maar je kunt alsnog wel aangeven dat je er niet alleen lichamelijk klachten van hebt,maar dat je er ook mentaal last van hebt.
  Aan de pds zelf is weinig te doen,behalve dan de dingen die het triggeren proberen te vermijden.
  Maar bij het stukje wat het mentaal met je doet,kun je wel hulp krijgen.

  Reageer
  #10

  Is het normaal dat mensen hier ook mentale klachten van krijgen? Hoor je dat vaker?

  En dat stukje van snel vol zitten?

  Reageer
  #11

  Het komt heel veel voor dat mensen met een chronische aandoening mentale klachten krijgen. Omdat het toch je leven behoorlijk beinvloeden kan. Daar ben je dus absoluut niet je enige in!

  En dat je snel vol zit,kan ook weer door pds komen.

  Reageer
  #12

  Heel erg bedankt voor je reactie steeds. Ik heb ooit jaren geleden dus een maagonderzoek gehad toen had ik een bacterie, daarna weg door antibiotica. 4 jaar geleden weer getest ontlasting daarna gluten getest etc dat was het ook niet. Dit zijn de enige testen die gedaan zijn. Paar jaar geleden dus zei de arts toen ik vertelde dat ik ergens pijn had in m’n buik een beklemmend gevoel, toen zei ze ooh ja pds. Zo ging het dus. Maar dit kan dus op deze manier zo simpel gezegd worden?

  Reageer
Reageer op: Buikklachten / pds?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief