Beendikteverschil

 • #1

  Hi lezers,

  Wellicht is er iemand die mij kan helpen, aangezien ik 1,5 jaar aan het tobben ben en de wanhoop nabij raakt.

  Februari 2021 kreeg ik ‘s avonds een dik, koud en paars linker been met veel pijn. Ook kon ik opeens niet meer lopen. Met spoed naar de HAP en in februari dit jaar heeft er een ingreep plaatsgevonden omdat ik een lekkende vaatklep bleek te hebben. Gezien de COVID omstandigheden en mijn leeftijd was dit niet iets waar de artsen vanuit zijn gegaan. Er zijn in de tussentijd diverse onderzoeken uitgevoerd door een neuroloog en vaatchirurg.

  Helaas heeft de ingreep niet volledig geholpen. Inmiddels kan ik gelukkig wel weer lopen, echter blijft mijn linker been dik, koud en heb ik dagelijks pijn. Het verschil in dikte is zo’n 4 cm. rond de kuit en 2,5 cm. rond het bovenbeen.

  Bij de vaatchirurg ben ik inmiddels uitbehandeld en kreeg ik te horen dat ik iets onverklaarsbaars heb en er maar mee moet leren leven, maar dat is nogal lastig. In oktober dit jaar kan ik wel terug naar een andere neuroloog op de hoop dat diegene misschien toch iets kan vinden?

  Ik heb mijn verhaal wat beknopter geschreven omdat het anders zo veel is. Maar is er iemand die zich hier in herkend of ergens aan denkt? Ik kan toch niet de enige zijn? Dan hoor ik het graag, zou heel fijn zijn!

  Reageer
  #2

  Hoi Anitab,

  Een lekkende vaatklep kan dit niet veroorzaken, een obstructie in een ader wel.
  Lekkende vaatkleppen komt best veel voor en kan ook oedeem veroorzaken, doordat het bloed in het been niet goed wordt afgevoerd. Maar dit geeft geen koud gevoel.
  Misschien had je een combinatie van trombose en daarna klepschade.

  Ik begrijp een neuroloog niet zo goed.

  Reageer
  #3

  Heb veel onderzoeken gehad, waaronder 4 keer voor trombose. Dit was (gelukkig) niet het geval.

  Ik ben uitbehandeld bij de vaatchirurg omdat alles qua doorbloeding en aderen er goed uit ziet en zij mij dus niet verder kunnen helpen. Om mij niet zo maar te laten zitten, ben ik dus doorverwezen naar een neuroloog. Maar wel met de mededeling welke ik boven al had genoemd, dat ik waarschijnlijk iets onverklaarbaars heb en er mee moet leren leven.

  Ik begrijp ook niet goed waarom ik door ben verwezen naar een neuroloog, echter ben ik al blij dat ik naar iemand toe kan. Na 1,5 jaar wil je gewoon duidelijkheid.. maar ik ben bang dat ik die nu ook niet zal gaan krijgen bij een neuroloog. De huisarts weet ook geen raad, heb al zoveel soorten onderzoeken, echo’s, scan’s en foto’s gehad.

  Met mijn oproep hier hoop ik dat er wellicht iemand is die iets herkend o.i.d.

  Reageer
  #4

  Weet je wat het extra weefsel is? Vocht, vet, spieren? Het moet toch iets zijn, en ook gezien zijn op vergelijkende echo.

  Fijn dat het niet je vaten zijn! Is het ook geen lymfoedeem?

  Reageer
  #5

  Mijn laatste echo was vorige maand en daar gaven ze aan dat alles er goed uit zag. Wel ‘wat’ vocht en zwelling, maar verder niets.

  Lymfoedeem is het ook niet, daar heb ik ook een onderzoek voor gehad.

  Reageer
  #6

  Wat vocht ok, maar waarom dan?
  En is ene been met andere vergeleken?

  Ik heb een extreem dikke kuit. Maar dat blijkt eenzijdige spiergroei. Heb wel trombose gehad maar dat is het niet. Is het bij jou spiergroei?

  Reageer
  #7

  En dat konden ze dus niet verder verklaren bij de vaatchirurg en ik heb zelf ook totaal geen idee meer waar het door zou kunnen komen. Het is geen spiergroei.

  Vergelijking is inderdaad links met rechts, maar ook nu ten opzichte van vroeger.

  Reageer
Reageer op: Beendikteverschil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief