Overdreven veel eten en niet aankomen

 • #1

  Goedemiddag,

  Ik heb een vraag over een jongen van 11 jaar oud, het zoontje van de nieuwe vriendin van mijn broer. Hij had het af en toe over het abnormaal veel eten van de jongen maar iedereen dacht dat hij overdreef. na dit vaker gehoord te hebben ook van anderen dacht ik ik ga er eens op letten om het met eigen ogen te zien.
  Gisteren was er een BBQ bij mijn broer thuis en ik kon zelf mijn ogen ook niet geloven want hij schepte de eerste keer een shaslick, braadworst, karbonade, sate stok patat en sla op. En best een berg patat. daarna schepte hij nog een keer precies hetzelfde op. En de derde keer weer shaslicks, braadworst en patat genomen en nog cake. als de jongen daarna niet naar bed had gemoeten had hij ook nog eens gewoon doorgegaan omdat hij zij honger te hebben.
  En wat ik nog het raarst vind is dat de jongen erg slank is en mijn broer zij dat hij de afgelopen tijd zelfs is afgevallen. En dit was alleen tijdens de BBQ en mijn broer geeft aan dat hij in de ochtend om 6 uur al wakker word met erge honger en dat continu heeft heel de dag door.

  Reageer
  #2

  Is dit niet iets wat aan de ouders van jongen is om te bepalen of daar iets mee gedaan moet worden?
  Een kind van iemand anders, wat zich op een bqq te buiten gaat aan allerlei lekkers,vind ik nou niet echt iets wat je op een forum gaat bespreken.
  Als de ouders zich daar zorgen over maken,is het aan hen met hun zoon naar een arts te gaan.
  Het zijn jou zaken in elk geval niet,is mijn mening.....

  Reageer
  #3

  Volgensmij snap je het hele punt niet, en mijn vraag was aan de arts.

  Het gaat er niet om dat hij zich uitleeft tijdens de BBQ.. het gaat erom of hij niks onder zijn leden heeft en of het normaal is dat een jongen van 11 meer kan eten dan een bodybuilder. ik eet ook zo een 3500 calorieen per dag. maar een jongen van 11 die dit overtreft, niet aankomt en niet sport vind ik apart. hij is zelfs afgevallen na verloop van tijd.

  Reageer
  #4

  Hoi Kevin,

  Ik ben met jou eens dat het heel erg veel is. Je mag als relatieve buitenstaander best bezorgd zijn om iemand anders zijn kind. Als iemand dat niet doet, zouden sommige kinderen tussen wal en schip vallen, is mijn (professionele en persoonlijke) ervaring.

  Er werkt alleen geen arts op dit forum. Dus daarom de vraag hier stellen, heeft weinig meerwaarde.
  Je krijgt de mening van mensen die zich ofwel interesseren voor een topic of van een zorgprofessional die geen arts is..

  That said, misschien kun je eens nadenken hoe je dit bespreekbaar wil maken. In de (pre)puberteit kunnen kinderen heel veel eten zonder aan te komen. Maar er is ook een kans dat hij een snel werkende schildklier heeft of wormen.

  Je zou denken dat de ouders dit hebben laten uitzoeken. Maar soms gebeurt dat niet, en dan is het goed om te kijken hoe je het voorzichtig kunt aankaarten.

  Reageer
  #5

  Ik snap het punt best, alleen vind ik het niet aan een buitenstaander om daar op deze manier vragen over te stellen,zonder enige aanwijzing dat het kind echt iets mankeert.

  Zelf ben ik opgegroeid met met 2 broers en 3 neefjes, die schoven op jonge leeftijd ook meer naar binnen dan ze nu op volwassen leeftijd doen. En zeker bij dingen als een bbq konden ze eten als slootgravers. En ze waren stuk voor stuk hartstikke slank, mensen vroegen vaak voor de grap of ze wel genoeg te eten kregen.... En zo zijn veel kinderen op die leeftijd.

  Als je je zorgen maakt, ga dan eens met de ouders in gesprek. Of laat je broer dat doen,als het zijn stiefzoon is.
  Of stel de vraag prive aan je eigen huisarts.
  Maar ik vind dit niet iets wat je als buitenstaander op een openbaar forum,waar idd geen artsen aanwezig zijn, gaat bespreken.
  Ik zou je dit als moeder zijnde behoorlijk kwalijk nemen,je wekt de indruk dat er niet goed voor het kind gezorgd wordt,zonder dat je daar enig bewijs voor hebt.

  Reageer
  #6

  @ Suzan: dit forum is in principe een laagdrempelige manier om zorgen te bespreken.

  Zoals ik al schreef, soms maakt een buitenstaander die zich zorgen maakt wel het verschil. Niet altijd gaat alles goed.. In die zin is het prima als we wat op elkaar letten. Dat zou je niet moeten ontmoedigen.

  Reageer
  #7

  @Alias Tot op zekere hoogte ben ik dat met je eens.
  Maar met zo weinig "bewijs" vind ik niet dat je op een dergelijke manier te werk gaat.
  Zeker niet als het om het kind van je schoonzus gaat.
  Dat laat je dan of aan de ouders over of je bespreekt het eerst binnenskamers.
  Maar dat is mijn mening

  Reageer
  #8

  Ik zie dit duidelijk anders. Beter onnodig zorgen maken dan dat er later blijkt dat niemand er iets aan heeft gedaan.

  Dit is een prima plek voor het bespreken van zorgen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Voor de TS

  Kan me voorstellen dat je daar wat bedenkingen bij kunt hebben. En omdat het het kind van de partner van je broer is, ben je ook niet echt een buitenstaander.  Of er echt iets aan de hand is kan ik zo helaas ook niet zeggen. Tijdens de puberteit zijn er wel eens kinderen die een supersnelle stofwisseling hebben. Als het mijn kind was, zou ik er wel met de huisarts over spreken. Schildklier problemen of een parasiet zouden ook een oorzaak kunnen zijn. Bespreek het met je broer, hij had je er immers eerder iets over gezegd. Het is dan aan de moeder van het kind om daar iets mee te doen.

   

  Algemeen:

  Dit is een anoniem laagdrempelig forum. Vragen zijn amper terug te leiden naar de identiteit van personen. Dat iemand bezorgd is over een kind van iemand anders, ook als het een buitenstaander is, zie ik niet als een probleem. Sterker nog; meer mensen zouden dat soms moeten doen. Voor veel kinderen zou dat een zegen zijn omdat de ouders bijvoorbeeld qua zorg en verantwoordelijkheid nog wel eens verstek laten gaan. Daar zijn in het verleden wel voorbeelden van geweest hier op het forum. Er zijn meer mensen die vragen stellen uit bezorgdheid over vrienden, familieleden, kennissen en buren... Een beetje naar elkaar omkijken kan geen kwaad

  Reageer
  #10

  Ieder zn mening en ik snap dat je het forum promoten wilt.

  Maar ging het om mijn zwager,was hij bij mij niet meer welkom als hij zonder eerst mij of mijn partner aan te spreken iets dergelijks zou doen. Meer zeg ik er niet over

  Reageer
  #11

  Kan te maken hebben met de hormoonhuishouding. Als je schildklier te snel werkt, kan je eerder afvallen. Om het te herstellen gaat het onder andere om de juiste voeding, lichaam ontgiften, darmflora ondersteunen, extra voedingssupplementen e.d.

  Reageer
Reageer op: Overdreven veel eten en niet aankomen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief