Wat te doen

 • #1

  Hallo, ik ben een jongen van 14 en een half jaar oud. Ik heb denk ik ongeveer een jaartje geleden een eetstoornis gehad (anorexia). Ik at zo weinig mogelijk, soms zelfs maar 800kcal per dag. Ik durfde het niemand te vertellen, en heb dat ook nog nooit gedaan. Ik ben er nou gelukkig al ff van af en heb mezelf er overheen gezet, ik bewoog ook overdreven veel, denk aan enorm veel fietsen en hardlopen/wandelen om maar zoveel mogelijk kcal te verbruiken. Nu ben ik 14,5 jaar en ga ik over een week naar de sportschool. Ik eet nu erg veel en gevarieerd en krijg ook voedingsadvies bij de sportschool omdat ik spieropbouw wil. Maar ik zet ergens mee, ik vraag me af dat ik een groei vertraging of iets heb doordat ik die eetstoornis had. Ik heb nog niet echt een baard in de keel, wel is mijn stem toch wel wat anders als 1,5 jaar geleden, maar nog niet echt heel zwaar ofzo denk ik. Ik heb al wat schaam haar (geen oksel haar), mijn ballen zijn al wel flink ontwikkeld, maar mijn penis bijvoorbeeld is denk ik een beetje klein ofzo, slap is hij zo’n 6,5/7cm en een omtrek van ongeveer 6/7cm. Stijf is hij 11cm en ik heb ook al sperma. Bijvoorbeeld bij gym op school als je moet omkleden zie je bij alle jongens ( waarvan de meeste ong een half jaar jonger als mij) al wel een bobbel in de onderbroek zegmaar, maar bij mij zie je zo nog bijna niks in vergelijking (ik weet het het klinkt raar maar ik schaam me er gewoon voor en maak me er zorgen over). Moet ik me zorgen maken door dit alles, en kan de eetstoornis een reden hiervan zijn en wat kan ik er tegen doen?

  Reageer
  #2

  Ik eet nu trouwens iedere dag gemiddeld 2300 kcal, en let ook veel op m’n eiwitten, koolhydraten en vezels

  Reageer
  #3

  Met je penis is niks mis. Die heeft toch normale lengtes voor je leeftijd. Dus daar hoef je je zeker niet voor te schamen. En we kunnen nu eenmaal niet allemaal hetzelfde hebben.
  Ik vind het overigens wel heel erg knap van je, dat je jezelf over die eetstoornis hebt gezet. De meeste mensen lukt dat dus niet! En wat de sportschool betreft: je mag niet meer dan 75% van je maximale kracht gebruiken met trainen. Dat kan namelijk wel invloed op je groei hebben.
  Ik zie zo geen reden waarover je je zorgen zou moeten maken

  Reageer
  #4

  Oké enorm bedankt, is met mijn lengte en gewicht enzo ook niks mis? -Ik ben 14,5 jaar.
  - 169cm
  -50kg

  Reageer
  #5

  Daar is allemaal niks mis mee!! Ik zou er wel op letten dat je niet minder gaat wegen. Er zou zelfs nog iets bij mogen

  Reageer
  #6

  Voor een gezond gewicht is je hele voedingspatroon belangrijker dan het aantal calorieën. Als je te weinig en eenzijdig eet, gaat je lichaam in de spaarstand, breek je eerder spierweefsel dan vetweefsel af en krijg je te weinig voedingsstoffen binnen. Kan dus zijn dat je wat extra voedingsstoffen nodig hebt. Mensen met een eetstoornis hebben vaak een tekort aan zink en andere stoffen. Kan handig zijn om hierbij advies te vragen. Slik zelf onder andere een goede multi dus niet een spulletje van de goedkope drogist. Overigens zit er een multi te weinig magnesium.

  Reageer
  #7

  Oké bedankt catootje, hoeveel moet ik van alles op een dag binnen krijgen?

  Reageer
Reageer op: Wat te doen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief