Organen te koop…?

 • #1

  Hier schrok ik heel erg van...

  De economische crisis leidt ertoe dat steeds meer Spanjaarden die in financiële problemen zitten, hun organen op internet te koop aanbieden. Ook in Spanje is dat verboden. Een consumentenorganisatie is bang dat bendes die in organen handelen hier misbruik van maken en de levens van de aanbieders in gevaar zijn.

  Consumentenorganisatie Facua maakt melding van 31 advertenties voor organen op internet. Het gaat om dertien verschillende websites, waarop werkloze Spanjaarden en Zuid-Amerikaanse immigranten hun organen en weefsels te koop aanbieden. De vraagprijzen voor de nieren, beenmerg en zelfs longen lopen uiteen van 15.000 tot een miljoen euro. Orgaanhandel is ook in Spanje illegaal.

  Facua denkt dat het om een groeiend probleem gaat, als gevolg van de economische crisis. De organisatie is bang dat degenen die een orgaan willen verkopen in handen vallen van internationaal opererende bendes. Die zouden de operaties in het buitenland laten uitvoeren, waarmee de 'donoren' hun leven op het spel zetten.

  Reactie
  #2

  Ik vind het sowieso bizar wat mensen zich laten doen als het om geld gaat. Van prostitutie tot orgaanhandel. Het kan allemaal, al keur ik het niet goed vanwege het negatieve effect op hun welzijn. Maar ik vind wel, dat ieder zelf z'n verantwoording moet dragen voor z'n eigen lichamelijke en psychische gezondheid, als het tenminste op vrijwillige basis betreft. Uiteraard vind ik, dat minderjarigen daar een uitzondering op zijn en beschermd moeten worden.

  (filo)Sofietje.

  Reactie
  #3

  Slim, maar ook dom. Tenminste dat vind ik en wie ben ik... Maar wat nu als wat minder ontwikkelde mensen die dit niet goed begrijpen dit eerder doen dan anderen? Moeten deze mensen dan niet beschermd worden of ten minste voorgelicht over de nadelen?

  Reactie
Reageer op: Organen te koop…?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief