under attack

 • #1

  Hey,

  Lees onderstaand verhaal eens, weet iemand wat dit is?

  Ik werd wakker en wilde opstaan. Ik voelde een pijn in mijn onderbuik en ik dacht ‘dat is raar’. Naar de wastafel om mijn lenzen in te doen. Toen wilde ik gaan tandenpoetsen, maar dat ging niet meer. Het werd heel wazig voor mijn ogen, begon licht te wankelen en ik kreeg het benauwd. Moest frisse lucht hebben en wat water drinken, dus liep ik naar de woonkamer. Hoe verder ik liep, hoe waziger ik zag. Ik zag allemaal zwart en witte strepen. Eenmaal bij de kraan aangekomen, kreeg ik het op en top benauwd en ik moest rustig blijven staan. Ik had zoiets van ‘help’. Een beetje water gedronken en de tussendeur opengezet. Mijn oren suisden. Ik ging terug naar de badkamer omdat ik water in mijn gezicht wilde gooien. Ik had nog steeds zo’n pijn in mijn onderbuik. Daarna ging ik op bed liggen. Dat ging op zich goed, maar ik wilde naar de woonkamer. Zitten kon ik niet, want dat deed zeer door de pijn in mijn onderbuik, dus ging ik liggen. Nu was het niet wazig meer. Ik had het nog wel benauwd. Ik bleef een tijdje liggen, maar toen ik overeind kwam was de pijn weer terug. Dus wilde ik een paracetamol. Voor de zekerheid maar twee ingenomen. Toen weer gaan liggen. Ik had zo’n pijn in mijn onderbuik. Ik vond het zo vreemd dat zitten ook pijn deed. Ik ben blijven liggen totdat de pijn helemaal overging. Ondertussen was het anderhalf uur later.

  Overige informatie:
  - dit heb ik 2 keer eerder gehad, maar toen duurde het ong. een kwartier en geen anderhalf uur.
  - ik heb een normale stoelgang en menstruatie

  Reactie
  #2

  Heb je andere symptomen? Koorts? Uitslag? Misselijkheid? je hebt het eerder gehad, zeg je, zit er regelmaat is?

  Zonder deze symptomen zou ik het eerst denken aan middenpijn, pijn van de eisprong. Bij middenpijn komt er weefsel tegen de binnenwand van de buik en dat kan erg pijnlijk zijn. Dit is onschuldig.
  Een ander woord voor middenpijn is ovulatiepijn.

  Maar het kan natuurlijk ook veel andere dingen zijn, dus als je ongerust bent, ga dan even naar de huisarts.

  Reactie
  #3

  Hey,

  De vorige twee keren had ik geen symptomen. Deze keer was ik verkouden, maar geen koorts of oid.
  Door de benauwdheid werd ik wel een beetje misselik ja, maar dat was meer een gevolg dan een oorzaak.

  Ik kan er verder geen regelmaat ofzo in ontdekken, het overvalt me gewoon ineens bij het opstaan. Ik sta rustig op, maar heb dan pijn in de onderbuik en als ik dan ga lopen word het wazig enz.

  De vorige twee keren had ik nog een gewone, iet wat onregelmatige menstruatie. Nu heb ik dat helemaal niet meer, omdat ik sinds een paar jaar de mirena spiraal gebruik. Dit werkt ideaal en ik denk dus niet dat het daarmee te maken heeft. (Dat sloot ik sowieso uit, vandaar dat ik in mijn bericht ervan uitging dat ik een gewone menstruatie heb, om verwarring te voorkomen. Maar nu je het had over ovulatiepijn word het anders.)

  Want als ik niet meer ongesteld wordt, dan kan ik toch ook geen pijn van de eisprong ontvangen?

  Bedankt voor het meedenken!

  Groetjes Raven

  Reactie
  #4

  Wat je beschrijft, lijkt erg op morning sickness bij zwangere vrouwen.

  De beste behandeling is dan eigenlijk vòòrdat je uit bed gaat al iets te eten. Dis dat betekent dat je `s avonds de avond ervoor iets moet klaarzetten dat je als je wakkeer wordt direct kunt eten. Blijf erna nog even liggen en dan zul je misschien minder klachten hebben.

  Uit het feit dat het steeds vanzelf weer overgaat, lijkt het niet zo ernstig. Maar als je je zorgen maakt, ga dan wel even naar de huisarts.

  Reactie
  #5

  Hey,

  Zo, dat is inderdaad iets heel anders, maar ik ben zeker niet zwanger. Omdat ik de mirena spiraal gebruik, kan ik dus niet zwanger zijn. Bovendien duurt het ongeveer een jaar voordat je dan weer zwanger kunt worden als je stopt met de spiraal.

  Dus: niet zwanger en toch morning sickness?

  ( De huisarts heeft niet veel zin, daar ben ik de vorige keer al geweest en hij zei dat het misschien een hyperventilatie betrof. Maar daar ben ik het niet mee eens, omdat de symptomen bij hyperventilatie heel anders zijn dan die ik heb, dus nog een keer naar de huisarts voor hetzelfde heeft niet zoveel zin denk ik..)

  Bedankt voor je suggestie,

  Groet, Raven

  Reactie
Reageer op: under attack
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief