Ander ziekenhuis kiezen

 • #1

  Hallo,

  Ik ben onlangs bij mijn huisarts geweest met klachten in mijn buik en keel en omdat hij niet weet wat er aan de hand is, heeft hij mij doorgestuurd naar een maag lever darm arts. Ik heb een afspraak gemaakt en ik kan pas over vier weken terecht. Op internet zag ik dat een ander ziekenhuis in de buurt een wachttijd van slechts een week heeft voor dit specialisme. Is er een manier om daar een afspraak te maken of zit ik vast aan dit ziekenhuis? Ik heb namelijk niet zoveel zin om een maand te wachten.

  Reactie
  #2

  Als het goed is kun je gewoon afspraak maken bij dat andere ziekenhuis.Vraag het anders even bij je zorgverzekeraar.
  Mijn man moest voor een bypass naar een ander ziekenhuis(Lag in Lelystad),hij kon kiezen tussen Zwolle of Amsterdam.Uiteindelijk is het Amsterdam geworden want daar kon hij binnen een week onder het mes,in Zwolle was de wachttijd 4 weken.

  Reactie
  #3

  KiesBeter is een betrouwbare website van de overheid met goede informatie.

  Vraag je huisarts en je zorgverzekeraar of deze akkoord gaan met jouw wens. Dit kan afhankelijk zijn van jouw polis, en misschien heeft je huisarts voorkeur voor bepaald ziekenhuis vanuit zijn ervaring.

  Het belangrijkste is dat je overlegt met je huisarts en niet op eigen houtje 'opereert', en hem op z`n minst informeert over jouw keuze.
  Want uiteindelijk is het alleen jouw beslissing die het balngrijkst is.

  Overleg gewoon wat je moet / wilt / kunt doen

  Reactie
Reageer op: Ander ziekenhuis kiezen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief