Altijd bang voor enge ziektes

  • #1

    Goedemiddag,

    Ik zit met een probleem. Ik ben altijd bang dat er iets ergs aan de hand is met mij. Alijd bang om kanker te krijgen, of welke aandoening dan ook. Hierdoor check ik altijd mijn lichaam en borsten en vlekjes en zodra ik iets zie wat in mijn ogen nieuw is of niet ok, dan breekt de hel los. Ik zit in een stress, ben niet te genieten, soms kom ik hierdoor de deur niet eens uit. Angst voor bepaalde ziektes kwellen me gewoon. Ik loop al een hele lange tijd bij een psycholoog (voor PTSS) maar ik haal dit onderwerp nooit aan omdat ik me ervoor schaam.

    Misschien komt het doordat ik zeven jaar terug ben bevallen en hierdoor een hele moeilijke tijd heb mee gemaakt. Ik ben nu 37 en ben bang dat dit een eindeloze probleem wordt. Het allerergste is mijn gezin die hieronder moet lijden. Ik ben geen leuke mama soms als ik continu op mijn mobiel zit en steeds zoek wat er is etc. Laatst had ik wat bloed na de sex (bleek een scheerwondje te zijn) en nu durf ik amper meer het bed te delen met mijn man want stel je voor dat het toch iets anders was?

    Ik ben bang voor onderzoeken, uitslagen, weet ik veel wat allemaal. Het liefst dokter ik het zelf uit en thats it.

    Het is vermoeiend en het breekt me echt op. Want het is van kwaad naar erger geworden. Ik ben er zo mee bezig dat terwijl ik het leven om mij heen vergeet. Soms gaat het goed en dan voel ik mij weer de oude maar soms denk ik eraan en dan ben ik weer niet te genieten.. het is niet leuk zo..

    Reageer
    #2

    Je hebt blijkbaar een angststoornis ontwikkeld. Daar zou je dan mee naar een psycholoog moeten gaan

    Reageer
    #3

    Zo zou je het wel kunnen noemen. Wat voor behandelingen (met of zonder psycholoog) kan ik hiervoor doen om het minder te maken?

    Reageer
    #4

    Ik denk dat het zonder psycholoog wel erg moeilijk wordt. Er is wel medicatie voor, maar dat moet je dan met je huisarts bespreken

    Reageer
Reageer op: Altijd bang voor enge ziektes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief