Trillende vingers

 • #1

  Hey,
  Sinds een aantal weken heb ik last van een milde trilling in mijn vingers. Met name wanneer ik ze spreid of wanneer ze een specifieke houding aannemen. Bijvoorbeeld: bij het scrollen op een telefoonscherm of de houding die komt kijken bij het ingedrukt houden voor een toets. Zie volgende link: https://drive.google.com/file/d/1AGgvnhCDFv8b9HIhBebyFmcrf4NoFQg1/view?usp=sharing
  Naar mijn weten trillen mijn onderarmen niet, een klacht die veelvuldig om de hoek komt kijken wanneer er sprake is van een essentiële tremor.
  De klachten houden inmiddels al zes weken aan. Ik raak er enorm gestresst en angstig van. Ook al ben ik al meermaals naar de huisarts geweest, maar die laat voornamelijk bloedonderzoeken afnemen.
  Zeker met mijn hypochondrische klachten is de situatie buitengewoon onaangenaam.
  Groeten,
  Sergei P.

  Reageer
  #2

  Lijkt me dan toch een geval van spierspanning/overbelasting

  Reageer
  #3

  Dag John,

  Wanneer is het dan wel nodig om rekening te houden met essentiële tremor? Overigens merk ik ook een bepaald soort spanning rondom mijn polsen en de achterzijde van mijn handpalm. Kromme omschrijving, maar ik kom niet op de juiste term :).

  Groeten,

  Sergei P

  Reageer
  #4

  Misschien je computergebruik maar denk ook aan factoren als je bloedsuikerspiegel door onevenwichtige voeding en tekorten aan voedingsstoffen. Een natuurgenezer kan naar het hele plaatje kijken. Gewoon bloedonderzoek zegt niet zo heel veel over tekorten.

  Reageer
  #5

  Essentiele tremor is er eigenlijk voortdurend en meer verspreid over het lichaam.
  "Met name wanneer ik ze spreid of wanneer ze een specifieke houding aannemen. Bijvoorbeeld: bij het scrollen op een telefoonscherm of de houding die komt kijken bij het ingedrukt houden voor een toets." dit lijkt toch meer op een vorm van overbelasting

  Reageer
Reageer op: Trillende vingers
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief