Slap/zwevend/licht gevoel tijdens wandelen

 • #1

  Hoi, kan iemand me helpen?
  Ik hoop dat iemand dit herkend en of tips heeft ?
  Of met mij mee kan denken wat het kan zijn?
  Ik heb telkens als ik wandel of naar de winkel ga of de hond uitlaat of noem maar op dat ik ontzettend slap word, het voelt dat ik elk moment in elkaar kan zakken en ik krijg een heel vreemd licht zwevend gevoel. Kan iemand mij aub helpen, advies geven? Er is laatst nog bloed geprikt en dit was oke. Iemand tips of advies waarvan het zou kunnen komen?
  Groetjes een wanhopig iemand

  Reactie
  #2

  Laat je bloeddruk en je bloedsuikerspiegels eens controleren bij de huisarts

  Reactie
  #3

  Ik heb dat ook en nog steeds geen idee wat het is. Volgens huisarts is dat wsl enkele keren opgekomen tijdens het stappen, en daardoor is het een angst geworden. Hardnekkig iets. Vooral als ik bvb redelijk gehaast ben en doorstap, is het er.

  Reactie
  #4

  hoi IST,
  Blij dat Eindelijk iemand die het herkend.. (vervelend voor ons uiteraard) ik loop hier al maanden mee rond en de angst word steeds groter dat het niet over gaat.
  Meerdere keren naar de dokter geweest hiervoor en die heeft geen verklaring, uit bloed komt niks afwijkends, ik heb van alles geprobeerd, extra vit b12 etc, niks wat lijkt te werken. Mijn leven word hier zo door beïnvloed ik durf haast niks meer alleen.
  De hele dag voel ik een soort uitputting, een lichamelijke zwakte.
  Ook kan ik zo oververvallen worden door een slapte bijvoorbeeld achter mijn laptop, of tijdens het tv kijken echt verschrikkelijk.. als iemand tips/ advies heeft of herkenning hoor ik het graag!

  Reactie
  #5

  Hoi John,

  hierop is gecheckt en dit was ook oke.. heb je enig idee wat er aan de hand kan zijn? Ik voel de hele dag een extreme slapte, ook bijv achter laptop, in de auto etc. Het is bijna de hele dag aanwezig

  Reactie
  #6

  Heb je over- of ondergewicht?
  Gebruik je medicijnen, alcohol of drug?
  Heb je veel stress of spanningen?
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reactie
  #7

  Ik heb gezond gewicht, ik gebruik geen drug, medicijnen of alcohol. Stress en spanningen heb ik wel gehad voor dit alles ontstond en nu over of het nog goed komt. Hyperventilatie ben ik op getest en er werd gezegd dat ik niet hyperventileer.. dankjewel voor het meedenken
  Het is ontzettend raar. Ook de slapte/ lichte gevoel achter de laptop, tv, of auto. Heb je daar verklaringen voor ?

  Reactie
  #8

  "Stress en spanningen heb ik wel gehad voor dit alles ontstond" dan zou het dus kunnen, dat het toch stress gerelateerde klachten zijn. Komt wel vaker voor dat de klachten dan pas goed merkbaar worden na de stressvolle periode.
  Je zou nog je ogen kunnen laten controleren omdat je de klachten dan toch vooral bij bewegende beelden hebt. (wandelen geeft ook bewegende beelden)

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben bij een oogarts geweest omdat ik met links duidelijk minder zie (zelfs wazig) maar de oogarts heeft verder niks geconcludeerd. Dan een - sterkte Kan het van mijn ogen komen dat heel mijn lichaam slapt voelt ?
  Het is echt een groot raadsel... de klachten kunnen bij zoveel dingen horen..

  Reactie
  #10

  Als de klachten nog van stress zouden moeten zijn zou het toch langzaam beter moeten gaan?
  het is inmiddels als 8 maanden zo..

  het rare is ook dat ik van de een op andere dag niet meer mn bed uit kon van de extreme vermoeidheid en slapte

  Reactie
  #11

  Hey! Ja als je dat uitlegt aan iemand, lijk je wel gek he? Ik ben continu bezig met: voel ik wat, gaat het wel, oh nee, het is daar!!

  Ik ben uiteindelijk doorverwezen naar een psycholoog. Sinds de geboorte van mijn jongste en een aantal tegenslagen is het van kwaad naar erger gegaan. Tot ik uiteindelijk niet meer om kon met dat gevoel. Ik heb een job, huishouden, kinderen... dat brengt natuurlijk de nodige stress met zich mee.

  Ik heb daar wel een aantal dingen geleerd... om te beginnen NIET denken dat er iets ernstig is, alles is onderzocht, ik heb zelfs een mriscan van mijn hersenen gehad. Volgens de psycholoog is dat latente hyperventilatie. Ik kreeg oefeningen mee. Rondjes draaien, en dan leren omgaan met dat gevoel, heel snel en zwaar in en uit ademenen (in feite hyperventileren) tot er symptomen komen, en dan rustig in en uit ademen tot het wegtrekt, ademhalingsoefeningen van de fysiotherapeut gekregen: 4 tellen in, 6 uit, zorgen dat je via de buik ademt, altijd een pauze laten na de uitademing.

  Het concentreren op dat gevoel verleggen naar iets anders: benoemen in jezelf wat je ziet, hoort en voelt (niet dat gevoel 😉 maar bvb ik voel de wind op mijn huid, ik voel mijn ademhaling, ik voel de kleren op mijn huid...), dingen tellen, stappen tellen, proberen te ademen (4 in en 6 uit) op het tempo van de voetstappen.

  Ik neem nu wel medicatie voor een angststoornis dat daaruit is gekomen. Ik ben diep ongelukkig geweest. Zelfs zo ongelukkig dat het allemaal niet meer hoefde voor mij. Mijn partner is heel geduldig geweest, gelukkig maar! Het is dubbel want door de stress door de kinderen heb ik het wsl gekregen, maar het zijn ook zij die mij de kracht hebben gegeven om door te zetten, hoe moeilijk ook.

  Ik hoop dat je wat hebt aan de tips! En zelfzorg! Neem tijd om te rusten, om te ontspannen... ik weet wat je meemaakt, en hoe het je leven enorm kan beïnvloeden. Succes!

  Reactie
  #12

  Is er ook een algemeen bloedonderzoek gedaan?
  als je ogen niet goed accommoderen, kun je daar zo'n wazig, zweverig licht duizelig gevoel van krijgen

  Reactie
  #13

  Hoi IST!
  bedankt voor je bericht, zo gaan mijn gedachtes ook de heeele tijd. alles is zo herkenbaar wat je zegt!

  het is een bepaald gevoel wat ik omschrijf als slap/zwevend/licht erg lastig te omschrijven!
  inderdaad andere mensen verklaren mij bijna voor gek en snappen mijn gevoel niet. Zo vervelend! Ze kunnen zich er niks bij voor stellen, ik leg het dan uit als het gevoel de hele dag niet te hebben gegeten of alsof je flauw valt maar dan net niet. Het is er de hele dag, tijdens wandelen, tijdens autorijden, achter de laptop. Echt continu. Had jij dit ook of alleen tijdens het wandelen?

  doordat het er de hele dag is ben ik ontzettend geobsedeerd erdoor precies wat je zegt, oh wat voel ik nu? Is het er ? Hoe voel ik me nou? Wat voel ik als ik loop/zit/ sta, oh ik voel me slap, ik ga flauwvallen etc.

  doordat dit van de ene op andere dag is ontstaan, ben/was ik heel bang dat ik ziek zou zijn, zo voelde ik me ook. De eerste weken alleen maar in bed gelegen,  blokje om met de hond was al te veel!
  ongelofelijk. Mijn huisarts nam mij niet serieus met de klachten wat ik had, dit had ik nog meer : tintelingen, slapte, extreem vermoeid, duizelingen, gevoel van op een boot te zitten etc, tot angst dat ik niet meer kon lopen. Uiteindelijk op de spoedpost beland, opgenomen en ook onder de mri geweest.

  deze was goed, 2 witte leasies te zien maar ze denken dat dat door een val of stoot komt, bij mij ratelt de ziekte ms dan alweer rond !

  ik ga je tips zeker proberen,ik hoop dat het helpt!
  want ik ben inmiddels radeloos. Nergens word ik meer serieus genomen en niemand snapt mijn gevoel in omgeving.. om verdrietig van te worden inderdaad! Ik heb ook vaak geroepen day ik niet meer tegen het lichte gevoel kan! Hoe lang loop jij al met dit rond? Zit er al langzaam verbetering in? En voel je je ook ‘slap’? Ik kan er niet meer door functioneren helaas.
  Dankjewel voor je tips!

  ik hoor graag van je 😊

   

   

   

  Ik was volop druk met mijn studie, stage, werk etc tot ik van de ene op andere dag te moe was om mijn bed uit te gaan, enorme slapte wat tot de dag van

  Reactie
  #14

  Let niet op het laatste stukje.geen idee hoe dit hier is komen te staan haha

  Reactie
  #15

  Hoi John!
  standaard dingen zijn wel getest, zoals nieren, lever vitamines, ijzer, bloedcellen.

  speicifieke dingen niet, heel uitgebreide vind ik het ook niet, mijn huisarts wil nooit mee werken en ik moet met alles zelf aankomen van ‘ kunnen we dit niet testen, of dat’ bijv.
  Wat kan ik doen aan mijn ogen om dit beter te maken? Zou lenzen of een bril dan kunnen helpen of komt dit vanuit de hersenen. Ik wist helemaal niet dat je er zo’n gevoel van kon krijgen.. thanks voor het meedenken! Aangezien mijn huisarts het niet doet

  Reactie
Reageer op: Slap/zwevend/licht gevoel tijdens wandelen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief