tetanus

 • #1

  ik zou graag willen weten of er een bepaalde tijd moet zitten tussen een tetanus prik ,zo dat ik weet is dat ong 5 jaar maar als hij binnen de 5 jaar wordt gegeven kan dat dan kwaad?

  gr iemand

  Reageer
  #2

  Tetanus is een infectie met de bacterie Clostridium tetani. De gifstoffen van deze bacterie veroorzaken de ziekteverschijnselen.
  Tetanus begint met rusteloosheid en hoofdpijn. Daarna volgen kaakkrampen, slikklachten en stijfheid van nek-en buikspieren.
  Zonder behandeling is tetanus dodelijk.
  Tegenwoordig komt de ziekte in Nederland vrijwel niet meer voor. Dit is te danken aan een effectief vaccin en de hoge vaccinatiegraad. Sinds 1957 zit de tetanusvaccinatie in het Rijksvaccinatieprogramma als onderdeel van het dktp-vaccin.
  Pre-expositieprofylaxe van tetanus gebeurt uitsluitend door middel van actieve immunisatie. Een basisimmunisatie of boostervaccinatie met tetanustoxoïd beschermt nagenoeg 100% gedurende tenminste tien jaar, maar waarschijnlijk langer.

  Reageer
  #3

  Ach, die prik is meer dan 10 jaar veilig en als kind ben je zowiezo ingeent.

  Reageer
  #4

  bedankt voor jullie reacties maar ik wil graag weten als je binnen 5 jaar 2 keer een tetanus injectie krijg of dat gevolgen heeft voor je gezondheid.

  gr iemand

  Reageer
Reageer op: tetanus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief