enkelblessure

 • #1

  Hallo,

  Een aantal weken terug heb ik wat met mijn enkel gedaan. Het deed erg veel zeer en ik ben naar het ziekenhuis gegaan waar ik gips kreeg. Daar kreeg ik echter geen antwoord wat het nu precies was en hoe lang ik er aan vast zou zitten. Ik denk zelf echter dat ik mijn enkelbanden gescheurd heb of iets in die richting. Ik heb er nog elke dag last van. Mijn vraag is waar je nu precies last van hebt als je je enkelbanden gescheurd hebt. Wat voel je dan? Misschien kan ik het enigszins vergelijken.

  Groet

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Nou, dat kan heel erg per keer verschillen, kan ik je uit ervaring vertellen🙈 De ene keer is het na een paar week weer goed,de volgende keer kan je na een jaar nog geen stap zetten zoals ik nu dus....

  Je kan denk dat je het beste even naar een fysio kan gaan om jou enkel te laten bekijken. Die kan je helpen weer te gaan belasten, of kijken of er toch meer onderzoek nodig is.

  Beterschap,weet hoe lastig enkels kunnen zijn! Groetjes Suzan

  Reactie
  #3

  Hoi, bedankt voor je reactie! Ik heb binnenkort weer een afspraak om te kijken hoe het er voor staat, maar ik heb er geen verwachting van dat ik met een antwoord terug kom haha. Kon jij bijvoorbeeld lopen of je enkel bewegen nadat het gebeurde? Voelde je de pijn nog tot in je kuit?
  Groet

  Reactie
  #4

  Ik heb meerdere keren van dezelfde enkel de banden gescheurd. En eigenlijk was het toch elke keer anders. De ene keer kon ik er nog op lopen en ben ik pas na een paar dagen naar de dokter gegaan omdat het dik en pijnlijk bleef. En een andere keer kon ik er echt gelijk niet meer op staan of mn voet bewegen. En daar tussenin de keren dat ik wel met pijn er nog wel wat op staan kon......

  Het hangt er denk ik ook van af of je naast je enkelbanden meer beschadigd hebt. Vorig jaar ben ik de laatste keer door mn enkel gegaan. Zit nu nog met mn voet omhoog omdat nu echt zo ongeveer alles wat in je enkel kapot kan,dat ook is. Kan mn voet nog steeds niet bewegen.

  Zijn er bij jou geen foto's gemaakt? Of een echo of mri? Daar zou je om kunnen vragen als meer wilt weten wat er mis is.

  Reactie
  #5

  Dat is moeilijk te zeggen. Iedereen voelt iets anders.

  Reactie
  #6

  Ze zeiden dat het daar te dik voor was. Een jaar terug had ik mijn enkel gebroken, maar toen de tijd kwam de pijn volgens mij meer van mijn enkelbanden. Dat heb ik gezegd, maar eigenlijk is hier nooit naar gekeken. Snap ik ook wel, het is maar een simpel enkeltje, maar fysio was ook niet nodig volgens hen, dus toen maar niet gedaan. Achteraf wel spijt van, want ik denk dat mijn enkel daar wel stabieler van zou zijn geworden. Nu ik zie dat er diverse klachten kunnen zijn voor hetzelfde probleem, kan ik mij ook wel voorstellen dat het lastig is een conclusie er uit te trekken.

  Reactie
  #7

  Dan zou ik de huisarts een verwijzing naar een orthopeed  vragen voor meer onderzoek.

  Want dat " een simpel enkeltje " niet zo simpel is, ben ik nu wel achter gekomen......

  En de dat mn enkel nu helemaal naar de kloten is, komt dus omdat hij hartstikke instabiel is geworden door die eerdere blessures. Zorg dat aub dat je dat voorkomt,want elke keer dat je je enkel blesseert, wordt hij een stukje instabieler en dus gevoeliger voor meer blessures. Bij mij was de laatste keer een heel klein struikeltje in huis genoeg.......de vraag is nu in hoeverre het nog goed komen gaat......

   

  Reactie
  #8

  En bij een dikke enkel kunnen ze misschien geen foto maken, die was bij mij ook niet goed te beoordelen. Maar een mri is het afgelopen jaar al een aantal keer gedaan,mijn enkel is nog steeds mega dik,maar dat kan wel. En daar kunnen ze beschadigingen aan je botten zien,maar ook de banden,pezen en andere dingen. Laat je doorverwijzen als je twijfelt!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nee hartstikke vervelend zeg dat je enkel nu zo instabiel is! Ik ben nu in mijn leven twee keer in het ziekenhuis geweest, twee keer voor dezelfde enkel, maar ik krijg een beetje het idee dat ze het niet de moeite waard vinden om er naar te kijken. Ik hoop voor je dat je de juiste zorg krijgt, zodat je misschien weer wat aan je enkel hebt, want zo kan het natuurlijk niet voor je doorgaan. Bedankt in ieder geval voor je antwoorden! Ik zal in ieder geval rustig mijn afspraak afwachten.

  Reactie
  #10

  Ik hoop voor je dat er deze keer wel uit het onderzoek  zal komen waar je wat aan hebt!

  En ik wacht ook mn volgende mri weer af, ben het wachten gewend inmiddels🙈

   

  Reactie
Reageer op: enkelblessure
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief