Mes klein stukje in hand gehad

  • #1

    Goedemiddag.

    Ik was vrijdag op scouting en we gingen messen maken ik schoot perongelijk uit in de punt van het mesje. Het is daarna geholpen door leiding met EHBO diploma.
    Het is nu erg gevoelig en soms lijkt het of het ook klein stukje op andere plekken voel ook is het een klein beetje dik. Wat zou het kunnen zijn? En wat te doen?

    Mvg, Max

    Reageer
    #2

    ga naar de dokter en laat ernaar kijken

    Reageer
    #3

    Als je je huid verwondt dan moet je de wond, als die niet goed voelt, dippen in zo heet mogelijk water met een half theelepeltje schoonmaaksoda=natriumcarbonaat (fijne-, kristal- of zilversoda genoemd). Dan moet je minimaal een kwartiertje steeds de wond erin dippen zodat het vuil eruit trekt, soms zelfs draden trekt als het heel erg met je is gesteld. Niet teveel soda erin anders wordt de wond rauw. Twee keer per dag dippen. Ook aan te bevelen bij kattenbeten of  -krabben en wel metéén als dat is gebeurd.

    Biotex Blauw kan ook, maar schoonmaaksoda is beter. Je hebt Tricel, Driehoek en Loda.

    *Na2C03 – Natriumcarbonaat (Schoonmaaksoda). Deze moet je hebben.
    *NaHC03 – Natriumbicarbonaat (Baking soda/Zuiveringszout). Deze dus niet.

     

     

    Reageer
Reageer op: Mes klein stukje in hand gehad


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief