Niet volledig kunnen ademhalen?

 • #1

  Hoi,
  Ik heb sinds een paar weken het gevoel alsof iemand op mijn diafragma staat waardoor ik niet volledig door mijn buik heen kan ademen. Ik ben hiervoor al twee keer naar de dokter geweest, ik ga aankomende donderdag nog een keer maar ik maak me zorgen. Ik zal het hele verhaal wel vertellen.

  Het begon met een paniekaanval aan het einde van januari, waarvoor ik toen ik bij de dokter was geweest omeprazol moest slikken omdat ik ook pijn op de borst had en last van mijn maag (verder niks mis met longen of hart).
  Toen ging het twee weken goed, opgeblazen buik door omeprazol maar goed, het ging oké. 1 week toen de omeprazol op was ging het geweldig en toen een week daarna begonnen de paniek aanvallen weer.
  Ik ben hier afgelopen donderdag weer voor naar de dokter geweest, bloed laten prikken, feces laten onderzoeken en moet nu weer omeprazol slikken en vezels.

  Ik moet nog even wachten op mijn resultaten maar ik maak me nog steeds druk. Het voelt net alsog mijn ribben bij mijn diafragma zijn gekneusd, als ik ze aanraak. Ook klopt mijn hart extreem hard bij mijn maag en rechts in mijn buik en de pijn vanuit mijn diafragma schiet door naar mijn rug.

  Ik denk dat dit komt door het vele hoesten van de afgelopen paar weken, heb hiernaast nog steeds last van wit dik slijm en heb ook last gehad van bloedneuzen en bloed in mijn snot.

  Het is heel veel allemaal tegelijk waardoor ik nogal snel last krijg van paniekaanvallen.. mijn hoofd maakt me helemaal gek, bang dat ik een aneurysma heb of kanker.

  Alvast bedankt voor een antwoord. Ik probeer zoveel mogelijk rustig te blijven tot aankomende donderdag.

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Ik heb een score van 66. Mijn huisarts zei ook al dat ze denkt dat het hyperventilatie zou kunnen zijn.

  Reageer
  #4

  dat veroorzaakt dan in ieder geval je klachten. Je kunt naar een fysiotherapeut gaan voor ademhalingsoefeningen

  Reageer
  #5

  Het enige waar ik me nog een beetje druk om maak is dat er best wel veel bloed in mijn slijm zit,  lijkt van mijn neus af te komen.

  En het feit dat ik mijn buik niet helemaal kan uitzetten tijdens het ademhalen.

  Mijn volgende afspraak bij de huisarts is overmorgen al dus ik wacht rustig af 🙂

   

  Reageer
  #6

  Update:

  Ik merk nu dat het bij mijn linkerzij het ergst is, ik kan mijn darm praktisch gezien gewoon "wegdrukken" en deze rommelt ook veel als ik uit adem, alsof ie ergens tegen aan komt.

  Ik ga hier overmorgen de dokter naar laten kijken.

  Reageer
  #7

  Maagzuurremmers zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen; bij langer gebruik ook aan aminozuren en vetzuren. Daarbij hebben veel mensen toch al een tekort aan maagzuur, waardoor een slechtere vertering, waardoor zuurbranden en andere klachten.

  Paniekaanvallen kunnen te maken hebben met emotionele factoren maar ook met voedingspatroon en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Belangrijk altijd om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Histamine- en tyraminerijke voedingsmiddelen kunnen klachten uitlokken, doordat ze zorgen voor vrijmaking van adrenaline in je lichaam. Bloedonderzoek zegt overigens niet zo heel veel over tekorten. Verder bevatten vezels van de apotheek niet zelden kunstmatige zoetstoffen, wat ook klachten kan verergeren.

  Reageer
  #8

  Update:

  Mijn milt blijkt vergroot te zijn, en ik blijk een vitamine D te kort te hebben. Ook heb ik bloedarmoede.

  Ik heb gisteren bloedgeprikt en moet volgende week vrijdag weer terug naar de dokter.

  Ik maak me nog steeds een beetje zorgen. Mijn milt doet erg veel zeer. Ik hoop dat het snel overgaat.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik kan mijn milt echter ook "terug duwen", wat mij erg veel zorgen baart.

  Reageer
Reageer op: Niet volledig kunnen ademhalen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief