Vraag

 • #1

  Als je nu nooit vis eet of andere producten (geen boter op brood bijv) waar omega 3 in zit..Kom je dan  noemenswaardig voedingsstoffen te kort? En kun je daar klachten van krijgen? En zo ja welke dan..

  Reactie
  #2

  Dan zou je tekorten kunnen krijgen, maar dat hangt dan van de rest van de voeding af. Boter bevat niet alleen omega 3 maar ook vitamines.

  Reactie
  #3

  En wat merk je daar zelf van dan..Kun je daar bepaalde klachten door krijgen?

  Reactie
  #4

  Ik eet geen vis of andere producten met die vetzuren maar eet wel andere zuivelproducten dus ipv door boter krijg ik wel die vitamines binnen..Alleen dus geen omega 3,6 enz

  Reactie
  #5

  Omega 3 zit ook in plantaardige producten, zoals lijnzaad maar in die vorm schijnt het moeilijker te verwerken te zijn, omdat het omgezet moet worden. Het gaat ook om de balans tussen omega 3 en 6 en andere vetzuren. In boter zitten ook vetoplosbare vitaminen, die in andere zuivelproducten minder zit. Bovendien kan je zuivel beter spaarzaam gebruiken. Zo kan het zorgen voor een tekort aan magnesium. Verder geeft het veel slijmvorming en heeft het een negatief effect op je hormonen. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied. Er zijn ook een paar goede sites.

  Reactie
  #6

  Bedankt Catootje..Ik eet dus geen produkten waar omega 3 inzit, zoals bijv  boter...Maar dan krijg ik weer wel de vitaminen die in boter zitten omdat ik ook zuivel eet..Niet heel veel hoor, gewoon voldoende..Maar ik vroeg met gewoon af - omdat ik niks eet met omega 3-  ik dan iets tekort kom en toch ook wel met wat klachtjes rond loop..Ik werd erop gewezen door iemand die me vroeg of ik wekelijks vis at en toen ben ik eens gaan nadenken wat ik wel binnenkrijg wb omega 3 en dat is dus precies....niks!  Kan iemand hierop wellicht nog een antwoord op geven? Dus omdat ik het niet binnenkrijg is dat dan aannemelijk dat je wel wat tekort kan hebben en daar evt klachten door krijgt? Alvast bedankt hoor!

  Reactie
  #7

  Daar zou je dan een voedingssupplement voor kunnen gebruiken

  Reactie
Reageer op: Vraag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief